Jiří Paroubek: Prezident ťal do živého… vlastně do Hřiba

Praha začíná zaostávat za okolními metropolitními městy v Rakousku a v Německu. Jednoduše proto, že „otcové města“ jsou nekvalifikovaní, hloupí a arogantní.

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek

Zdroj: VašeVěc

Je zvláštní, jak média, která byla v době, kdy jsem působil na pražské radnici buď jako opoziční zastupitel anebo jako člen městské rady, velmi kritická ke každé městské radě počínaje primátorem Kořánem a konče primátorkou Krnáčovou, dnes vůči činnosti pražské radnice žádnou kritiku nevznášejí. Prostě kolem pražské radnice je jedno velké ticho.

Po nástupu pirátského primátora Hřiba a jeho chlapců a děvčat do městské rady, v mediích jako když utne. Žádná kritika. Přitom by bylo co kritizovat. Město za této městské rady (od roku 2018) není schopno uskutečňovat žádné velké investiční akce typu dostavby vnitřního městského okruhu, nové trasy metra, rozšiřování metra atd..Město vlastně ztratilo schopnost, což není jen věc politického vedení, ale také úřednického aparátu, uskutečňovat investiční akce nad 200 mil. Kč. Samozřejmě, že to není příjemné ani pro velké stavební firmy, které vyhledávají v celé zemi nové zakázky, ale zejména to není nic dobrého pro budoucí rozvoj hlavního města.

Členové městské rady, ale i ta zhruba čtvrtina pražských voličů, která i přes zkušenosti, které udělala s Hřibem a spol. chce podle průzkumů volit ve sněmovních volbách Piráty, by měla častěji pro poučení jezdit do dobře spravovaných měst s fungujícími městskými radami, jako jsou v poměrně blízkém okolí Vídeň, Mnichov, ale také Drážďany či Linec anebo Norimberg. Nebyl by žádný problém se podívat na to, jak se v těchto městech zajišťují např. velké dopravní stavby anebo jak se provádí bytová výstavba…

V Praze neběží ani bytová výstavba, byť ji všechny strany, které jsou dnes zastoupeny v městské radě, slibovaly uskutečnit, ale neběží ani velké dopravní stavby. Město žádné velké investiční akce ani nepřipravuje. Sedí na penězích, možná na 20 či 25 miliardách korun, za které by se dalo leccos postavit. Ale vedení města disponibilní finance rozměňuje za drobné. Tedy čerpá je zj. na údržbu pražských komunikací. To samo o sobě by určitě nebyl špatný záměr. Ale je naprosto chaoticky prováděný, uzavírky jsou uskutečňovány bez ladu a skladu, bez velké souvislosti s celým dopravním systémem města anebo s dopravním systémem v dané lokalitě či území města. V průběhu léta není výjimečné, že jsou uzavírány často dvě souběžné komunikace, které jsou umístěny nedaleko od sebe a ve městě se stále vytvářejí dopravní zácpy, a to i díky nesmyslným pokusům na lidech, kterým bylo před časem např. uzavření Malé Strany prý pro velký hluk, který ruší místní obyvatele. No, upřímně, když někdo chce bydlet ve středu města, musí počítat s tím, že je tam hluk. Já jsem sice vyrostl ve středu Prahy, ale dnes bych tam bydlet nechtěl, právě proto, že je tam hluk. Ale nenapadlo by mě požadovat, aby se v daném místě úplně zastavila doprava. To je opatření jdoucí úplně proti smyslu existence městské aglomerace.

Současná městská rada, kterou lze charakterizovat jako výrazně pravicovou, je ovšem vesměs složena ze sociálních inženýrů. I když to neříkají nahlas, chtěli by vlastně zlikvidovat osobní automobilovou dopravu anebo ji alespoň velmi omezit a ztížit. Snad aby lidé sami přišli na to, že je Praha neprůjezdná a že je lepší chodit pěšky anebo jezdit na kole či MHD. Těžko ale očekávat např. od čtvrt milionu lidí, kteří každý všední den za prací dojíždějí do Prahy ze satelitních sídelních útvarů, že budou jezdit např. vlakem anebo jinak MHD. Dopravní spojení je z měst a vesnic kolem Prahy vesměs nedostatečné. Ale to asi našim sociálním inženýrům v městské radě nevadí. A tak zavírají či omezují pražské komunikace hlava nehlava. Nábřeží E. Beneše jen proto, že o půl metru přesunují tramvajové koleje blíže k Vltavě. Když se pojedete podívat na jednu z nejfrekventovanějších pražských komunikací, Strakonickou, zjistíte, že už několik měsíců se tam potuluje každý den pár stavebních dělníků, kteří rozšiřují tuto silnici (odhadem necelý kilometr) směrem do města o třetí dopravní pás. Ale ve čtyři hodiny v pátek a o víkendech už tam nevidíte nikoho. Prostě město zcela systematicky hloupě organizuje výběrová řízení na své stavební akce. Do podmínek výběrového řízení je přeci možné dát i klauzuli o urychlení výstavby stavebni firmou prací odpoledne anebo prací o sobotách a nedělích. Proč to nikoho nenapadlo? A takových akcí, které znemožňují řidičům projíždět plynule Prahou, jsou desítky. Nekoordinovaně, chaoticky rozvíjené akce.

