Summit NATO, co vlastně sděluje světu obecně a České republice zvláště?

-vklp-
17. 6. 2021 KosaZostra čili vlkovobloguje.wordpress.com

Tak se nám zase jednou pohnula země! Stejně jako, když se Babiš před časem propracoval do Bílého domu, aby tam kvůli pár fotkám s Trumpem, které nyní zapírá, zcela nesmyslně draho koupil americké vrtulníky. Přesto, že všichni vědí, že jde o obrovský šlendrián, opozice tentokrát, když šlo o americké zájmy a vyhazování peněz z české státní pokladny, ani necekla! Když karty strojí takhle, tak nám nemůže nic být dost drahé.

Proč se o téhle staré story, nad kterou dávno zapadl prach a k níž se dnes Babiš nezná, zmiňuji v souvislosti s  čerstvým setkáním pohlavárů NATO v  Bruselu? Protože mé vnitřní pocity při „konzumaci“ informačních výstupů byly, v lepším případě – stejné! A mnohdy ještě horší a  dokonce jsem se dostal do situace, když jsem si jistou informaci, s níž přišel zpravodaj ČT v Bruselu Lukáš Dolanský, který tohle jednání zpravodajsky pokrýval, přehrával nejméně 5x, abych jí opravdu uvěřil. Za tak skandální ji mám, ačkoliv významově…. no počkejte a vyhodnoťte si ji sami až nadejde její čas. Zkrátka pohnula se zem! Tentokráte nejen Babišovi, ten tam vlastně ani nebyl a České republice, kterou zastupoval Zeman na invalidním vozíku, nýbrž zjevně celé euroatlantické Evropě plus Kanadě! Stačila k tomu jedna jediná věta. Bidenova věta – US is back!

Pro většinu komentářů, které mi prošly přes monitor, resp. jejich tvůrců, tahle tři slova znamenají evidentně celý vesmír! Všem, míním tím papaláše, doprovodné či  nezúčastněné politikáře, jakož i mainstreamové intervjůky a nájemné brky to bohatě stačilo, aby na začátku evropského léta prožívali druhé Vánoce! Stačilo US is back! A všichni byli happy a doslova se pojímali, jak úžasné a  dějinotvorné setkání že to bylo…

Zkoumal někdo, co to US is back! konkrétně reálně znamenalo? Neřekl bych! Všichni klouzali jen po povrchu! Jak úžasně prý se proměnila atmosféra tím, že Trumpa vystřídal Biden. V reportáži ČT v pondělních hlavních večerních zprávách nám náhle vyprávěli, jak jako s Trumpem radši společně lídři ostatních zemí ani nešli společně a  dokonce se dozvídáme, samozřejmě post morte, že Trump se choval nevybíravě a  dokonce i  hlavy některých států ponižoval /sic!!!/ , zejména tehdy když zastupovali státy, které neplní závazek 2% na národní zbrojení! Nezbývá mi než se podivovat – proč se o tom ponižování ze strany bývalého Velkého bílého otce z Washingtonu dozvídáme z oficiozního mainstreamu až nyní? Proč ne tenkrát, aktuálně? Co bránilo tomu, aby svět zvěděl takovouhle zásadní informaci, že americký prezident zachází se svými spojenci jako s onucemi? Nevypovídá to takhle náhodou něco o nás a těch slavných společných vztazích a  euroatlantických hodnotách? Když k obecnému gaudiu těch nejvyšších evropských pohlavárů /Kanada promine/ stačí, aby současný nájemník Bílého bárku s nimi vlídně pohovořil??? A nikdo si zjevně neláme hlavu s tím, co formální změna amerického chování k dalším členským zemím koštuje?

Takže tohle je to, co v  různých , více či méně sofistikovaných formách, rezonuje papaláši všeho druhu a mainstreamem. Stačilo vyměnit zamračeného Trumpa za usměvavého Bidena a  …. a  všichni se štěstím mohou pominout! Stačí když hegemon změní formu, s níž jedná s těmi kolem! Při  tom, to, co vadilo Trumpovi na Evropě trvá i  nadále a Biden to prý hodlá nekompromisně vymáhat, jak ostatně téže ČT v  jedné a té samé relaci potvrdil jakýsi americký politický analytik: 

 

Mám z toho snad vyvodit závěr, že když se někdo pohladí s úsměvem na tváři po hlavičce Merkelovou, Macrona, Johnsona, Orbána,atd.atd. , včetně Zemana, tak se všichni okamžitě praští přes kapsu konečně začnou utrácet za tanky, letadla, kanóny a další podobný materiál zcela bezuzdně, i kdyby státní rozpočty zruinovat měli? Vypadá to tak! Protože jinak bych musel považovat vrcholné evropské státníky za partičku naprosto nedospělých a nesamostatných adolescentů!

