„Bojí se říkat pravdu.“ Proč? Od Ivana Davida to zaznělo jasně

Poslanec Evropského parlamentu za stranu Svoboda a přímá demokracie (SPD) Ivan David promluvil k lidu v rámci protivládní akce SPD v Ostravě: „V Evropském parlamentu je třetina idiotů,“ konstatoval. Uvedl své obavy, že se nacházíme v předválečné době. „Oni svou válku chtějí, je to šílenství,“ varoval a volal po vzájemné národní spolupráci.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

„V Evropském parlamentu se snažím hájit zájmy občanů České republiky. Hájit je, je ale opravdu obtížné. V Evropském parlamentu je třetina idiotů, třetina lidí, které ovládá strach, a ten zbytek to bohužel nevytrhne,“ řekl europoslanec David úvodem.

A jedním dechem dodal: „Když chci předem vědět, jak dopadne hlasování, tak se podívám na svou přípravu a vím, že z 95 procent to bude úplně naopak, než jak hlasuji já. Tak strašné to je!“

Trval na tom, že s označením „idiot“ nepřehání: „Člověk, který je natolik ovládán nějakou ideologií, že už mu nezbývá prostor na vlastní kritické myšlení, si jiné označení ani nezaslouží,“ pokračoval Ivan David.

„Oni navrhli a odhlasovali zákaz dovozu ruského plynu, že tím dají definitivní úder Putinovi a konečně zničí Rusko. Když se dozvěděli, že to prošlo, tak skákali radostí a křičeli. No, jak označit takové lidi?“ tázal se.

I když v europarlamentu vědí, kam vše směřuje a co se opravdu děje, hlavním cílem je podle Davida udržet se ve svých partajích. „Bojí se říkat pravdu, chtějí být na kandidátkách, chtějí být znovu zvoleni,“ pokračoval europoslanec a mluvil o konkrétních příkladech, například z tamního zemědělského výboru, kde všichni aktivní zemědělci paradoxně podporovali zelený uděl, jehož důsledky pro zemědělství jsou zásadně negativní.

„Likvidace zemědělství je v plném běhu v celé Evropě. Ale my jsme na tom nejhůř, protože to, co v západní Evropě neuplatní na svém trhu, tak s dotacemi dovezou sem, a tím zlikvidují zdejší výrobce. Obchod vládne nad prvovýrobou.

Myslím, že důležitá je pravda, neustále čteme a slyšíme jenom lži. Kdo se řídí chybnými informacemi, nemůže dospět ke správnému rozhodnutí,“ dodal David a sklízel potlesk davu.

V kontextu odsoudil eurokomisařku Věru Jourovou. „To je také důvod, proč se po celé Evropě rychle připravuje zesílení cenzury, v čele s paní eurokomisařkou Jourovou, za kterou jsme se včera s mým kolegou z Evropského parlamentu z naší frakce museli omluvit,“ uvedl a ozvalo se hučení a pískot.

Následně apeloval na to, abychom trvali na vzájemně výhodné spolupráci mezi národními státy v Evropě, zatímco EU volá po vzájemně nevýhodné spolupráci. „Hájí úplně jiné zájmy bez ohledu na to, zda na to lidé zemí Evropské unie doplatí. Skoro všude mají plány národní zhouby, tak jako u nás,“ připomněl David.

„Výjimkou je Maďarsko,“ doplnil europoslanec a opět za svá slova sklidil souhlasný potlesk demonstrantů.

Vyjádřil velké obavy nad vývojem událostí. „Bojím se, že o dnešní době bychom zanedlouho mohli mluvit jako o předválečné. Oni svou válku chtějí, je to šílenství. Neumějí si to představit, vidí to jako počítačovou hru či čekají, že to budou pozorovat z tepla své kanceláře,“ dodal k elitám.

Zmínil komentář ke zničení plynovodu Nord Stream 1 a Nord Stream 2, který na svém twitteru zveřejnil bývalý polský ministr zahraničních věcí Sikorski: „Bravo, Spojené státy.“

„Může se nám snadno stát, že se zbytkem Západu budeme součástí patnácti procent obyvatel planety, která je odkázaná na velmi omezené zdroje a má minimální možnost rozvoje. Jsem bohužel přesvědčen, že se situace bude zhoršovat. Musíme ale věřit tomu, že oni to přeženou a situace, která nastane, která není daleko, bude příležitostí k tomu, vzít si zpět to, co nám patří,“ zakončil s tím, že je zapotřebí vytvořit organizaci, která bude vytvářet plány, jež budeme schopni realizovat, a dívat se do budoucna.

