Spojení mezi panem dvouprocentním a západními tajnými službami (VIDEO)

Christelle Néant a -rp-
4. 2. 2021 AgoraVoxPrvníZprávy


Spojení mezi Alexejem Navalným a západními tajnými službami se prokázalo, když se Bellingcat prostřednictvím Christa Grozieva podílel na falešném volání „agentovi FSB“, který měl být zodpovědný za dekontaminaci spodků blogera.
Toto spojení bylo potvrzeno, když Bellingcat bránil svůj příběh jako ospravedlnitelný navzdory rozdílu mezi tím, co Navalnyj ukázal ve svém videu a realitou.

Ale Bellingcat je jasně spojen se západními tajnými službami, CIA a MI6 v čele . Od počátku financování až po zdroje informací, které nejsou tak „otevřeným zdrojem“, jak tvrdí Bellingcat, vše jasně ukazuje na skutečnost, že tato „skupina vyšetřovatelů“ je ve skutečnosti zdrojem sloužící k veřejnému šíření informací pocházejících z tajných služeb.

Když k tomu přidáme, že bitcoinový účet, na který Navalnyj dostává dary, zaznamenává masivní příliv finančních prostředků, které neodpovídají tomu, co může dostat bloger, a jejichž celková částka nyní po příspěvku dvou velkých společností dosahuje 1,761 miliardy rublů (tj. 19,3 milionů euro).

A kromě více než neprůhledného původu těchto fondů představuje jejich použití také problém. Ruská vyšetřovací komise tedy zjistila, že z více než 588 milionů rublů shromažďovaných různými nevládními organizacemi, včetně FBK (dále jen Navalnyj a Sobol Foundation), 356 milionů rublů byly podle Navalného používány osobně (včetně platby za dovolenou v zahraničí) kdy tyto prostředky měly být použity na fungování jeho nadace a těchto nevládních organizací.

V právním jazyce se tomu říká zpronevěra a ruské úřady se v tomto ohledu rozhodly trestně stíhat Alexeje Navalného. Je třeba říci, že se nejedná o první případ , protože milost Navalného, kterou v roce 2020 několikrát porušil a pro kterou je dnes odsouzen, souvisí s aférou Yves Rocher. Případ, ve kterém zpronevěřil a pral peníze a za který byl spolu se svým bratrem odsouzen.

Na rozdíl od toho, čemu by někteří rádi věřili, nejde v žádném případě o politický problém. Yves Rocher je francouzská soukromá společnost, která nemá nic společného s Kremlem. V roce 2012 se společností podezřelou z podvodu bylo zahájeno soudní řízení, které odhalilo, že bratři Navalnyjové, Alexej a Oleg (kteří pracovali na ruské poště) založili falešnou přepravní společnost, jejímž prostřednictvím přesvědčili Yves Rocher, aby posílali své balíčky.

Ve skutečnosti byly balíčky přepraveny společností jiné blízké Navalnému, která z 55 milionů, které Yves Rocher zaplatil, obdržela pouze 31 milionů rublů. Zbytek byl vyprán a skončil v kapsách bratří Navalných.

Oba bratři byli za tento podvod usvědčeni. Oleg dostal 3,5 roku nepodmíněně a Alexej stejný, ale podmíněný trest. A opět, na rozdíl od toho, co si můžeme přečíst mezi západními příznivci Navalného, nebyl jeho trest zrušen. Jen bylo požadováno, aby byl případ bratří Navalných znovu vyšetřen, což se stalo. Ruský nejvyšší soud rozsudek potvrdil, protože byl oprávněný.

Pokud EÚLP nerozlišuje mezi běžnými obchodními praktikami a zpronevěrou, nemusí se ruská spravedlnost podvolit tomuto deliriu pod záminkou, že „pan 2%“ je oponentem Vladimíra Poutina. Být politickým protivníkem není totem soudní imunity!

Zejména proto, že případ Yves Rocher je již druhým případem, ve kterém Alexej Džavalny dostal podmíněný trest odnětí svobody , přičemž prvním případem je případ Kirovles, kdy bylo odcizeno 16 milionů rublů (pokud by ruské úřady byly pro Navaľného tak zlovolné, že už měl být podruhé odsouzen do vězení)! I tam to byla otázka zpronevěry, ale tentokrát na úkor státu (to znamená přesně to, co obviňuje Vladimíra Poutina).

