Náš starý a nový Mnichov

Téměř 55 % voličů naší země nezvedlo svůj zadek a nepřišlo k volbám. To je náš nový současný Mnichov.

Karel Petřík
Karel Petřík

Tito lidé na žádné náměstí protestovat nepůjdou. Voliči, kteří k urnám přišli, v podstatě potvrdili odhodlání pokračovat s Fialou nebo Babišem na cestě do ekonomické záhuby.

Němci dnes nepotřebují armádu ani vůdce. Národ Husa a Žižky degeneroval od roku 1938 do dneška v národ Háchy a Moravce. Za posledních 30 roků si nás Západ, tedy vlastně Německo, uhnětlo k obrazu svému. Z aspirantů na evropanstvi si v nás vychovali spotřebitele, služebníky a aniž jsme si toho pořádně všimli, skoupili u nás vše, co za něco stálo a zničili to, co jim konkurovalo. Jen prostoduchý snílek se může domnívat, že dnes jsou zájmy Francie, Bitánie a Německa k naší zemi jiné, než v roce 1938. Tenkrát jsme k obraně zmobilizovali cca 1 300 000 mužů odhodlaných bránit svou vlast v 10 000 malých a cca 250 větších pevnostech. Kvalitní zbraně, velmi dobrá úroveň vycvičenosti vojska a velitelů, ale především vůle bránit svou zem, nám 30.9.1938 rozhodně nechyběly.

Dnes nás ruinují země Západu a v dojemné shodě dosahují svých cílů, aniž by potřebovali tanky, a bez jediného výstřelu na hranici ovládají naši vládu, naše podniky a u velké části populace také myšlení, jak prokázaly v sobotu skončené volby. Snad až strádání probudí odpor a zoufalé odhodlání se vzepřít. Ženy táhnoucí v roce 1789 z Paříže na Versailles nehnala touha po volnosti, rovnosti a bratrství, ale HLAD. K tomu je ovšem ještě daleko. Ale doba, kdy nás ceny energií a nové daně připraví o naše byty a domy, je na dohled.

Vláda si oddechla. Nějaká shromáždění nespokojenců na náměstích – tomu se smějí už teď.

30.9. si svůj nečekaný triumf jistě oslaví.

Každý je svého štěstí strůjcem. To platilo a platí jak pro jednotlivce, tak pro národy.

 

Autor: Karel Petřík, zdorj: První zprávy

4.9 10 hlasy
Hodnocení článku
39 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem

Především, by volby měly být povinné!!!

Lubez
Lubez
před 1 rokem
vachav
vachav
před 1 rokem

Pan autor asi zapoměl,že primární příčinou problémů,které popisuje,je systém tj. kapitalismus,který, řečeno jeho slovy většinu z  nás již “30 let hněte k obrazu svému”.Je třeba změnit systém, v kterém se společnost dostala do stavu,kdy volby přestaly být prostředkem k nápravě.Jak zde v různých příspěvcích diskutujících již bylo mnohokráte řečeno: Kdyby volby mohly v tomto systému něco… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  vachav

No to je taková říkanka idiotů. Ano je nesnadné zvednout prfdel a jít k volbám. Snadnější je krafat v hospodách nebo na náměstích.

Hokarc
Hokarc
před 1 rokem

Polistopadový režim zde vychoval zhruba polovinu politických analfabetů a poměrně veliké procento nepřátel vlastního národa. Ne na druhém konci světa, ale v našich rodinách a školách se bojuje o naši vlast.

JK
JK
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Hokarc

Já mám dojem, že tady vždy byli. Analfabeti i škůdci. Ale až novému rožimu začali být užiteční, ten s nimi umí (spolu)pracovat.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem

Pánové, zažeňme pesimismus a pojďme zítra na demonstraci, ti zrádci, co volili současnou 5 hlavou saň, co si neuvědomují, že tu jde už o život, tak nás nemohou rozhodit. Já nejsem příznivcem toho, aby chodili k volbám primitívové, kteří politice nerozumějí a mají IQ tykve a pak to hodí tomu, jehož ksicht viděli cestou do… Číst vice »

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

To nesouvisí s inteligencí. Znám mnoho univerzitních profesorů exaktních věd, kteří jsou s Fialou spokojeni.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pavel 1964

To ano ale i profesůra neznamená inteligenci pro život. Viz stahovač králíků.

Naposledy upraveno před 1 rokem uživatelem Lubez
Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Jasně, ale nedá se říct, že je to IQ tykve.

kutnohorsky
kutnohorsky
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Proč tak daleko! A samotný Fiala!!!???

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kutnohorsky

Bohužel téměř soused naštěstí dvacet km daleko.

Havloidni zmetek
Havloidni zmetek
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Pavel 1964

já mám příbuzného, který si někde na webu našel prý nějakou kalkulačku a ta mu řekla, že má volit ODS a tak jim hodil hlas. No je to vůbec možné takováto debilita? Kdyby ho nikdo nevyprovokoval, aby šel k volbám, tak k nim nešel a byl v klidu.

vaclav
vaclav
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Jak vidno -JE!!!!