 

Zdroj: Parlamentní listy

Videozáznam projevu Tomia Okamury – předsedy hnutí Svoboda a přímá demokracie v Ostravě  28.9.2022 ZDE (video 16  minut) – https://www.youtube.com/watch?v=0q_E2alcRc4

4.8 9 hlasy
Hodnocení článku
24 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Primak
Primak
před 1 rokem

Zdechovský nás dostal na mapu světa: Dlouholetý poslanec Evropského parlamentu z České republiky Tomáš Zdechovský podpořil myšlenku blogera oddělit ruskou exklávu Kaliningrad od Moskvy a rozdělit ji mezi Prahu a Varšavu. Zdechovský ve čtvrtek sdílel tweet od polského bloggera, který ukazuje mapu nejzápadnějšího ruského Kaliningradského regionu, který je rozdělen mezi Polsko a Českou republiku.… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Už vidím Zdechovského, jak “přesvědčuje” ruské obyvatele Kaliningradu k oddělení od Ruska…

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

On je nechce přesvědčovat. Chce je přepadnout, možná bombardovat…poté obsadit. A připojit k českému a polskému území. Obyvatelé Kalingradu se budou povinně učit česky a budou mít zakázáno mluvit rusky, stejně jako obyvatelé Luhanska, Donbasu…měli správně mluvit ukrajinsky a nepoužívat ruštinu z toho důvodu, že se nacházeli na ukrajinském území.

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Kéž by to zdechlina zkusil!

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

Zdechovský je zářný příklad bruselského slouhy, který táhne svou zemi ke dnu!

maxim
maxim
před 1 rokem

Celá politika na našem malém ČR písečku se dá shrnout do jedné věty …
Pětikoalice slouhové EU, ANO a PRO připravující se slouhové EU, a opozice zhlouplá liberalismem s absencí sociální politiky -pitomosti o nepřizpůsobyvých občanech a podobně ..

Vendol
Vendol
před 1 rokem

Mám pouze jedno přání. Pokud vypukne jaderná válka, což je stále pravděpodobnější, tak aby les jaderných hřibů vyrostl i nad územím USA, ne pouze nad naší Evropou. Aby radioaktivní apokalypsa zasáhla i miliony Američanů, nejenom nás.

Rob
Rob
před 1 rokem

Nezlobte se, ale musím to tu ještě jednou připomenout.
A pak že neměli co nabídnout. Žádný program, žádnou organizaci, žádný reálný vliv…:
https://nastub.cz/w/vtWEQKuSVDRRJ8m5H6zRA2

maxim
maxim
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Robe a ostatní, měli byste přemýšlet a nenechat se unášet dojmy … Opoziční SPD je proti EU a opoziční ANO s SPD nechce spolupracovat …., po posledních volbách ANO a Babiš nabízel koalici ODS a Fialovi,. pro ANO je SPD nepřijatelné .. Nová strana PRO je pro EU, k ANO se nevyjadřuje a spíš mu fandí, takže je to… Číst vice »

maxim
maxim
před 1 rokem
Odpověď uživateli  maxim

Abych nezapoměl, na stranu autentické opozice k SPD se pomalu přiklání Trikolora , která prošla určitým vývojem, v rámci kterého vypoklonkovala Raichla, který si z trucu vytvořil PRO ..

cablik
cablik
před 1 rokem

„Šok! Spousta Čechů bude bez práce.“ Jindřich Rajchl viděl, co mnozí ne. Zásadní informace
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Sok-Spousta-Cechu-bude-bez-prace-Jindrich-Rajchl-videl-co-mnozi-ne-Zasadni-informace-715819

cablik
cablik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

KAVÁRNA A ZRÁDCI Z 5K PANIKAŘÍ!
https://pravyprostor.net/?p=149889

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  cablik

Tato iniciativa PRO, přišla za minutu 12. Škoda jen, že tohle všechno SPD prošvihlo u svých kompů…Opravdu škoda.

cablik
cablik
před 1 rokem

Tak správně pryč s fanatiky a že jsou šílení to vím už dávno ale to nebude jen u nás to bude v celé diktátorské EU.

Rob
Rob
před 1 rokem

No…, to už je jiná řeč.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

EU už je ztracena, jak to půjde, musíme vystoupit. Pochopitelně z NATO ještě dříve.

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

Když se chce, tak to jde…

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Tak jednoduché to není, jak ukázaly volby. Polovina lidí je lhostejná a na volby kašle, a z těch co volit šli je polovina idiotů a ideologických fanatiků zmanipulovaných mainstreamem volících proti svým zájmům a zájmům státu.

tomaskova
tomaskova
před 1 rokem

Jak se říká, žádný ani sebelepší plán nikdy nevyjde.

Vendol
Vendol
před 1 rokem
Odpověď uživateli  tomaskova

Ve vojenském žargonu se říká, že ” i ten nejlepší plán při prvním kontaktu s nepřítelem záhy bere za své.”