Za to však primátor Hřib ví přesně, co by měl dělat prezident v kauze Vrbětice anebo, jak je potřeba bojovat proti čínským komunistům, či proti V. Putinovi a Rusku. Jeho zásahy do zahraniční politiky státu jsou vesměs zcela stupidní a uskutečňují se jen proto, aby galvanizovaly určité části komunistožroutského pražského veřejného mínění.

Praha začíná zaostávat za okolními metropolitními městy v Rakousku a v Německu. Jednoduše proto, že „otcové města“ jsou nekvalifikovaní, hloupí a arogantní. Neschopní na sobě pracovat a vstřebávat dobré zkušenosti, např. zahraničních partnerských měst jako je zejména Vídeň. A především. jsou neschopní řídit Prahu.

Prezidentův útok na primátora Hřiba je zcela pochopitelný a má mé plné sympatie, protože prezident v tuto chvíli jaksi zastupuje absentující kritická média. Ta Hřiba a spol. nekritizují kvůli naprosté nečinnosti prostě jen proto, že tento dobrý muž je významnou součástí antibabišovské fronty. Nejsem voličem A. Babiše, ale pokud by mně nezbývalo, než si vybrat mezi Babišem a Hřibem, tak při všech výhradách, které k A. Babišovi mám, bych si zvolil jeho. A ne zcela neschopného panáka a arogantního komunistožrouta bez jakékoliv schopnosti sebereflexe, jako je současný primátor Hřib nebo Hříbek nebo jak se jmenuje.

(Některé pasáže textu jsou zvýrazněny redakcí Nové republiky)

Na titulní fotografii je pražský primátor Hřib (za Piráty) uprostřed účastníků pražské homosexuální exhibice, na kterou z městské kasy věnoval rekordní jeden milión korun!!!

4.6 14 hlasy
Hodnocení článku
35 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 2 lety

Tady je ta úžasná Amerika děkujeme nemáme zájem:

Ulice Philadelphie, Kensington Avenue ..

Prostě takový běžný den. Policisté se sem odváží zřídka.

https://zvraceny.cz/content/88240-ulice-philadelphie-kensington-avenue-

toto
toto
před 2 lety

Pan Paroubek v příspěvku píše o  o urychlení výstavby stavebni firmou prací odpoledne anebo prací o sobotách a nedělích. Přitom v mnoha městech světa se běžně na frekventovaných úsecích pracuje i v noci. To by samozřejmě mohlo zkrátit dobu odstávek dopravy až na polovinu. Unás je zatím smrtelným hříchem i pomyslit na tokovou možnost.

rebel
rebel
před 2 lety

Hulím já, hulíš ty,
my hulíme všecko
hulit naučíme
tebe i tvé děcko

Hulím já, hulíš ty,
my jsme mládež nová,
efedrin, marjánka,
mládež Bartošova

Lubez
Lubez
před 2 lety

Upozornění pro diskutující.
reproduktor, opět se sem vloudil provokatér!!!

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Ha. pane Dvořák, máte zde dva obnažené trolly.
reproduktor a rebel.
basos je pouze pomýlený.