Kdyby byl Navalnyj jen podvodník, bylo by to menší zlo. Ale není to jen tak. Je také agentem pracujícím v zámoří, jak dokázal, když jeho nadace FBK vyzvala Joea Bidena, aby uvalil sankce na ruské podnikatele a politiky, nebo když vyzval EU, aby přijala podobné sankce. Navaľnyj otevřeně vyzývá USA a EU, aby zasahovaly do ruské domácí politiky a poškozovaly zájmy jeho rodné země. Říká se tomu velezrada a někteří v Rusku požadují, aby byl za to stíhán Navalnyj.

Když to dáme dohromady a enormní financování, které získává ve formě bitcoinů (tedy anonymních), je toho už dost na to, abychom se ptali. Otázky, na které odpovídá video zveřejněné společností RT a které ukazuje, že Navalného pravá ruka a ředitel FBK Vladimir Achourkov žádají o několik milionů dolarů ročně od Jamese Williama Thomase Forda, bývalého druhého tajemníka pro politické záležitosti britského velvyslanectví v Rusku a podezření ze strany FSB, že je tajným agentem MI6. Třešničkou na dortu je, že je ženatý s Elisabeth Grenberg, podezřelou z práce pro švédské zpravodajské služby.

Video údajně natočila FSB v roce 2012 v restauraci v Moskvě. Slyšíme Achourkova žádat o peníze. A ne malou částku.

…„ Kdybychom měli více peněz, samozřejmě bychom mohli zvýšit naše příležitosti …. Pokud by někdo utratil, nevím … 10 nebo 20 milionů dolarů ročně, abychom ho podpořili, viděli bychom úplně jinou situaci. A to není velké množství peněz pro lidi s miliardami, kteří jsou ve hře. To je poselství z mé strany pro získávání finančních prostředků a mluvit s lidmi ve světě,“ řekl Ashurkov svému kontaktu na britském velvyslanectví.

A Achourkovův plán, pro který by tyto miliony potřeboval, zní poněkud povědomě: masové protesty, propaganda a občanské iniciativy. Připomíná vám to něco? Ale ano, pseudovyšetřování Navalného a demonstrace posledních dvou víkendů.

Drahé pseudo-průzkumy. Xavier Moreau ve svém posledním videu o Alexeji Navalném skutečně řekl, že jeho 3D simulace a pronájem filmových prostor v Německu pro jeho video o „Putinově paláci“ musely celkem stát několik milionů eur.

Odkud tyto peníze pocházejí? Můžeme získat docela jasnou představu o zemích, které k tomu přispívají, když se podíváme na poznávací značky diplomatických automobilů, které byly zaparkované před soudem, kde se odehrává soud s Navalným : USA, Velká Británie, Německo, méně významné země jako je Polsko, Dánsko, Lotyšsko, Litva, Švédsko, Švýcarsko, Norsko, Kanada, Bulharsko, Finsko, Japonsko, Rakousko a Česká republika.

Různá velvyslanectví mohla ospravedlnit přítomnost svých diplomatů tím, že je to obvyklá praxe, moskevský soud toto zcela chybné odůvodnění demystifikoval a zdůraznil, že je to poprvé, co je na jednání ruského soudu přítomno tolik diplomatů cizinců! Obvyklou praxí je účastnit se soudního procesu s občanem pocházejícím z dané země velvyslanectví, nikoli s ruským občanem!

Velká zahraniční diplomatická přítomnost, která nepřinesla štěstí Alexeji Navalnému. V době psaní těchto řádků soud právě proměnil jeho podmíněný trest v nepodmíněný a  bloger byl poslán do trestanecké kolonie na 2,5 roku (3,5 roku podmíněného trestu převedeného na nepodmíněný trest, mínus rok strávený v domácím vězení).

Navaľnyj se jistě odvolá, ale pochybuji, že rozsudek se bude lišit, protože se zdá, že trpělivost ruských úřadů s „panem 2%“ došla. Alexej Navaľnyj hrál příliš často se svým statusem politického oponenta, aby opakovaně beztrestně porušoval zákony, a zdá se, že Moskva se rozhodla ukončit tuto nezdravou hru. Bylo na čase si uvědomit, že zákon je zákon a že je stejný pro všechny, včetně blogera, který si myslí, že je oponentem Vladimíra Putina číslo jedna.