Podivnosti kolem vakcín a mezinárodní politika

Jan Campbell
7. 2. 2021   prvnizpravy
Překotné dění ve světě mě vybízí připomenout několik aktualit a definici EU: Chudí jsou lidé, domácnosti, skupiny osob, kteří disponují tak malým objemem materiálních, kulturních a sociálních prostředků, že jsou vyloučeni ze způsobu života, který je v členské zemi, v níž žijí, považován za přijatelné minimum. Politické strany by proto měly využít předvolební možnost k vysvětlování definice, rozdílu mezi chudobou a bídou a jak se chovat na pokraji exekuční a dluhové pasti. Po dovolené již bude pro mnohé pozdě. Zástupně k dění ve světě připomínám:
EMA (Evropská léková agentura pro schvalování léčiv v EU, která byla založena v roce 1995 a do roku 2004 se nazývala Evropská agentura pro hodnocení léčiv) nerozhoduje o registraci a praktickém použití léku v EU. Rozhoduje EK. Tím a s ohledem na známou korupci je předem dáno, že se jedná o politické rozhodnutí v zájmu loutkovodičů EK.

Stažení žádosti společnosti Pfizer o registraci vakcíny covid-19 v Indii jasně indikuje cestu, kterou měla EK jít. Jestliže žádost v Indii nesplňovala podmínky registrace a společnost nechtěla dovolit lokální testování na občanech pro srovnání s daty společnosti, EK dluží všem občanům EU odpovědi na otázky typu: Kdo zmocnil EK koupit něco, co neexistovalo, co nebylo testováno na místě registrace a na občanech a co představuje novou a nevyzkoušenou technologii? Především po skandálu s contergan a podobnými, požadavkem být zbaven odpovědnosti za produkt a následky jeho používání v době boje společenského systému (bez etiky a morálky) s nově se rodícími nelze apriori věřit zprávám farmaceutických společností.
Skutečnost, že ochrana práv spotřebitelů a péče o zdraví občanů byly ignorovány ze strachu a nekompetentnosti anonymních byrokratů indikuje, že je nejvyšší čas zjistit, zda jejich diplomatická imunita kryje takovéto konání po ukončení mandátu.
Postup uzamčení se vyčerpal. Tak zní obsah před několika dny zveřejněného příspěvku v nejčtenějším izraelském časopise – Izrael Hayom, který byl napsán profesorkou Orna Baron-Epel, vedoucí školy veřejného zdraví na univerzitě v Haifě. Věřím, že v ČR existuje možnost získat českou verzi příspěvku alespoň pro vládu.
RF nedovolila aplikaci vakcíny Pfizer v RF ani na privátní Izraelské klinice v Moskvě – Skolkovo, prestižním centru se zvláštním statusem. Nejenom Sputnik V má čas na své straně. V létě se budou testovat vakcíny pro děti a na dětech.
Již dnes zpochybnitelný přístup k boji s Covid-19, popírané problémy s vakcínami v některých státech EU (zatím u žijících občanů, na novorozeňata je brzo), růst občanské nespokojenosti, nespecifické informace ohledně blízké budoucnosti a zavádění tzv. koronapasů bez důkazu, že očkovaná osoba není a nebude šiřitelem viru, nebo že opět neonemocní, se jednoho blízkého dne obrátí proti politikům a části vědecké a lékařské společnosti podobně jako tomu bylo s aférou contergan. Psal jsem o ní v jednom z posledních příspěvků. Že aféra páru Covid-19 a vakcíny bude pro EU mnohem dražší ve smyslu finančním, politickém a společenském, ví již dnes nejenom analytik.
Dechové testy na Covid-19 a mutace zvládla Indonésie jako první stát na světě s vlastním patentem a reálnou aplikací se specificitou (prý) kolem 95 %. Proto PRC test nemá ze své podstaty konstrukce šanci s ním konkurovat. 8) Fundamentální problém s vakcínami je spojen s výrobními kapacitami. Při současné produkci a rychlosti je možné očekávat, že ke konci roku 2021 bude maximálně očkováno cca 10% obyvatel planety, ke konci roku 2022 ne více než 20-21%. To znamená, že státy, kde se vakcína vyrábí, nebo státy které dodávají některé s důležitých komponentů (například z chilské quillaja saponaria), budou vytvářet zásoby a nacionalismus se bude šířit. To již proto, že pravděpodobnost objevu kmene rezistentního vakcíně a napětí ve společnosti denně roste.

Z uvedeného vyplývá, že Západ v bitvě s Covid-19 na poli vědeckém a propagandistickém si vybral cestu: čím rychleji a dražší, tím lepší pro nás politiky, zisk privátních firem a korupci. Bez ní systém nemůže (pře)žít. Protože potopu budou řešit jiní, zcela jistě Západ se nenachází na cestě k vítězství. Podobně je tomu na poli technologickém a komunikačním. Nehledě na sabotáže ruských oligarchů-podnikatelů se zavedením ruského internetu v RF ví každý špaček na střeše, že jak RF, tak i ČLR mají vlastní internety připraveny k provozu. Jejich případné rušení z vesmíru USA nebo NATO zlikvidují speciální zbraně. V takovém případě budeme svědky transformace vesmíru do bitevního pole.

Na politickém a diplomatickém poli se nabízí pohled na nedávnou tiskovou konferenci v Moskvě s vysokým představitelem EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, Josep Borrellem (1947). Ten prohlásil, že sankce kvůli Navalnému nejsou na programu EK, zatímco český ministr zahraničí o nich sní, nebo věří v zázrak a nevidí přicházející diplomatickou válku mezi USA-EU a RF-ČLR. Sergej Lavrov (1950) v přítomnosti Josep Borrella prohlásil, že EU je nespolehlivý partner. Proto zahraniční politika RF s ní počítá pouze v této kategorii. Současně připomněl platné římské právo a dvojí standardy EU. Oznámení vyhoštění diplomatů z SRN, Polska a Švédska během konference mluví za sebe a nabízí Černínskému paláci důvod pro nákup karetní hry – Napni sluch a zaostři zrak. Hra se zaměřuje na sluchové a zrakové vnímání a rozvoj vyjadřovacích schopností. Hodí se i pro hodnocení šancí na vedení WTO paní Okonjo-Iwealovou (1954) a co lze očekávat od WTO usedne-li do křesla. Tato dáma z Nigérie je totiž zakalená na Harvardu a MIT a je mj. od roku 2015 předsedkyní vakcinační aliance – Global Alliance for Vaccines and Immunization (GAVI) a African Risk Capacity (ARC). Informace je určená těm, kdo neví, odkud vítr věje, a oč jde v boji USA s RF a ČLR v Africe, na mnoha frontách. Souhlasu netřeba.