Když jde o obrovské sumy peněz na vojenskou techniku, ze značné části nakupované od amerických firem, pak kritérium smějící se/ nesmějící se americký prezident přece nesmí mít vůbec žádnou váhu!!!!! Nebo už jsme natolik zpitomělí, že naopak přesně tohle má ohledně armádních rozpočtů nejvyšší prioritu? No když vzpomenu na ty Babišovy vrtulníky a fotečky z Washingtonu…. Ale dost, máme toho před sebou ještě hodně.

V čem bruselský summit rozhodně nepřekvapil, bylo potvrzení toho, že Rusko je veřejně deklarováno jako nepřítel číslo 1!!! To to opakovaně a oficiálně znovu zaznělo. A taková ČTK na svém oficiální webu publiku hned vysvětlí proč!!! Cituji:

*-*-*-*NATO podle prohlášení lídrů aliančních zemí *-b*-znepokojují narůstající ruské vojenské aktivity v bezprostředním sousedství aliance*-b*-, stejně jako množící se hybridní a kybernetické útoky vedené přímo proti členským státům.

Ne tohle ještě není to, co jsem si ověřoval nejméně 5x až to pro mne konečně znamenalo, že jde o vážně míněné sdělení! Na tohle mi stačilo jen 3x….

Tak NATO je znepokojeno narůstající vojenskou aktivitou Ruska v bezprostředním sousedství aliance? Ono Rusko snad agresivně přemístilo nějaké své silné vojenské kontingenty na celou řadu svých vojenských základen na území svých četných satelitů do bezprostřední blízkosti NATO?

Není mi o něčem takovém nic známo. Předpokládám, že moje nevědomost není na úkor toho, že nedostávám supertajné výstupy, CIA, NSA nebo alespoň BIS, kde to určitě absentuje rovněž. Prostě proto, že Rusko si SVÉ vojenské jednotky DISLOKUJE, podle SVÉHO uvážení na VLASTNÍM nikoli cizím území!!! Které, oproti ústním závazkům, jenž kdysi od Bushe st. obdržel v ústní formě Gorbačov, dnes díky neustálému rozšiřování právě NATO, uzpůsobilo, že Rusko nyní hraničí s jeho členy! To sousedství vzniklo kvůli expanzi Severoatlantického paktu, nikoliv Ruska. A ono je NATO znepokojeno tím, že Rusko si troufá přesouvat svou armádu na západní směr a nikoliv třeba k hranicím s Mongolskem…..

Dodávám, pro pořádek, že to nebylo Rusko nýbrž USA, které v poslední době, za velkého povinného potlesku spojenců vypověděly zcela zásadní smlouvy s Ruskem, které výrazně snižovaly mezinárodní napětí a  riziko konfrontace Připomenu dvě poslední – Smlouvu o  zákazu raket středního doletu a  Smlouvu o tzv. otevřeném nebi!!!!

Vedle Ruska je dnes už oficiálním protivníkem NATO také Čína. Opět si dovolím citovat web ČTK:

—–*Aliance se v nové strategii, kterou má definitivně potvrdit příští summit v Madridu, poprvé obsáhleji věnuje „systémové výzvě“ představované Čínou. *-*-*-*-Chování Pekingu podle prohlášení lídrů, *-b*-které je považováno za úspěch Bidenovy snahy přesvědčit spojence k ráznějšímu přístupu*-b*-b*-b, představuje výzvu pro mezinárodní řád založený na pravidlech. Obavy NATO vzbuzuje mimo jiné sílící jaderný arzenál Pekingu, čínská účast na ruských vojenských cvičeních v euroatlantickém prostoru či šíření dezinformací.

Možná se je zvýrazněna tentokráte za část, kde se mluví o úspěchu Bidenovy snahy přesvědčit spojence, když tam jsou větší špeky – typicky obavy z růstu čínského jaderného potenciálu nebo účast čínských jednotek na ruských vojenských cvičeních v EUROATLANTICKÉM prostoru!!!!

