Senátor Fischer šíří poplašnou zprávu o prezidentu Zemanovi: podá manipulátor Cemper také trestní oznámení?

23.7.2021  SkrytáPravda

Podle odborníků na hoaxy by stát měl postupovat důsledněji i u ostatních dezinformátorů. Mohou se hrozící sankce zaleknout a stáhnout se.

(Manipulátor Cemper a senátor Fischer)

Za normálních okolností by Fischerovi za zneuctění prezidenta Zemana a jeho výroky o jeho duševním zdraví hrozily dva roky vězení. Skutek se ale odehrál v době nouzového stavu, a tak může od soudu odejít s trestem od dvou do osmi let vězení.

Podle Romana Mácy z Institutu pro politiku a společnost, který se šířením dezinformací dlouhodobě zabývá, je tvrdý postup vůči jejich původcům jediným možným řešením.

„Často se dělá chyba v tom, že se vynakládá velké úsilí na ex post vyvracení různých dezinformací. Samo o sobě to samozřejmě není špatně, ale člověk, který si falešné zprávy vymýšlí, je seká jako Baťa cvičky, takže je nutné se zaměřit hlavně na původce, ne konkrétní dezinformace,“ popisuje Máca.

Jednou z takových aktivit je například projekt E-bezpečí, který Kopecký na UPOL řadu let vede. Ten se zaměřuje na online bezpečnost včetně dezinformací, hoaxů a online podvodů. Společně s Dominikem Voráčem z olomoucké pedagogické fakulty pak publikovali i studii, která se zaměřila na mapování falešných zpráv během první a druhé vlny koronaviru v Česku.

Že je vám to nějak povědomé? Samozřejmě, protože toto není a priori napsáno ve veřejných zdrojích proti vyvolávači poplašných zpráv senátoru Fischerovi, ale lékařce, která má jiný názor na koronavirus, tudíž není v Bruselem a Jourovou schválené skupině a tak státní zástupkyně koná. A prý oznámila smrt, která údajně nebyla, což objasní soud.

Co se stalo s člověkem, co chtěl podříznout prezidenta Zemana jako svini kvůli dotacím, nebo co se stane senátoru Fischerovi za jeho poplašné zprávy o duševním zdraví nejvyššího představitele České armády můžete jenom hádat.

Prostě rovní a rovnější. Ještě že soudci zatím nepracují na objednávku politické moci, ale většinou dle zdravého rozumu a logiky.

Neměli by někteří psychicky labilní udavači dávat zálohu 5 – 50 000 Kč na trestní oznámení šikanózního charakteru, která by v případě prohry propadla a bylo na vyplácení nespravedlivě stíhaných?

Někteří policisté už i ve veřejnoprávních médiích na zneužívání poukazují!

Vrchním velitelem ozbrojených sil je prezident republiky Miloš Zeman. A zde důkaz, kdy si dovolil říct: „Přeji si jako vrchní velitel ozbrojených sil, kam Policie České republiky nepochybně patří, aby na vyšetřování byla nasazena maximální kapacita. Prý sice policie je ozbrojená složka, ale toto prezident říct nesmí, když jí nevelí, pořvává senátor Fischer.


Zeman je dezorientovaný a mimo. Kdyby měl atomový kufřík …

https://domaci.ihned.cz › c1-66935720-zeman-je-dezorie…