Štefec: Jak se postaví premiér Fiala k hrdinskému činu Bartoše a spol.?

Nevím, co pana Bartoše a jeho přátele vedlo k nápadu zhanobit jeden z klíčových státních symbolů. Možná nenávist k zemi, v níž žije, možná trochu toho konopí navíc, nebo o něco delší „čára“ než obvykle.

Jaroslav Štefec
Jaroslav Štefec

Ať už to ale bylo cokoliv, stále platí zákon o užívání státních symbolů České republiky. Stále platí, že představují svrchovanost našeho státu, jsou obrazem historie české země a národní identity. V tom je podstata jejich existence, proto se s nimi musí zacházet důstojně. Zvláště ze strany osob politicky činných, píše Jaroslav Štefec na facebooku.

Bohužel, Česká republika není Polsko, jehož političtí představitelé si svého státu a jeho symbolů váží.  Jejich hanobení a hanobení prezidenta republiky je zde klasifikováno jako trestný čin, za který hrozí odnětí svobody až na jeden rok.

V ČR se v § 13 zákona č. 352/2001, o užívání státních symbolů České republiky, hovoří o jejich zneužití takto: „Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že zneužije, úmyslně poškodí nebo hrubě zneváží státní symbol České republiky“. Za tento přestupek hrozí každému, kdo se takového přestupku dopustí, pokuta až ve výši 10 000 Kč.

Očekávám logicky, že alespoň v této omezené míře budou státní orgány na základě doložitelných fotografických materiálů konat, a to bez ohledu na aktuální pozice politických kreatur, které se tohoto přestupku dopustily. A také bez ohledu na to, že si k tomu přizvaly personu, která si aktuálně shodou neuvěřitelných okolností říká „ministr vnitra ČR“.

Zajímalo by mě také, jak se k tomuto “hrdinskému činu” člena vlády postaví premiér Fiala. Už jen proto, že před volbami měl plná ústa „spojování“. Tato otevřená provokace vůči té části veřejnosti, která si českého státu a jeho symbolů stále váží, je totiž krokem směrem zcela opačným. Bez ohledu na kontext použití.
 

A pár komentářů:

  • Ministři, bývalý primátor Prahy, ve skutečnosti nejhorší spodina společnosti. Pokuta 10 tis. pro ně nic neznamená. Stejně jim ji nikdo neudělí.
  • Dokud se nezhroutí jejich páníčci v USA a EU
  • Fiala se nikdy nepostavil ani nepostaví
  • Kdo ví, zda se tomu člověku vůbec něco postaví?!?
  • Fijalovi se postaví maximálně anténa, aby mohl vysílat signály.
  • Nic se nestane. Maximálně dotyční vytáhnou ze státní kasy nějaké drobné a s velkou pompou a hraným sebemrskačstvím je pošlou na nějakou charitu. Jak říkal J.W. … jedeme dál močálem černým podél bílých skal…
  • Policie by v takových případech měla jednat sama od sebe nebo k tomu potřebuje podnět? Nebo kdo by se tím měl zabývat automaticky, pokud k takovému skutku dojde?

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)

3.7 9 hlasy
Hodnocení článku
17 komentářů
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
cablik
cablik
před 8 měsíci

RAKUŠAN BY MĚL IHNED PODAT DEMISI!
https://pravyprostor.net/?p=164624

ZMĚNA POHLAVÍ A ZLOČINNÉ UBLIŽOVÁNÍ DĚTEM A MLADISTVÝM
https://pravyprostor.net/?p=164630

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  cablik

Jak znám Rakušana, tak nejenže nebude chtít odstoupit,ale prodlouží si svůj mandát aspoň do roku 2029 či 2033. Nezapoňte na to, že Rakušany byli i Hitler, Heydrich, Kaltenbrunner a Seyss-Inquart. Samé nezdolné osobnosti. Změna pohlaví. Za našich mladých let jsme neměli takovou svobodu, jakou mají naše děti, že si mohou změnit pohlaví. Akorát,… Číst vice »

SunTzu
SunTzu
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Karel2002

Až na R. Heydricha, ten byl Němec – nar. v Halle u Lipska, císařské Německo.

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  SunTzu

Máte pravdu. Nějak se mi zafixovalo do paměti, že Heydrichovi mají něco společného s Rakouskem. Że nějaký jeho předek hrál na housle ve vídeňské filharmonií. Ale asi to nebyla pravda.