Mám Čínu za existenční hrozbu pro náš civilizační okruh a nijak se tím dlouhodobě netajím. Prostě to tak je. Ale jestliže jsme, vlastní hloupostí a sobectvím, dovolili Číně stát se z  rozvojové, zaostalé země se vším všudy, co to obnáší, vedoucí ekonomickou a  v brzké době i technologickou mocností planety, pak je jasné, že má stejné ambice i v oblasti vojenské. A  zrealizuje je. A zcela mimo jakékoliv chápání pak je, že Čína, tím že se účastní ruských manévrů se pohybuje v  euroatlantickém prostoru!!!! Od kdy je Rusko jeho součástí???? Chtějí nám NATO pohlaváři vlastně touhle rétorikou sdělovat, že Rusko považují už za výlučně své území, které jakýmsi nedopatřením řídí někdo jiný, nesprávný a  fakt, že si ho zvolili sami Rusové nehraje vůbec roli? Vypadá to tak.

Nicméně já si jako extra důležité sdělení o  posledním NATO summitu vybral to, co je zvýrazněno červeně. Zopakuji to:

*-*-*-*-*Chování Pekingu podle prohlášení lídrů, které je považováno bbbza úspěch Bidenovy snahybbbb přesvědčit spojence k ráznějšímu přístupu,*-*-*-*-

Vynechal jsem, zcela záměrně ten blábol o systému , založeném na mezinárodních pravidlech. Stačí vzpomenout státy jako Jugoslávie, Irák, Sýrie, Libye.. Podle jakého systému a  jakých pravidel byly napadeny a rozvráceny? Nejde o opominutí. Protože ta zmínka a O Bidenově úspěchu mi náhle leccos , nad čím jsem dosud poněkud nejistě a bez uchopitelného závěru bádal, okamžitě vyjasnila!!!!! Proto ji mám za zcela klíčový výstup bruselského jednání. A  fascinuje mne, že to nikdo nerozvádí, pokud si toho vůbec všiml!

Šlo především o dvě fatální otázky, související s  NATO, nad kterými jsem strávil hodně času:

1-proč a  z jakého důvodu je Rusko, jakkoliv historicky nevratně oslabeno, stále znovu vyhlašovaným nepřítelem atlantického paktu číslo 1. Jakkoliv v realitě počtů jde o nesmysl?

2- jaký je dnes vlastně smysl existence paktu. Zejména tehdy, když je oficiálním záměrem, který zdeklaruje soubor nových strategických priorit NATO do roku 2030, jež prý se přijme na příští vrcholné schůzce v Madridu, rozšíření působnosti organizace do indicko pacifického prostoru.

V okamžiku, kdy jsem si tyhle dvě v Bruselu vyhlášené zásady uvědomil a položil vedle sebe, odpovědi se okamžitě dostavily!

Už vím přesně, na co je NATO. A také i to proč je Rusko dlouhodobě a  systematicky manévrováno celým Západem do pozice nejhoršího agresora dějin.! A  co znamená ten Bidenův úspěch!

Jedno totiž souvisí s  druhým třetím, respektive jedno nemůže existovat bez druhého a třetího, pokud má platit, že … Ale pojďme postupně a popořadě.

Grobačov byl přesvědčen, že když vyjde vstříc dobrovolně Západu a  zejména USA dostane se Sovětskému svazu/Rusku férového zacházení rovného s rovnými a  vytvoří se nový, daleko bezpečnější svět pro všechny! Jak realistická tato představa zafungovala vidíme posledních 30 let dnes denně…. Rusko pustilo všechny trumfy, které od konce II.ww drželo a dostalo se mu zacházení jako poslednímu knechtovi ze stáje.Trvale.

President Havel, blahé paměti, jel částečně na vlně Gorbiho očekávání a s rozpuštěním Varšavské smlouvy očekával i konec Severoatlantického patku. Tedy původně. Jak by ne! USA ztratily svého dlouhodobého osudového vyzyvatele, ten navíc postupně implodoval sám do sebe a v podstatě se rozpadl. Rusko, jako takové přežilo celistvé řadou náhod. NATO, jako blok proti sovětské hrozbě přestalo mít smysl. Přesto nedošlo k jeho rozpadu. Právě naopak! Začalo růst a  šířit se. Proč? Proti komu?

