Exkurze na hnojiště: Čí mínění odráží Forum24? Donutíme vás k ohleduplnosti. Putinovi jsme to nandali. Bruselské divadélko. Heil Greta! Biden je opravdu senilní. Možná přijde i zmocněnec

Lu Lina
15. 6. 2021 NonServiamProtiProud

Joe Biden: „EU je neskutečně silná a životem pulzující organizace.“ Tak, a je to oficiálně a definitivně venku – opravdu je senilní.

 

Ten náš je zase dezorientovaný

Všechna média správného názoru, která jinak na prezidentovi nenechají suchou nitku, nadšeně referovala o tom, jak Zeman přijal Tichanovskou, a jak jí vyjádřil podporu. No já nevím. Prezident je přeci podle těchže médií trvale dezorientovaný, neví kdo je, kde je a mluví prý z cesty. Takže jeho oslavovaný chvalozpěv asi nemá valnou vypovídající hodnotu. Taky mi chvíli nebyla úplně jasná logika faktu, že ruský agent velebí někoho, kdo chce svrhnout ruského spojence. Dokud se ke mně ze zdrojů blízkých Hradu nedoneslo, že senilní monarcha si prostě jen spletl Tichanovskou s Valentinou Těreškovovou.

Mise splněna

Politicky uvědomělý slovenský národ odmítá neschválenou vakcínu Sputnik, jásají už nějaký čas slovenská i česká média. Budou ji asi muset vyhodit. No, aby ne. Však proto taky novináři společně s politiky a úředníky udělali úplně všechno. Zato o ty schválené se Slováci jistě perou. Gratulujem, misia splnená!

 Forum24 I.

Následují dva kousky z hnojiště jménem Forum24. Obvykle tento nejvydatnější zdroj skládající se výhradně z hovínek ignoruju, protože si vážím svého času, ale dneska mám dobrou náladu, a tak udělám výjimku. Analyzuji dva příspěvky, které pěkně demonstrují, jak to tam kluci, holky a všechna další pohlaví dělají. V tom prvním se autor psychicky hroutí z toho, že komunistka Konečná jeví zájem o politické vězně ve Španělsku. A jedním dechem dodává:“…pokud tam nějací političtí vězni jsou…“ Tohle je esence onoho digitálního dezinformačního plátku. Existence katalánských politiků, zavřených za svou politickou činnost ve španělské báni, je nepopiratelný fakt, ergo političtí vězni ve Španělsku jsou. Navíc jde o fakt obecně známý, tudíž je autor článku buď opravdu mimořádný jetel, nebo jen naplňuje ducha redakce a nadšeně dezinformuje. Ovšem velmi lajdácky. Můj osobní názor je ten, že jde o lajdácky nadšeně dezinformujícího jetela.
***Forum24 II.

Druhou perlou z náhrdelníku je článek pana Jandourka. Toho mám asi nejradši, je takový roztomile militantní a jeho myšlenkové pochody evokují svou vycizelovaností a bohatou strukturou vzpomínku na Milouše Jakeše. Tentokrát ho opět čímsi popudila ruská loutka a „služebníček“ Zeman, čím není podstatné. Daleko zajímavější je perex jeho článku, kde se hned v úvodu píše: „Agentura TASS, kde nevyjde ani věta, která by nebyla odrazem mínění oficiálních kruhů v Kremlu….“ Není mi úplně jasné, jak může vysokoškolsky vzdělaného člověka popouzet prostý fakt, že ruská státní tisková agentura odráží v každé větě mínění Kremlu. Myslím, že je to v pořádku a celkem dost to přispívá k transparentnosti. Zato čí mínění v každé větě odráží Forum24, je záhada.

****Bůh tomu chce!

Europoslanci hrozí Evropské komisi, že na ni podají žalobu. Je podle nich málo ostrá. Určitě. Asi jako kdyby vrátnej peskoval generálního ředitele, že to dělá blbě. Divadýlko. Jakože ne diktatura trialogu, ale demogracie, pyčo. Nicméně hned se mi vybavilo jedno rčení, které jsme na vojně jako mazáci často používali, když mezi prvoročáky kvůli něčemu zavládla názorová nejednota: „Jen se jebte, ptáci, půjdeme dřív domů!“
****Plha se hlásí

