Řád a pořádek ukrajinského typu se šíří na západ

Bývalý premiér Slovenské republiky Robert Fico na tiskové konferenci konstatoval, že slovenská vláda, která ztratila důvěru v prosinci, má zůstat u moci až do 30. září. Bývalý premiér Igor Matovič to otevřeně vysvětlil tak, jak řekl doslova, že je tolik času potřeba, aby bylo možné posadit do kriminálů představitele současné opozice, aby se nemohli ucházet o zvolení v předčasných volbách.

MUDr. Ivan David, CSc.
MUDr. Ivan David, CSc.

Pomoci mají vyšetřovatelé podobní jako ti, kteří jsou v současné době sami předmětem vyšetřování pro závažnou trestnou činnost. (video je v komentáři)

Tento záměr odvolané, avšak stále působící vlády velmi připomíná praxi totalitních režimů, například toho, který v současné době působí na Ukrajině. Jde o kriminalizaci politické opozice, zákazy politických stran, pronásledování opozičních médií, šikanování občanů za pokusy o uplatňování demokratických svobod atd. K této praxi patří i vraždy a následovat může občanská válka…

Česká republika je o něco více na západ, ale uchráněna od tohoto trendu není. Je zde evidentní narušování svobodné politické soutěže stran a hnutí, zmanipulované volby, zavádění cenzury, protiústavní praxe kryté soudy, kriminalizace svobodného vyjadřování názorů a příprava systematického uplatňování cenzury pod záminkou boje proti dezinformacím. Je jasné, že toto vše není samoúčelné, je to prováděno jako příprava dalších akcí, které se nemohou veřejnosti líbit a s nimiž nemůže souhlasit, ale má zůstat bezmocná a umlčena, bez opory v nezávislých médiích a opozičních politických subjektech.

Toto protidemokratické tažení přichází nejen z východu, kde jsme na takovou praxi zvyklí v drsném „třetím světě“, ale dlouhodobě i ze Západu, který se pyšní demokratickou tradicí, ačkoli stále rychleji se z demokratických voleb stávají totalitní rituály a nesvobodná média hovoří stejným hlasem. V čele tohoto snažení stojí hrdě v Evropské komisi komisařka Věra Jourová. Nacházíme se zcela zjevně před pokusem o protidemokratický převrat. Ještě není pozdě ho překazit.

(Na ilustračním snímku Igor Matovič)

5 8 hlasy
Hodnocení článku
57 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
JK
JK
před 1 rokem

A je to. Bude se nastolovat řád, klid a disciplína.

danny
danny
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

NGŠ trochu uspěchaně, i když velmi opatrně pootevřel dvířka pravdě a sdělil veřejnosti, že v případě války bude nutná “výběrová” mobilizace. Paní ministryně to ihned dementovala. Celá pravda je taková, že v případě války bude provedena všeobecná mobilizace. A ta se týká celé země. Zdaleka ne jen armády. Celý záchranný systém přejde na zajištění válečných… Číst vice »

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

Naši mamánci to již neznají ale budou se muset naučit. Červený šátečku kolem se toóč kolem se toóč. My jedem na rusa nevíme proóč nevíme proóč. A nehledě na datové schránky. Tam jim přistane povolávák a sklady mundůru ze západu jsou již na cestě i s USSA kvérama. Chrápat budou venku kvůli otužování. To… Číst vice »

Kastelan
Kastelan
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Lubez

Namáhal bych ruce a rozbil mu držku.

Lubez
Lubez
před 1 rokem
Odpověď uživateli  Kastelan

Nakonec se naše gestapo dostavilo, půjde k soudu.

Pavel 1964
Pavel 1964
před 1 rokem
Odpověď uživateli  danny

No bez povolání lidí do zbraně by to skutečně nešlo. Přítomnost naší profesionální armády na bojišti by nepřítel ani nepostřehl.

Lubez
Lubez
před 1 rokem

To je jiný pan Vrábel než svolávač demonstrací. Ten si říká Vláďa.
https://www.skrytapravda.cz/z-domova/1042-proc-ne-general-pavel-osobni-jasny-nazor

vaclav
vaclav
před 1 rokem

Celkem je vše jasné – my ani volby nepotřebujeme. Hlasování je kontrolováno a upravováno ami firmou HP takže volme jak volme výsledek bude takový jak si představuje protektor. Nikoliv nějaká občanská iniciativa nebo loutková vláda.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem

Na Slovensku vláda nepotřebuje demokratickou legitimitu. K vládnutí, snad až na věčné časy, jí stačí nemít rád Putina, mít rád Zelenskeho, USA a NATO.

adam
adam
před 1 rokem

Slovenskou politickou scénu sleduji velmi pozorně, protože do určité míry předznamenává vývoj u nás. A je to děsný pohled! Vládní strany vedou naprosto očividní psychopati a mnohdy obyčejní zločinci, klíčové orgány činné v trestním řízení právo vůbec nezajímá, téhož můžeme být svědky u některých soudů. Naprosto otřesná je role drtivé většiny sdělovacích prostředků, které nereagují… Číst vice »

cablik
cablik
před 1 rokem

Totalita nastupuje plnou silou nikdo jim ty idiotiny nežere hrozí světová válka chudoba možná i smrt. Pokud se lidé nespojí bude s nimi ámen.

mikkesh
mikkesh
před 1 rokem

Já bych to pane doktore tak černě neviděl. Nedavno jsem v České televizi viděl duel kandidátů na presidenta a byl jsem mile překvapen mladým kandidátem na presidenta, nějakým Martinem Řezníčkem. Pan Řezníček si vedl velmi dobře a kupodivu protikandidáta Babiše i překřičel. Postarší moderátor Pavel, sedící naproti Babišovi se držel zpátky, dílem proto, že… Číst vice »

vaclav
vaclav
před 1 rokem

No k nám to dojde po “demokratických ” volbách presidenta.

kolokol
kolokol
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Zajímavé je nahlédnout do diskuse pod tím článkem. Vzal jsem prvních cca 30 v pořadí od nejlepších. A je s podivem, že naprostá většina z těch nejlepších ochránců demokracie evidentně vykazuje, ba přímo vystavuje na odiv své fašistickými tendencemi prosáklé charaktery.

Mira
Mira
před 1 rokem
Odpověď uživateli  kolokol

To jen ukazuje stav nové generace. Odpovídají většinou mladí a ti mají vymyté mozky neziskovkami, které ve školách provádějí politicko-výchovné školení. No a zkuste mít ve třídě jiný názor, i kdyby jste ho měl.

Karel2002
Karel2002
před 1 rokem
Odpověď uživateli  MUDr. Ivan David, CSc.

Pokud bude kandidát vládní koalice Pavel zvolen prezidentem, jakože už to je skoro jisté, tohle zavírání lidí za politiku se rozeběhne plnou silou. Zdá se, že justice sympatizuje s politikou vládní koalice. Nicméně, soudci a žalobci jsou také jen lidé a mají právo na svůj politický názor.