Kdo vyloučí, že STB záměrně údaje o spolupráci nenechala jen na někoho?

Andor Šándor
13. 4. 2021 Facebook a PrvníZprávy


Kdo vyloučí, že nám tu STB záměrně nenechala údaje o spolupráci jen na někoho? Samozřejmě, že ne ve sto procentech, ale ty pečlivě vybrané, píše na facebooku Andor Šándor, generál v záloze a bezpečnostní poradce.
(Na snímku generál Andor Šándor)


Nalezená evidenční karta Ing. Babiše u STB by měla otevřít debatu o lustračním zákoně více jak 30 let po revoluci. Na rozdíl od premiéra, který má peníze na soudy apod., řada lidí přišla o práci. Problém je v tom, že tento zákon zakazuje výkon povolání pro specificky stanovené funkce z důvodu evidence. Už vůbec nezkoumá podstatu evidence a to, co daný udělal. Mnohdy totiž zůstaly v archívu jenom desky a vnitřek byl zničen.

Nezastávám se těch, co pilně donášeli na spoluobčany, a že jich bylo, ale těch, kteří tam spadli nevinně. Prostě nesmí platit bolševické” “když se kácí les, tak lítají třísky. Kdo vyloučí, že nám tu STB záměrně nenechala údaje o spolupráci jen na někoho? Samozřejmě, že ne ve sto procentech, ale ty pečlivě vybrané.

A na facebooku se diskutovalo:

  • Rodinní příslušníci vrcholných funkcionářů StB mají nezvykle velkou moc dodnes…
  • ne jenom stb ale i rodinní příslušníci tunelářů a zlodějů
  • jmenuje a podejte trestní oznámení… jinak je to po vice jak 30ti letech mlácení prázdné slámy.
  • Nalezena karta po 7letech soudu budí spíše úsměv
  • A zase před volbama. Už je to jen trapný, nic víc
  • Proč jen Babiš??? Kolik bylo za těch 32 let lustrovaných..o těch ve vládách a poslancích nemluvíte?? Na ty všechny je třeba se zaměřit a taky jmenovat a bylo jich moc…ti mají taky peníze na soudy
  • Dva by chteli byt prezidenty, Rychetsky a Pavel.
  • “Obecně se soudí” není kritérium pro rozhodování.
  • Absolutní souhlas. Největší šmejdi své svazky či to podstatné z nich zničili či nechali zničit. A to měsíce před revolucí. Je takřka úchylné řešit – kdo komu posluhoval před 45 lety /pokud nejde o brutální dozorce atd./…. např. v armádě všichni přísahali věrnost ČSSR a SSSR. Přijde mi to úplně stejně hloupé, jako po 30 letech od revoluce strhávat jakékoliv sochy /když vedle nich lze doplnit informační tabuli – o zásluhách, případně i křivdách spáchaných danou osobností/. Nemyslím si, že má smysl tak dávnou minulost /často zcela bezvýznamnou/ využívat v politickém boji. Je to ukázkou charakteru některých osob /a když už jsme u toho charakteru, tak si osobně myslím, že nemalá část dnešních křiklounů by byla ultrabolševiky či ultra estébáky/. Bohužel jsem příliš mlád, abych tu dobu mohl objektivně hodnotit. Ale mrzí mne, že se tady tak nějak motáme stále v jednom kole…
  • Souhlasím, ale jak je patrno v úvodním článku, mohou ho vyplodit právě ti, co mají máslo na hlavě a právě proto to tyto nehoráznosti veřejnosti vnucují.