Štefec: Copak se nám to stalo v tom Plymouthu?

Jaroslav Štefec
14. 8. 2021  FB autora

Střelba, podle oficiálních informací až z úrovně ministerstva vnitra, rozhodně nesouvisející s terorismem, počet mrtvých, který nikdo nechce zveřejnit, mnoho raněných, střelec bez identity, který údajně “není na útěku” …

Jaroslav Štefec

“Už hodinu to sleduji na hlavních britských kanálech, a stále nula informací o skutečných událostech nebo počtech obětí. Jen temná slova odpovědných osob o nutnosti připravit se na ještě temnější zprávy. Nula informací o pachateli (-ích?), snad kromě tří faktů – byl “celý v černém”, “měl brokovnici” a “střílel náhodně lidi v domech”. A teď si to přeberte,” píše na facebooku Jaroslav Štefec.

Samozřejmě soucítím s oběťmi a jejich příbuznými, ale přesto mi vrtá hlavou jedna otázka: Jak mohlo v Anglii, kde je obyvatelstvo natolik mírumilovné, že je prakticky dokonale odzbrojeno, mohlo vůbec dojít k útoku střelnou zbraní? A proč, když “pachatel není na útěku”, je město uzavřeno jako při kovidové ráně, krouží nad ním drony a vrtulníky a policisté se psy prohledávají různá zákoutí?

Jsem opravdu zvědav, co z tohohle tajuplného guláše protichůdných informací vyleze na povrch. V případě Skripalových přece bylo jasno téměř okamžitě!

A jako obvykle zajímavé reakce:

  • Psychicky narušený ……, a nebo nejspíš “akce Putina ” .
  • Nás se to netýká. Jak říká náš premiér oligarcha, “Žijeme v krásné a bezpečné zemi!”. Uherský Brod, Frenštát pod Radhoštěm nebo fakultní nemocnice v Ostravě, to jsou jen takové epizodky, které v žádném případě nevrhají na naši nerozkradenou zemi stín. A co teprve mstitel Jirka z Prahy, kterému byla přiznána podpora v nezaměstnanosti
  • To je nějakej ruskej hoax. Střelný zbraně jsou v Britanistánu přece zakázaný!

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)