Senátor Čunek se čílí, že mu bylo zabráněno zeptat se na cosi, co bohužel neupřesnil, Vystrčilovy běloruské Johanky z Arku. Protože je chlap a ptát se prý mohly jen ženy. Jak to bylo doopravdy netuším, ale zato vím přesně, na co bych se docela rád zeptal oné paní já. Z čeho v zahraničí žijete a kdo financuje vaše politické aktivity? A to ne proto, že bych byl ruský agent a chtěl kydat hnůj, ale proto, že mě to fakt zajímá. To, co předvádí Tichanovská, totiž nepochybně stojí majlant. A já bych, čistě kvůli celkovému obrazu, rád věděl, komu stojí zato ho investovat.
*****Záhada

Pan Stoltenberg se nechal slyšet, že „NATO má nejhorší vztahy s Ruskem od studené války.“ Ano, to je pravda. A NATO pro to udělalo všechno, co bylo v jeho silách. Však jen samotný pan Stoltenberg se na dosažení tohoto stavu velice nadřel.
****Černobílé perličky ze zámoří

Tohle je zajímavé. V americkém Kongresu existuje klub, který nepřijímá bílé, protože jsou bílí, a ani černé, pokud nemají správné politické názory. Ale abych se tohle dozvěděl, musela ke mně informace doputovat dlouhou a trnitou cestou mimo média hlavního proudu. Nemám s tím žádný problém, ve svobodné zemi má každý mít právo stanovit si podmínky členství ve svém klubu, jaké jen chce. Ovšem zkouším si zároveň představit, co by asi vypuklo, kdyby v americkém Kongresu vznikl klub, který by nepřijímal černé.
****Metr a půl ohleduplnosti

Pan poslanec Dolínek se v souvislosti s dopravou domnívá, že ohleduplnost lze vynutit zákonem. Já sice nejsem v tomto punktu příliš směroplatný, neboť pana poslance Dolínka považuji za nepřekonatelného hlupáčka, ale přesto se vyslovím: nelze. Ohleduplnost máte buďto vrozenou, nebo ji získáte učením v procesu sociálního zrání. Třeba tak, že ji do vás natlučou rodiče řemenem.

Tahle země rozhodně nepotřebuje víc zákonů. Počet blbců se tím totiž nikdy nezmenší, ten je konstantní. Potřebuje pouze míň Dolínků. Mimochodem, kolik cyklistů zemře ročně proto, že je vozidlo míjelo ve vzdálenosti metr třicet, jsem se nikde nedočetl. Zato se ale dočítám, že více než polovina cyklistů nenosí přilbu a tři čtvrtiny mrtvých cyklistů má na svědomí fakt, že ji neměli. A vyřešit to má dudlání motoristů. Bravo. Ještěže máme ten stát, tohle řešení by nás jinak fakt asi nenapadlo.
****Jak jsme to nandali Putinovi

Novinář Leschtina se v souvislosti s odjezdem posledních vyhoštěných Rusů raduje, jak jsme to Putinovi nandali. Ano, to je jedna verze. A pak je tu ještě ta, která praví, že jsme to Putinovi nenandali, a pouze jsme si v záchvatu sebevražedné servilnosti nadělali do bot. Která z nich je pravdivější, se zřejmě brzo ukáže. Ještě stojí za zmínku, že pan Leschtina byl novinářem i před rokem 1989 a pracoval v redakci Mladé Fronty, novinách Ústředního výboru Socialistického svazu mládeže.
****Vybírejte jen důvěryhodné zdroje

Jak obecně přistupovat k informacím médií napovídají dva články zveřejněné nedávno krátce po sobě. 8. června Seznam: „Češi po lockdownu nenakupují…“ a 9. června Novinky: „Češi se vrhli na nákupy bot a oděvů.“ Mediální svět v kostce.
***Heil Greta!

„Do rybníků se po letech konečně vrátila voda. Nasycenost půdy je dobrá,“ zní titulek článku iDNESu o spoustě vody v kraji jihomoravském. Aha. To bude určitě tím velkým suchem v důsledku globálního oteplování, které je důsledkem vypouštění emisí oxidu uhličitého. S přírodou a jejími cykly to určitě nesouvisí. Heil Greta!
****Mesiáš přijde napřesrok

Bude zřízen post vládního zmocněnce pro romské záležitosti. Sice je to podáváno jako příchod mesiáše, který konečně promění vodu ve víno a pěti rybami nasytí do roku 2030 všech 262 tisíc Romů, ale já jsem po padesáti letech zkušeností ze společného soužití spíše skeptický. Takže bohužel nevidím mesiáše, ale jen další hejno darmojedů, co budou koordinovat, analyzovat a integrovat a jednou za rok nám řeknou, že za asociální romský životní styl a všechny jejich problémy můžeme výhradně my.