Evropa: Kdo má plán útěku?

Žalostné sekvence v Evropském parlamentu ve Štrasburku. Přeskočme tuto málo zajímavou groteskní choreografii.

Ursula von der Leyenová, která předsedá Komisi Evropské unie, si přeje, aby pravidlo jednomyslnosti skončilo v určitých klíčových oblastech, kde je stále vyžadováno, a smlouvy by proto musely být upraveny. Oblasti, kde je tato jednomyslnost stále vyžadována, jsou diplomacie a obrana; právně-policejní spolupráce; zdanění ; expanze do dalších zemí; rozpočet ; sociální harmonizace; občanství a změny smluv. Je to samozřejmě proto, aby byla Evropa efektivnější a nezávislá. Emmanuel Macron je pro to a hodlá této otázce věnovat na konci června summit Rady Evropy . Naštěstí země daly najevo své nepřátelství k této myšlence.

Už jsme tu měli povinné očkování zmíněné touto nikým nevolenou prezidentkou a její předčasné zásahy do ukrajinského konfliktu. Zde máme přiznání: Evropská technokratická struktura chce vládnout sama, navzdory suverenitě národů, které tvoří Evropu, a subsidiaritě.

„Narodil jsem se francouzskému otci a německé matce, kteří se poznali po válce, poté, co jsem měl na sobě uniformu skautů Evropy a studoval na European Business School, měl bych se logicky připojit k evropskému projektu. Nemohu. Už nemůžu,“ zdůrazňuje autor článku.
 
Evropská unie přestala být demokratická a to na dlouhou dobu. Evropská měna byla koncipována tak, že se nemůže odchýlit od liberální monetaristické politiky založené na doxa, která činí z inflace neodpustitelný hřích. Že tuto volbu nemohou občané napadnout, je nedemokratické. V roce 2008 existuje Lisabonská smlouva, která následovala po referendu zamítnutí Evropské ústavní smlouvy z roku 2005. Nicolas Sarkozy, jeho ministři a poslanci, kteří se na této ohavnosti podíleli, by měli být stíháni za tuto velezradu.

Je to Evropská unie, která od nás Francouzů také vyžaduje, abychom nebyli demokratičtí? Napovídá tomu sesazení Françoise Asselineaua, jediného poněkud vážného kandidáta na frexit během posledních prezidentských voleb.

Evropská unie se stala vhodnou strukturou pro sdružovací lobby. Svědčíte to například o neprůhlednosti komise, která rediguje smlouvy na dodávky vakcín uzavřené jednatelem ve střetu zájmů, aby byly nečitelné. Jakoby náhodou jsou to Američany inspirované lobby, které úspěšně prosazují zájmy svých voličů.

Evropská unie je od nynějška bez jakéhokoli ústupu spojena s agresivními a bojovnými pozicemi zastaralého NATO, mozkově mrtvého, podřízeného zájmům prodejců amerických zbraní a senilního a zkorumpovaného prezidenta.

Pamatujete si na příběh syrské princezny, kdy v přestrojení za bílého býka se k ní dostane Jupiter, unese ji a znásilní? Brutalita zůstává stejná. Je čas, aby se dívka bránila, a tou slečnou jsme my, evropské národy. Zůstávám přesvědčen, že národy Evropy dokážou vybudovat tuto oblast míru, prosperity a spolupráce pouze tím, že se zbaví poručnictví Washingtonu a budou souhlasit s tím, že budou počaty až na Ural nebo možná na Kamčatku. Předběžným krokem je zničení této toxické Evropské unie.

Autor:  Rémy Mahoudeaux

Zdroj: Agoravox, překlad První zprávy