Erdogan a kmotr

Yekta Uzunoglu
28. 5. 2021
Süleyman Demirel, ikona turecké politiky po 2. světové válce, před smrtí novým tureckým politikum nahlas radil aby nikdy nezlobili Ameriku a Izrael. ” Nikdy nemůžete předem odhadnout, co se Vás potká, jestli je pozlobíte”… a věděl o čem mluví. Zlobil Ameriku jako pravicový předseda vlády, a pokaždé ho vojáci sesadili (1971 a 1980) a v druhém případě dokonce strávil nějakou dobu ve vězení. Jeho politicky duchovní učitel dokonce skončil na popravišti (1960).

Erdogan v zajetí své megalomanie kopal do všech evropských politiků a to způsobem, který nemá, ani nemůže mít oporu ani v jinak devastované evropské politické etice. Evropa evidentně neví, co s ním. Plivá jim do obličeje a oni se utírají a jdou se mu poklonit…

Ovšem Amerika si od Erdogana nenechá nic líbit a reaguje nepředvídatelně a neodhalitelně.

Jak jsem na stránkách Nové republiky před třemi lety zveřejnil, CIA se podařilo adoptivního Erdoganova syna dostat do USA, uvěznit ho a následně z něj udělat korunního svědka procesu vedeného proti Turecku za porušení embarga proti Iránu. Trump proces sice zabrzdil, ale po nástupu Bidena opět začal na plné obrátky, a ještě tento rok padne rozsudek, který může býr fatální pro tureckou ekonomiku, protože mezi obžalovanými je i turecká státní banka Halbank.

Ještě za Trumpa byl Erdoganův kmotr Sedat Peker donucen opustit Turecko. Několik měsíců hledal zemi, kde by mohl pobývat. Pročel Černou Horou, srbskem, Albánií, Makedonií a Marokem. Kamkoli přišel, získal ihned povolení k pobytu, ale žádná z těch zemí neodolala tlaku Turecka a byl donucen opustit zemi. Maroku údajně dal i svoje bezpilotní vojenské letadlo. Pak na chvíli zmizel, jako by spadl do hlubin Indického oceánu.

A pak? Najednou začal přes Youtube pouštět do éteru videa, na nichž sděloval, že je v emirátech, kde ale zcela jistě není, ve skutečnosti musí být na jiném pro něj velmi bezpečném místě.

Doposud pustil do éteru 7 videí, která způsobila mezi erudovanými novináři z New York Times a Washington Post zemětřesení! Turecko proti němu nastartovalo největší razii ve svých dějinách. Zahrnovala týrání jeho dětí a “tělesnou prohlídku” jeho manželky, která je advokátka, proběhly domovní prohlídky, byl zadržen jeho starší bratr (kdo jiný?), jeho vida byla zakázána v digitálních sítích a následovala nekonečná řada “protiopatření”. Přesto jaho kazety vidělo už nejméně 40 miliónů Turků a Tureckem se šíří jako vichřice.

O těch sedmi kazetách (jistě bude další pokračování) míní legendární turecký policista kurdského původu Hanefi Avci, že kmotr Sedat Peker doposud řekl sotva 10% toho, co ví, a potvrzuje, že to vše je pravda. O každém z těch deseti videí by se dala napsat pětisetstránková kniha. Hanefi Avci , který kvůli svým knihám o organizovaném zločinu strávil několik let ve vězení, jsem společně s Jaroslavem Spurným z Respektu před lety navštívili v Turecku, abychom se dozvěděli něco o propojení tureckého organizovaného zločinu s českou státní správou.

Podle Hanefi Avci je Turecko klíčovým hráčem v distribuci heroinu na světě. Před rokem Erdogan dovolil pěstování marihuany v Turecku a továrny na syntetické drogy jedou na plné obrátky. Zbývá kokain. Syn bývalého istanbulského starosty, pozdějšího předsedy vlády a předsedy druhé nejsilnější politické strany v Turecku Binali Yıldırım jel proto do Venezuely a pronajal tam přístav. Kolumbie totiž kvůli americké blokádě může vyvážet kokain jen přes Venezuelu. Bylo popsáno kudy se vozí kokain do Turecka, do kterého přístavu a kdo je jeho majitelem. (Jde o dalšího známého kmotra, který má na svědomí vraždy desítek kurdských podnikatelů. Jeho syn je poslancem za Erdoganovu stranu.) Binali Yıldırım připustil, že jeho syn jel v luxusní jachtě do Venezuely, ale za účelem rekreace a pomoci chudým.

Včera se u anglických břehů objevil “koks” za 70 mil.£. Videa možná pomohla překazit tento obchod. Vypadá to, jako by Erdoganovo Turecko chtělo Evropu dorazit pomocí drog nejen z Afganistánu, Turecka, ale i Kolumbie.

Erdogan, který dosud mluvil na veřejnosti nebo před kamerami několikrát denně již deset dní mlčí! Není sám, mlčí i Česko!

Videa tureckého kmotra otřásají i evropskou demokracií a odhalují její pravou tvář, zůstávají v Česku bez odezvy, zatímco drogy z Turecka otravují děti v Evropě.