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Havloidni zmetek

Já jsem byl třetího v Praze. Zítra budu v Brně. Vlajku mám píšťalku také a snad nebude pršet. Žena jde se mnou, máme to za rohem. Nechci se svou nečinností podílet na naší likvidaci. Jsme slovanský živel a takový jenž po celá staletí hýbal celou Evropou.Jako těžký invalidní důchodce raději zemřu ve stoje a s čistým štítem.… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Pánové z SPD mají asi představu své pohodlné společnosti. Jenže pánové, komu budete vládnout bez průmyslu a peněz z daní? Nikomu, budete poskokové skopčácké a americké nacistické šandármérie. To je to oč tu běží. Ale vlastní píseček a bábovečky, hm,velice málo pro život. Nestačí že z plezíru aby Evropa náhodou nevycouvala, vyletěl do podvodí (povětří) funkční… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 rokem

Vážení, přestaňte se babrat v Mnichovu, či v jiném našem minulu. Takové debaty už tady i jinde byly milionkrát, nikdy nic nevyřešily (neřku-li, že by se kdy na nějakém správném výkladu shodly). To jistě nebyl zámysl autora, asi jen jako metafora (?). Nicméně nesouhlasím s jeho větou: “Voliči, kteří k urnám přišli, v podstatě potvrdili odhodlání pokračovat… Číst vice »

Primak
Primak
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Primak

V pravdě řečeno, Mnichov nás (Československo) dostal na mapu světa. Ve všech tiscích té doby a i beletrie (dokonce i v Hollywoodu – Casablanca) najdete zmínku o zradě na Československu, jak nad námi lkali. Ale to “lkaní” bylo asi vše, u toho to zůstalo…

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem

“Voliči, kteří k urnám přišli, v podstatě potvrdili odhodlání pokračovat s Fialou nebo Babišem na cestě do ekonomické záhuby.” Zřejmě v představě, že od nich všichni, co k urnám přišli, dostanou za odměnu nějakou “trafiku”. Ti, co nepřišli, s nimi zřejmě nechtějí mít nic společného a tak “téměř 55 % voličů naší země nezvedlo svůj zadek a nepřišlo k volbám.”… Číst vice »

Mira
Mira
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Mnichov nás vydal i s našimi pevnostmi Německu. Volby nás vydaly ekonomické zhoubě, vládě, pro kterou je bližší bruselský kabát než naše košile.

vera havrankova
vera havrankova
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Přesně! Ten dobytek nám zvolili ti, co seděli doma a dovolili, aby volili jen ti, kteří z toho mají prospěch!

spartak
spartak
před 1 rokem

Nemělo by se zapomínat ,že president E.Beneš počítal s 3,5mil. němců v Československu ,kteří k nám nijak nehořeli láskou díky roku 1918. Dalším hrůzným poznatkem je to ,že v ČR je většina žen v populaci a jim nevadí politika války ,kterou upřednostňuje petidestrukce.

eFPe
eFPe
před 1 rokem

V podstatě jsme dopadli jako indiáni. Omámeni korálky a ohnivou vodou, jako dnes displeji mobilů a mamonem. Mladší generace spíš dá zapravdu tomu, co na nás chrlí údajně nezávislá média, než životním zkušenostem starších generací. A tak úspěšně hledíme na SSSR(Rusko) optikou 1968, ale už ne na Němce a západní, tehdy spojence, dnes pány,… Číst vice »

Rob
Rob
před 1 rokem

Ano…, “Tenkrát jsme k obraně zmobilizovali cca 1 300 000 mužů odhodlaných bránit svou vlast v 10 000 malých a cca 250 větších pevnostech. Kvalitní zbraně, velmi dobrá úroveň vycvičenosti vojska a velitelů, ale především vůle bránit svou zem, nám 30.9.1938 rozhodně nechyběly.”… Ale to, že jsme si to nevybojovali…, to že jsme pro to neprolili krev…,… Číst vice »

skeptik
skeptik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Nedá se říct, že tiše kolaborovali. Západ vydíral a vyhrožoval vládě, aby zabránil Čechům se bránit.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  skeptik

No tak dobře, hlasitě kolaborovali. Stačí se jen podívat na vrchol ledovce, kolik našich odbojářů, výsadkářů a partyzánů bylo udáno “našimi” lidmi a pak pochopíte, kde je naše hrdost…

unkas
unkas
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Nikdy jsem nezáviděl Benešovi před rozhodnutím, zda nechat zmasakrovat náš národ nebo ne…zradil náš tehdy “přátelský Západ”, především Anglie a Francie. vyhrát jsme nemohli. Proti nás nestálo jen nacistické Německo, ale také fašistické Polsko – které jako první uzavřelo smlouvu s Hitlerem, které na nás útočilo ze severu a ještě dříve než Německo… Číst vice »

eFPe
eFPe
před 1 rokem
Odpověď uživateli  unkas

Vidíte Unkasi a vaše řádky nás nutí přemýšlet oč jiný byl vznik , jinak, Rozpad Rakousko-Uherska jiný od dnešní situace.Na těšínsku žili gorolové kteří měli blíže k polákům, to samé maďaři vna jižním Slovensku… Není to černobílé a jednoduše uchopitelné.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  unkas

Ano, máte pravdu… To všechno se stalo. A dá se na to dnes dívat z různých úhlu pohledu. To ale neznamená, že jsme si to měli nechat líbit. A pokud ani to nestálo za to, abychom se nechali zmasakrovat (jak píšete),,, a já dodávám porvat se za to (i kdybychom prohráli), pak co už stojí… Číst vice »

Ludvik
Ludvik
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Rob

Problém je, že už je dnes známo a doloženo, že zmiňovaná říjnová mobilizace v roce 1938 byla jen pouhým trikem na momentální “uklidnění” občanů Československa. O jeho likvidaci k vytvoření nástupního prostoru proti SSSR, bylo britsko-americkým kapitálem a dalšími zainteresovanými rozhodnuto už několik měsíců předtím.

Rob
Rob
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Ludvik

Nelze než souhlasit. Proto jsme dodnes jen něčí loutkou a nedokážeme se hrdě a rovně postavit. Proto si necháme kálet na hlavu a hrbit hřbety, proto většina jen uvažuje, jak bude šetřit, jak se zbavit závislosti na plynu, jak hrábnout do úspor a všem vlastizrádcům přispět na jejich rozežranost. Měl jsi pravdu Karle :… Číst vice »