USA navíc stále častěji vyhlašovaly, že těžiště jejich zájmu se přesouvá z Evropy do Tichomoří – viz Čína. Proč tedy další existence paktu?

Navíc v posledních 10-15 letech registrujeme nikoliv růst napětí ve vztazích s Moskvou ale doslova totální hysterii, kdykoliv se ozve Rusko.

Dlouho mi chyběl reálný důvod proč? Jistě, i  oslabená bývalá druhá světová supervelmoc ještě dnes představuje entitu se schopností vymazat USA z povrchu planety, ale to je dávno známá skutečnost nezavdávající důvod k totální hysterii. Tak proč?

Až asi tak před 3-4 roky mi doklaplo, že nejspíše jde o  Arktidu, která s postupujícím oteplováním začíná být ekonomicky silně zajímavá! Už to není jen věčně zamrzlá, nehostinná oblast, ale k průmyslové exploataci připravené obrovské území, které disponuje potenciálem vykrýt surovinový a  energetický hlad planety na století dopředu! A  Rusko, díky své rozloze, disponuje podle platného mezinárodního práva více než polovinou všech přístupů k ní a  tudíž stejným procentem nároků na exploataci zdrojů!

Tohle a přesně tohle, si dovolím tvrdit stojí za onou dlouhodobou ostrakizací Ruska. Proto je potřeba jej oslabit, nejlépe rozdělit na shluk v podstatě bezmocných států a  státečků, aby přišlo o schopnost obhajovat a  obhájit svoje arktické na zřetelně!!! Takže Arktida je klíčovým faktorem.

Ale vysvětluje to všechny ty šílené hrátky a  fantasmagorie kolem Ruska a tzv. temných zásahů Moskvy po celém světě?

Pokud jde například o Navalného a  starost o tzv. demokracii v Rusku, podporu všelijaké té opozice vnitřní opozice, pak ano. Klasická hra typu rozděl a  panuj. Ale Skripal, Vrbětice nebo údajné zásahy do amerických voleb? To ve snaze zvrátit poměry v  Rusku a  oslabit centrální vládu a  dosáhnout rozpadu Ruské federace, jako se povedlo se Sovětským svazem nefunguje. Tohle je hysterie , jejíž příčinou je cosi zcela jiného!

Proč je Moskva a Putin neustále kacerován naší stranou jako světový zlobivý kluk? Proč může za úplně všechno negativní, co se ve světě a zejména na Západě přihodí? Hodně dlouho mi vystačila domněnka, že prostě naše stále častěji selhávající elity potřebují hříšného kozla, na kterého svedou veškeré svoje chyby a prohřešky. Prostě takový ten univerzální viník všeho zla na zeměkouli, jako třeba dříve sloužili Židé.

Jenže Biden a  summit v Bruselu mi ukázal, že to je dost možná úplně jinak!

NATO, jak jsme si už řekli, v  devadesátých létech ztratilo svůj smysl jako obranný štít před choutkami sovětských komunistů vyvézt i  za cenu války, svůj systém minimálně do celé Evropy. Přesto se nerozpadlo. Jaká pohnutka jej udržuje při životě?

Až když si tohle uvědomíte, snadno vám dojde, proč máme Rusko za ono stále hrozící dějinné nebezpečí! Prostě kdyby se navázaly a udržovaly normální vztahy k Moskvě /a není žádný rozumný důvod proč ne/ pak mnoho a mnoho lidí rychle pochopí, že Severoatlantický pakt je prostě zbytečná fosilie dob dávno minulých!!!! Něco, co je postradatelné. Vlastně dávno překonané. Jenže když máte pro širokou veřejnost Ruskou federaci jako věčné, k  jakékoli agresi vždy připraveného zákeřného nepřítele, který vás ohrožuje každou minutu vaší existence? Tak v tom případě samozřejmě existuje zásadní důvod, proč NATO udržovat i nadále, proč požadovat obrovské výdaje na zbrojení a  k tomu, jako speciální premiii toho věčně použitelného hříšného kozla!

Nyní bych očekával námitku – ale vlku i když to je takhle, tak s tím nelze vydržet na věky!!!! Dřív nebo později se ukáže, že král je nahý, tak k čemu tedy doopravdy NATO?!

