Média ukazují, jak odlétají ruští diplomaté a jejich rodiny. Co ale neukazují …

přišlo internetem
2.7.2021

Už ale neukazují, jak se pakují ti naši. Neukazují, jak nás kopli do zádele z jednání Arktické rady, kde se jedná o ohromných perspektivních obchodech, neříkají nám, že nás už nezvou na ekonomická fóra, vědecké konference, naše firmy jsou odstřiženy od podnikání v Rusku…. 
(Na snímku čeští diplomaté, a mnozí z nich i zpravodajci, opouštějí Moskvu)

Neukazují nám, jak se na naše místa hrnou jiní, zejména naši “spojenci”. Ti budou sedět ve vyjednávacích týmech, oni budou dojednávat podmínky obchodů. Samozřejmě pro sebe. A není se jim co divit.
Vrcholným úspěchem zahraniční politiky ČR je parita v počtu uklízeček a i tady prohráváme na body. A Rusové s odvetou ještě ani nezačali. A to, jak se za nás naši “kamarádi” postavili ukazuje, kdo na to doplatí. Nikdo z nich nebude nic riskovat. Ani cent ne! 
Běží pokoronová krize a každý halíř se hodí. Každý, i sebemenší obchod. Rusko otevírá Arktiku a orientuje svoje hlavní investice na Dálný Východ. A to je perspektiva na dalších minimálně 30 – 50 let. O to se hraje. Proto najednou Američané otočili a chtějí jednat, odvolali sankce, Německo a Francie nechtějí žádné další sankce proti Rusku (staré na oko nechají, protože stejně nefungují). 
Kdo sleduje situaci musí vidět, že rétorika Západu je diametrálně odlišná od té ještě před dvěma měsíci, půl rokem. To jsou rozhodující hráči. Ne Pobaltí nebo Polsko. No a my jsme se sami zařadili, ne mezi ně. 
Ale až za ně.