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Vratili jsme se do roku 1990,kdy se vse cenzurovalo a kontrolovalo? Nevim jak se ty obnazujes a ver ze je mi to jedno. Pokud jsi troll pravdolaskar, tak neni dobra vyhlidka pro budoucnost svobody projevu v nasem zatim svobodnem Cesku. Neni rok 1980,kdy se cenzura a svoboda projevu postarala o mnoho svobomyslenych obcanu ruznymi tresty… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Oprava 1980

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Havloide reprodukční.
Nemám slov.
Čti po sobě a pak si utři análek.

cablik
cablik
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

reproduktor Takové kecy na nás neplatí teď je to v korporátním fašismu stokrát horši takže si můžeš tak políbit svůj (_*_) Prý cenzura to nám havloidi ukazují a kdyby mohli tak zakáží jedinou vlasteneckou stranu SPD návrh už tady byl svině fašistický.

Lubez
Lubez
před 2 lety

A opět velký bojovník basos, tentokrát podpořený nějakým reproduktorem. basos, já nikdy z téhle země neemigroval a snášel jsem s ní vše dobré i zlé. Z návštěv mé osůbky, jsou bohužel ochuzené země jižní ameriky, jinak jsem byl všude, včetně Austrálie, Japonska a další vyjímkou jsou oba póly. Nechlubím se dvojím životem, jedním za oceánem a druhým… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Mas smulu jsem nekurak. Kazdy je povl do výše sveho ega. Nemuzu za to, ze na jizni morave jsou taci lide. Asi to mate v osnovach prevzaty od Chorvatu.

Lubez
Lubez
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Ha, už vím kdo jsi.
Další škodící troll.
A především škodící trajetální smažka.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

repraku, tady to vidis na vlastni oci, nesouhlasis s pitomcem ktery misto diskuze o napsanem tematu zacne druheho napadat ze je rasista ci neco podobneho, Hele kamo varuj se kadrovaka Lubeze, je to sice moula, kterej toho moc nevi, ale to co vi, vi jak prodat ostatnim moulum, Ohledne Moravaku, byl jsem… Číst vice »

Haskuv Duch
Haskuv Duch
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Ti Moraváci ti ale nedají spát, co? Viz včerejší diskuze u článku o pražské dopravě a infrastruktuře a tvoje invektivy. K Hřibově primátorování: v první fázi ho musel někdo do kandidátky na magistrát navrhnout. To je věc bukanýrů – poprali se a ti, co vyhráli, tam šoupli Hřiba – bez ohledu na jeho místo narození. Ve druhé… Číst vice »

Naposledy upraveno před 2 lety uživatelem Haskuv Duch
basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Haskuv Duch

no to teda fakt ne, ale nemuzu za to, protoze at premyslim jak premyslim, tak na vladni urovni mimo presidenta Masaryka k nam z Moravy nic slusneho neprislo, a mimo toho myslim ze i generala Stefanika (slovak) sestrelil nekdo na Morave…. Podivej, si mas pravdu, ale s tema invektivama di do prdele, invektiva je zamer… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Lubez

Ooooo velky globetrotteli ty svetaznalce, klanim se tve velke osobe tak hluboko, az se mlatim rypakem o chodnik. Ale ted vazne, jestli jsi byl v Japonsku, ci Estonsku je mi fakt uplne u riti, a ty tvoje mravokarne vejsplechty si nech pro vnoucata tady se jedna o neco uplne jineho, a to je debilita ceskeho obcanstva,… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

…a jake bezohledne hostaplery jste si zvolili (a nemyslim tim Vaska Havlu ten v tom podvodu na vas nejel).. ale od Klause, ktery vas ci vase taty dokonale okrad, pres dalsi….a zase mimo Zemana … a hlavne moravaky Topola a Necase, i prisluhovace Jurecku vas okradali, a a a ..hele necham toho leze mi nahoru tlak… proste az do… Číst vice »

tomaskova
tomaskova
před 2 lety

A tuto prodejnou svoloč naše mládež a najivní omladina budou s radostí volit. Hříbek a drdař jsou přeci ti nejlepší z nejlepších a až budou u moci, budou všem jejich voličům létat pečení holuby do huby.

basos
basos
před 2 lety

…. zase mne bude nejaky zdejsi moula peskovat ze, ale nest…. Ohledne naseho vesnickeho dochtora z moravske vesnice jsem jiz vcera psal, a od par pisatelu jsem to sliz ze jsem neslusny k vuci moravakum, no byl jsem a mel a mam k tomu dudod, ci duvody.. Pokud budou existovat v ceskem kotliku takovi Hribkove, a jaksejmenuje ten… Číst vice »

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

…..Takze on problem asi nebude v partajich, ale v lidech, Rozhodne vesnickej doktor kterej prastil s povolanim, a sel za lepcim korytem, ma u mne cenu omseleho lejna, … a cenu ukrajinskeho degenerata, jaky je ted Primatem cele Ukrajiny… Nejtrapnejsi na tom je ze to co tenkrat rekl Vasek Havlu kdyz videl panelaky, ted je uz… Číst vice »

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Už nechme přídavná jména na pokoji. Doktor který praštil s povoláním zní lépe. Většinou si ale bere na zástup zaměstnance, to není střet zájmů? Podnikatelé, zastupováním právníky také ne? Tak kde je ta hranice? Kdo zastupuje lidi pod jejich úrovní? Strany, které mají stejnou elitu v čele? To je otázek, že?