Odpověď najdete v tom citátu z ČTK, jenž už jste četli výše! Takže znovu:

——*Aliance se v nové strategii, kterou má definitivně potvrdit příští summit v Madridu, poprvé obsáhleji věnuje „systémové výzvě“ představované Čínou. -*-*-*-*-Chování Pekingu podle prohlášení lídrů, které je považováno za bbbúspěch Bidenovy snahybbbb přesvědčit spojence k ráznějšímu přístupu*-*-*–, představuje výzvu pro mezinárodní řád založený na pravidlech. Obavy NATO vzbuzuje mimo jiné sílící jaderný arzenál Pekingu, čínská účast na ruských vojenských cvičeních v euroatlantickém prostoru či šíření dezinformací.

Už četli, že Spojené státy po rozpadu SSSR ústy svých prezidentů, počínajíc Clintonem a konče nyní Bidenem jasně vyhlašovaly , že jejich prioritou je Pacifik a  Čína! A  ona nová doktrina NATO do roku 2030 už zohlední „systémovou výzvu“ jmémem, Čína!!!! A že právě tohle přeorientování aliance na Čínz je Bidenův velký úspěch!

Teď už stačí jen provést jednoduchý součet třídy 1+1=2 abychom se dostali ke konečnému závěru. Rusko MUSÍ být trvale označováno a denně vtloukáno do hlav euroatlantické veřejnosti jako fatální nepřítel !!! Vedle arktických zájmů především proto, aby NATO získalo oprávnění ke své další existenci! A proč má NATO tak nutně dále existovat? No protože je zde stále rostoucí a čím dál nebezpečnější Čína!!!! USA vědí, že dříve nebo později se s Pekingem poměří!

Zkuste v Holandsku Maďarsku nebo Chorvatsku , Slovinsku nebo v  České republice, atd.atd. vysvětlovat, že musíme zbrojit jak o  život, protože to potřebují Spojené státy, aby v případném střetu s Čínu v tom nebyly samotné!!!!! Že máme armádu ne pro vlastní obranu, ale kvůli obraně Ameriky!

Přesně tohle v  plné šíři vyjevil poslední bruselský summit a o tomhle bude ta nová „obranná“ doktrina NATO!!!! A  přesně a jedině toto je oním USPĚCHEM Bidenovy snahy!!!!

Ovšem evropským lídrům stačí, když jim sprostě nenadává. A klidně mu ono angažmá proti Číně a ochotu válčit za Spojené státy s ní ODKÝVOU!

Není to ani tak o zákeřném a potměšilém Rusku, to slouží jako slaměný strašák na poli, ale o potřebě zadržovat Čínu a  to především tak, aby si evropská veřejnost nezačala klást otázky – a co je nám do vztahů USA -Čína? Co tam máme co pohledávat? Proč by tam někdo z našich hochů umíral? Zejména tehdy, když si tu kaši zavařili vědomě Američané sami začátkem 80. let, kdy se začaly paktovat s Pekingem, aby oslabili tehdejší Sovětský svaz!!!

Prostě Američanům se s  Čínou podařilo to samé co s  Afghanistánem. Ve snaze podlomit druhou tehdejší supervelmoc si zadělali podporou islamistů v  Afghu a  pomaovské Číny na dvě obrovské porážky. V případě Číny globální a tedy osudové. A  dnes se snaží zachránit, co ještě lze!!! NA úkor Evropy.

Tohle je zásadní závěr bruselského jednání!

A propos – bruselské jednání! Ještě jsme se nepodívali na jeho výstupy z hlediska České republiky!!

To je speciální, neopakovatelná kapitola sama pro sebe! Když si pustíte tu už nalinkovanou reportáž z pondělních hlavních zpráv na ČT, tak je tam hovořeno a to zvýrazněně, o tom, jak ČR dosáhla obrovského úspěchu, když do závěrečné rezoluce PROTLAČILA zmínku o Vrběticích a  prý jednoznačné vyjádření podpory NATO v  této věci. Podle ČTK konkrétně toto:

——*„Patří sem i nelegální a ničivé akce ruských zpravodajských služeb na území aliance, z nichž některé si vyžádaly životy obyvatel a způsobily rozsáhlé materiální škody. V plné solidaritě stojíme za Českou republikou a dalšími zeměmi, které byly tímto způsobem postiženy,“ uvádí společné komuniké. Zároveň vyzývá Moskvu, aby ČR i USA odstranila ze seznamu zemí, kam je jako jediné dva státy zařadila v polovině května.

