Západní svět se zavrhl

Paul Craig Roberts

12.6.2021 EUportál

Lidé byli ohromeni, že v roce 1962 Andy Warhol dokázal prodat obrázek Campbellovy polévky za 11.700.000 dolarů.

(Paul Craig Roberts, americký publicista)

Ital Salvatore Garau způsobil ještě větší podvod ve světě umění. Právě prodal „neviditelnou“ sochu, tedy tu, která neexistuje, za 18.300 $. Jinými slovy, neprodal nic za 18.300 $. Warhol měl alespoň plechovku na polévku.

Svět umění je svět, ve kterém žijí sofistikovaní bílí liberálové. Pro ně je složité vynaložit téměř 12 milionů dolarů – částku, která převyšuje celoživotní výdělky prakticky každého na Zemi – za originál obrázku Campbellovy polévky, kterou si mohli koupit v obchodě s potravinami za 1 dolar.

To bylo tehdy. S růstem sofistikovanosti nyní vydělali 18 dolarů za nic. Garau oznámil, že má na prodej neviditelnou sochu, a někdo mu za ni zaplatil průměrný americký plat.

Ale bude toho více. Učitel bělošského jazyka, který učil španělštinu, se po boji a potírání „s mou internalizovanou převahou bílých“ rozhodl, že pro bělocha je rasistické učit jazyk jiné barvy. Aby se napravil, tak vyučování zrušil.

Jiní, kteří hovořili na „Virtuální konferenci o ženských a genderových studiích“, tvrdili, že bílí učitelé by měli učit na bílých školách a černí učitelé by měli učit na černých školách. Nedávno se to, co se dnes představuje jako „antirasismus“, považovalo za rasistickou segregaci.