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Podstatne jmeno, pridavne jmeno, zajmeno, a co jeste? ono se rikavalo ze ze slusnosti nejdal dojdes, a nekdy je to pravda, ale jenom NEKDY . ja jsem osobne slusny clovek, nikdy jsem nikomu nic neukradl, ver mi ci ne, mluvim taky velmi slusne s kazdym ale az potud, kdy mne nekdo nasere.. takze… Číst vice »

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Na každém slově v češtině záleží i kdo a jak je intonuje. Mám Žižkováky rád, pochází z plebsu, též jihočechy a vůbec lidi z periferií odkud sám pocházím, jak ale chcete vytvořit jednotu sociální, Slovanskou, když se budeme častovat slovy jako: vidlák z Moravy, Pšonek ap.? Není to účel těch, co nám vládnou?

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Mam na jihomoravary svuj nazor a vubec neni pozitivni. Uz na vojne jsem zjistil co jsou za hovada. Omlouva je asi ten fakt, ze zili pospolu s Chorvaty, kteri se na Moravu pristehovalu za prvni republiky. Jak kazdy zna Chorvatskou mentalitu, jedna se o podvodniky, zlodeje a lhare. Mozna a je Moravaky ovlivnili svoji mentalitou.

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Myslel jsem, že jste z Brna, Vy jste pro změnu jiná náplava?

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

Jo z Brna? Tak to nejsem. Jako kazdy Čech jsem naplava skoro všude. U me to plati dvojnasob. Cechy a Nemecko

Miroslav Povolny
Miroslav Povolny
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

A kde jste doma?

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  Miroslav Povolny

V Cesku i v Nemecku

reproduktor
reproduktor
před 2 lety

Tak je třeba napsat, ze Munchen, Dresden, Leipzig a Nurnberg jsou opravdu hnusny mesta. Nechapu co je na nich peknyho. Najit v Nemecku pekny mesto je treba hledat v byvalem vychodni Nemecku. Arogance starostu nema hranice, coz se projevilo pri nedavnych povodnich. Po navsteve postizenych mest Angelou se starostove stahli do ustrani a obcanum nikdo… Číst vice »

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

Ke svemu nazoru na mesta v D bych jeste pridal Prahu. Nechapu co je na ni zajimaveho krom nekolika pamatek. Je to spinave mesto o ktere se jiz dlouho nikdo nestara a Hrib me v tom jen utvrdil. Fet koupis vsude a holku prodejnou se zlodejema potkas na kazdym rohu.

basos
basos
před 2 lety
Odpověď uživateli  reproduktor

hele repraku,

tak se prijd podivat na sidliste ktere stavi Metrostav na Vackove, v Malesicke ulici, ..proste Terezin, Leopoldov je proti tomu hadr

reproduktor
reproduktor
před 2 lety
Odpověď uživateli  basos

Omlouvam se, po Cecham moc toho nenajezdim a jsem rad, kdyz mam cas navstivit nejaky koncert doma, coz je stale svobodne Cesko, kam se rad vracim. Nemecko neni a jiz nebude svobodne. Uzil jsem si po dlouhe dobe tyden v Tabore a moc fajn mesto. Hotel z pivovaru Dvorak a jeho kuchyne exelentni. Hospoda Kozlovna byla muj druhy… Číst vice »

cablik
cablik
před 2 lety

A představte si tu katastrofu v celonárodním měřítku takový poskoci pro pár amerických bilionářů nejsou žádná pravice Sorosovi svazáci. Západ už chtěl vícekrát měnit svět a dopadlo to pro lidstvo velice špatně.

anti Havel
anti Havel
před 2 lety

Boletus Satanas se opravdu NEmá čím chlubit!
Ostatnně co je k chlubení na zdegenerovaném a vyhuleném PYJátu???