Tak to je ona rozhodná a  úžasná podpora!!!! Nechtěli jsme takhle docílit solidární ——–V plné solidaritě stojíme za Českou republikou…— Mně osobně to zejména připomíná Mnichov, kde Francie a Británie, po odstoupení sudetských území, výslovně a slavnostně garantovaly oné znetvořené ČSR nedotknutelnost jejích hranic a  věčnou existenci. Do 15.3.1939…. Tu podporu z Bruselu držím za obsahově stejnou! Přesto v  čase 1:56 min reportáže ČT Dolanský sděluje, jak česká delegace vyjednala silné, opravdu silné vyjádření podpory!!!! A  vzápětí až k uslzení dojatý Metnar děkuje spojencům ještě jednou za podporu, kterou nám vyjádřili!!!!! Anka bubnuj plačky plačte! A vy co se ještě umíte trochu stydět, se styďte. Je proč!

Ale zpět k  Bruselu a Česku. Nelze se nezmínit o Miloši Zemanovi. Kromě několika záběrů , jak je dopravován na invalidním vozíku na jednání, ho nelze nijak zachytit.

Ale podle dalších informací také od ČT prý vystoupil a  to především ohledně útěku z  Afghanistánu a zopakoval svou tezi o tom, že je to hrozně špatně. Nebudu to blíže rozebírat. Učinil jsem tak minulý týden v  dvoudílném článku, kde je z mého pohledu řečeno vše, co držím jako důležité. Ohledně Afghanistanu, Zemana i obou těhle fenomenů dohromady.Takže si to dnes odpustím. Jakkoliv ruka mne svrbí…

Jenže mám cosi onačejšího. Afghanistan se dostal okrajově na pokraj tohoto summitu. I o tomhle ČTK referuje:

——Summit rovněž potvrdil, že NATO bude bude poskytovat výcvik i finanční prostředky afghánské armádě i poté, co během léta z nestabilní středoasijské země po 20 letech odejde.

To nám sděluje státní tisková kancelář…. Jenže a  tím se dostáváme k tomu, co jsem si pouštěl nejméně 5x kolem dokola, abych se ujistil, že to je pravda, protože se to týká Afghanistanu, NATO a peněz, ale neuvěřitelně jinak, než to dala státní agentura!!!

V pondělí večer na ČT 24 šel diskusní pořad o bruselském summitu. Antree opět obstaral Lukáš Dolanský z Bruselu. Najdete to zde

Ten Dolanského úvodní vstup začíná v 03:16 min a končí ve 12:01 min. Mne šokovalo to to zaznělo od 08:46 min. kdy se moderátor Václavek ptá na další vývoj v  Afghanistanu. A  Dolanský šokuje následující odpovědí:

——-Západ si chce v  Afgu zachovat i nadále vliv. Proto bude této zemi poskytovat rozvojovou pomoc a  financovat ekonomiku. Talibán má na přílivu těchto peněz zájem a  za to slíbil….

Úděsné!!! Hrozné!!! Ostudné!!!

Takže nejen, že tam odtud utíkáme. Ale aby ta porážka neskončila okamžitým a i  z nějakého paralelního vesmíru obyčejným okem viditelným zhroucením loutkového režimu, který jsme ta instalovali a dlouhodobě drželi při  životě, tak budeme UPLÁCET Talibán, aby postupoval UMÍRNĚNĚ a pokud možno NENÁSILNĚ,proti těm našim satrapům!!!!! Utíkáme a ještě uplácíme!!! Nevídané!!! Z viditelné velké prohry s e chceme ukramařit!

A všichni zjevně, souhlasně, ba nadšeně kývají a nadšeně hýkají!!!! Takhle si to alespoň já přeložil do jednoduché češtiny. A  tihle, s takovýmto nastavením a  a doslova hokynářskou strategií chtějí zadržovat Čínu a  vyhrožují všemožnými tresty Rusku….

Ale zásadním sdělením z brusu novým dlouhodobým výstupem jednání v  Bruselu je to, že NATO existuje jen a pouze proto, aby bojovalo na straně USA proti Číně!!!! A  Rusko slouží k jen k tomu, aby evropská veřejnost tohle neprohlédla.

Jak se vám to líbí?