Praded
Praded
před 8 měsíci

Poučily se. Podívejte se na film, který natočila ČT2 Kuratorium. Tam jim to nevyšlo, měly na to málo času. Teď na to měly už skoro 34 let. Všechno to je jenom součást rozvratu a konce státu. Pokud nepřijde rychlý krach, tak přijde to o co usilují víc jak tisíc let.

Ludvik
Ludvik
před 8 měsíci

Stánek demonstranta kempujícího před Úřadem vlády v noci někdo polil výkaly16. srpna 2023  10:01
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/peticni-stanek-ondrej-thor-napadeni-vykaly-utok-urad-vlady-strakovka.A230816_085620_domaci_ikro

Nikdo nic neviděl, nikdo nic neslyšel…. Přímo před Úřadem vlády premiéra Fialy! Co dělá ministr vnitra Rakušan (ODS) ?!

Václav Dvořák
Admin
Václav Dvořák
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Ludvik

Právě ministerstvo vnitra ty výkaly lije. A nejen na toho demonstrujícího…

Ludvik
Ludvik
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  Václav Dvořák

” Petiční stánek je od samého začátku provozován pod bezprostředním dohledem Policie ČR u několika chráněných objektů nejvyššího státního významu, které jsou ve zvláštním režimu ostrahy uniformovanými příslušníky ze strany Policie ČR v režimu 24/7.” https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Primator-Svoboda-Hledame-reseni-peticniho-stanku-u-Uradu-vlady-CR-741370 Pokud tomu tedy rozumím “správně”, tak petiční stánek před Úřadem vlády” byl 16.8.2023 polit výkaly pod bezprostředním… Číst vice »

Naposledy upraveno před 8 měsíci uživatelem Ludvik
kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci

Udělal bych to jak to funguje v mnohých demokraciích, zavedl bych znovu trest smrti. Tedy alespoň za vlastizradu.Slusni lidé se takového trestu v demokracii nemusi

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci
Odpověď uživateli  kutnohorsky

bát. Zločinci a vrazi nechť se bojí a teplí co chtějí být rodiče malých dětí a ještě se stanou pedofily, taky! Nic z toho nebudu. Dokonce si nebudu veřejně přát bombardování americkými atomovkami Ústí, Plzeň, Prahu, Brno,Ostravu…

Karel2002
Karel2002
před 8 měsíci

1/ Podle Bartošových slov vznikli Piráti jako reakce na CzechTek 2005, kdy prý nechala levice (ČSSD) zmlátit liberálně naladěné mladé lidi. Bartoš se postavil za Topolánka proti Paroubkovi. 2/ Piráti tedy nejsou žádní “neomarxisté”, ale jen pouhá kopie Topolánkovsko-Dalíkovské ODS, jejichž hodnoty přežívají v naší zemi s novým předsedou ODS Fialou dodnes… Číst vice »

mikkesh
mikkesh
před 8 měsíci

Jak se postaví Fiala k hanobení státních symbolů? Asi tak jako jsme se postavili my, k zhanobení tisíciletého symbolu zemí Koruny České – majestátního stříbrného, dvouocasého lva se zlatými drápy a zlatou korunou. Nechali jsme si skrze opilce Havla, bez protestu, vnutit znak až na drobnosti protektorátní, s malými špačky a na jedné na jedné… Číst vice »

Naposledy upraveno před 8 měsíci uživatelem mikkesh
cablik
cablik
před 8 měsíci

Jo oni chtějí ten rádoby superstát a naši zem nenávidí ráj na zem kde bude pr?cat kámen cihlu a zhulení budou neustále. A takové šílence prý volí přes 10% lidí. Nic se nestane stejně jak šlohli standartu nebo roztrhali ústavu oni jsou na „správné” straně.

Ludvik
Ludvik
před 8 měsíci

“Už tu máme, co jsme chtěli”. A může být ještě mnohem hůř…!

kutnohorsky
kutnohorsky
před 8 měsíci

…a nový statečný prezident přines sešitou prezidentskou standardu… to byl základ. Do těch hoven se tenkrát mělo pořádně šlápnout a umazatt si třeba lakýrky. Tam měly padat hlavy, velitele hradní stráže a samotných aktérů protistátního činu. No jo, nakonec se všem stalo ohvno….

spartak
spartak
před 8 měsíci

Beztrestnost určitých skupinek se stále testuje ,kam až mohou ve své bezohlednosti dojít a strana bizáru se připojuje k náckům.