Informoval Koudelka prezidenta a premiéra, že Kábul padne?

Jiří Vyvadil
18.8.2021 VašeVěc

Otevřeně řečeno, plukovník Koudelka se vždycky jevil jen jako pouhý ideologický klon vrátného u americké CIA.

Jiří Vyvadil

O tom, jaké bude mít po dobu své funkce stanovisko, stačilo, když hned na počátku svého působení vystoupil s potřebou přepracovat učebnice dějepisu, protože se v nich dává velký prostor v rámci národního obrození idei panslovanství, a tím i velké úloze Rusku, nezdůrazňuje se rozhodující podíl USA na průběhu národněemancipačního boje proti Rakousku- Uhersku. To přirozeně imponovalo pravicové opozici, která bez ohledu i na vzdělání například prof. Fialy, sdílí podobné.

Já být premiérem, vyrazil bych ho ihned. V této funkci není třeba ideologa, ale exaktního a politicky neutrálního sběratele a analytika kvalitních informací.

A to Koudelka samozřejmě není.

A tak Koudelka podle literárního scénáře Kundry a Spurného z Respektu nejprve spolupracoval na scénáři pokusu o otravu ricinem tří opozičních zastupitelů ruským ředitelem Domu ruské vědy a kultury, což zpočátku nezúčastněně podporoval i Babiš, ale když tehdy po několika dnech i liberální portály typu Echa to označily za totální pitomost, Babiš vystřízlivěl a hovořil o zneužití samotnými ruskými agenty, kteří v rámci svých personálních hrátek uvedly orgány BIS i policie v omyl.

Je důležité říci, že Kundra, který každé ráno vstává s myšlenkou na vyhlášení omezené atomové války vůči Rusku, se nevzdal a v situaci, kdy Babiš byl totálně politicky oslaben v důsledku nárůstu úmrtí, které nepochybně způsobil odvoláním prof. Prymuly díky tlaku pofiderního bulváru a opozice, se rozhodl vystartovat s tím, že titíž agenti, kteří údajně připravili otravu Skripalových, připravili i u nás výbuch skladu výbušnin ve Vrběticích. Babiš není zase tak blbý a třásl se mu hlas, když ten blábol četl. Že se tam podivně pohyboval majitel skladů, který odvolal všechny pravidelné kontroly a že při druhém výbuchu se Čuk a Gek objektivně dávno nenacházeli na území Česka nikomu nevadilo.

Vzdor tomu, že již v té době dokonce šéf zahraniční služby EU Borrell prosil, aby před setkáním Biden – Putin nebyly vyvíjeny provokace proti Rusku, Koudelka zabojoval a tandem Babiš-Hamáček prakticky personálně zlikvidovali zdejší ruskou ambasádu a následně naši českou v Rusku. Volání po solidaritě západních států EU, zejména Německa a Francie, pochopitelně selhalo. Blbost, která údajně a nepotvrzeně nastala někdy před sedmi roky, tyto velmoci nemínily zvlášť podporovat, zejména, když už pustili jako horký brambor i nepovedenou aktuální historku o tom, že Putin, který mimochodem nařídil, aby Navalnyj mohl opustit Rusko, zároveň předtím nařídil, aby byl tenhle politický čičmunda otráven.

Je příznačné, že Merkelová, když viděla, jak se její provokace ukazuje neživotaschopnou, přestala o Navalném mluvit. No bodeť by mluvila. Vždyť věděla, že vše se upravilo během cesty letadlem do Německa.

Jako dodatek budiž konstatováno, že když neprosadila pro odpor rusofobických zemí Polska a Pobaltí setkání EU-Putin, rozhodla se jako jedno z posledních setkání ve své funkci kancléřky realizovat v Moskvě.

Když se nedávno hovořilo o tom, zda má být Koudelka znovu jmenován za ředitele BIS, pravicová opozice doslova slintala, jak je vynikající a jak přesné vždycky podával zprávy.

Nuže dobrá. To, co bylo před sedmi lety se mu nepovedlo. I když se NCOZ snažila, objektivně není možné stále zahájit alespoň trochu seriózní trestní stíhání proti konkrétním pachatelům.

Ale dobře. Když už tedy je ten Koudelka takový skvělý zpravodajec, předal prezidentovi a premiérovi informace, které by mohl získat po své linii, že Kábul během pár dnů padne?

A nebo jen doložil, že je podržtaška CIA, čili předával prezidentovi a premiérovi zprávy, že situace v Afghánistánu je vynikající a žádný brzký pád Kábulu se neočekává?

Za takové situace budu na ředitele BIS kandidovat já sám.

O tom, že loutková a korupční vláda prezidenta Gháního, který si mimochodem chtěl jako odchodné vzít i cash peníze napěchované do čtyř aut a zbytek nechal ležet na letištní ploše.

Když něco je zralé ke konci a mele z posledních sil, tak to skončí. Tak skončilo svého času během pár dnů Rakousko – Uhersko, tak padnul po 17. listopadu zdejší režim. A to nechci dělat ze sebe chytrého.

Asi tak…