Blaha: Majdanů už bylo dost, dost už bylo i zpravodajských her!

Ĺuboš Blaha a -rp-
27. 5. 2021 FBPrvníZprávy

Nechci být zlý na naše milované západní přátele ale nějak se jim celá ta jejich konspirační teorie o státním únosu letadla v Bělorusku hroutí jako domeček z karet – nemyslíte? ptá se na facebooku Ĺuboš Blaha, slovenský poslanec.

Ĺuboš Blaha, slovenský poslanec



Nejdříve to měl být únos nevinného novináře. Nyní zjišťujeme, že “nevinný novinář” je vlastně mladý běloruský fašista a Západem dobře krmený expert na Majdan, který z Polska organizuje barevné revoluce.

A co je úplná pecka – chlapík prý ze všeho nejraději hajluje. Normální nácek. A toh obhajují bratislavské kavárny. To je epické. Koho budou obhajovat příště? Adolfa Hitlera?

Ale dobře, samozřejmě, není přípustné, aby nějaký stát donutil přistát letadlo, i kdyby byl Pratasevič vícenásobný vrah. Jenže problém je, že Bělorusové letadlo nepřiměly přistát – to je hoax.

Podle oficiální verze žádost o přistání šla od pilota letadla. Vzhledem k bombové hrozbě hledal nejbližší letiště a to bylo shodou okolností v Minsku. Že by byl pilotem sám Lukašenko?

Blaha: Západ kvičí kvůli Bělorusku, ale co dělal v případě „Morales“?

Bělorusové tvrdí, že bombová hrozba byla avizovaná Hamasem. Okej, ať se to vyšetří. Nejvtipnější ale je, že sluníčkářská média začala okamžitě točit prohlášení Hamasu, který se od útoku distancuje.

Ještě k Hamasu, který byl pro ně ještě včera nejstrašnější teroristickou organizací, je dnes pro ně důvěryhodný zdroj, když si mohou kopnout do Běloruska či Ruska.

Já jen, že ještě včera zde oslavovali každé mrtvé dítě, které v Palestině zabila izraelská bomba a už dnes je Hamas najednou kamarád, který usvědčuje Lukašenka. Bravo!

Tak si to shrňme – západním hrdinou v tomto příběhu je mladý nácek a klíčovým svědkem je Hamas. Jako humor je to výborné. Fakt se skvěle bavím.

Ať se stalo cokoliv, asi by bylo fajn to vyšetřit. Nezávisle. Přesně to Bělorusové chtějí. Ale Západ už znal pravdu dvě minuty po přistání letadla. Vše spískal Lukašenko, takže důkazy. Takto by to v demokraciích nemělo fungovat, co myslíte?

Kdyby to bylo v obráceném gardu a měli by takto dole letadlo Američané, tak by všechna liberální média řvala – dejte důkazy a nekonspirujte. A už bychom byli všichni konspirátoři a tak.

Ale v případě Běloruska se zde vesele šíří jedna konspirační teorie za druhou a nikdo důkazy nežádá – perfektní. Stačí jen šířit nenávist proti Bělorusům a Rusům.

A úplné nejlepší vtip roku je, když se ozval americký prezident Biden, že je nepřípustné, aby někdo donutil přistát letadlo. Když jsem to slyšel, tak jsem smíchem padnul k zemi.

S věkem už asi odchází paměť, Mr. President, ale byli jste to vy, ještě jako viceprezident USA, kdo byl v roce 2013 spoluodpovědný za to, že Američané nechali přistát letadlo prezidenta Bolívie ve Vídni, protože si mysleli, že na palubě je Edward Snowden.

Vy dnes něco jdete vyčítat Bělorusům? Skutečně? Že vás hanba nefackuje!

Včera jsem se setkal s nejvyšším zástupcem běloruského velvyslanectví, abych se dozvěděl i verzi druhé strany. Tak to dělají ti, kterým jde o pravdu. Američtí agenti jen blikají, my chceme vědět, jak to ve skutečnosti bylo.

A mohu říci jedno – odmítáme útoky proti Bělorusku. Majdanů už bylo dost. I zpravodajských her. Případ se musí vyšetřit – žijeme v 21. století a ne ve středověku.