Podivné Velikonoce na Ukrajině. Útočil ve Slavjansku Pravý sektor nebo komando CIA?

Václav Danda
24. 4. Freeglobe
Co ukázal incident u Slavjansku? Pravý sektor se k němu nehlásí, kdo tedy vraždil? Rozcvičují se na těchto akcích speciální americká komanda? Bude národní revoluce na východě utopena v krvi? To uvidíme už brzy.

Situace na východě Ukrajiny zůstala přes Velikonoce napjatá. Zatímco pučistický režim zastavil po počátečním neúspěchu „protiteroristicku akci“ a vybral si „velikonoční pauzu“, kterou využil pro přeskupení sil, proruští aktivisté upevňovali své pozice ve východních regionech.
Útočil ve Slavjansku Pravý sektor nebo komando CIA?
Jen ojedinělý incident u Slavjansku ukázal, jaký bude z největší pravděpodobností další vývoj. Kyjev ani Pravý sektor se k němu oficiálně nehlásí, důkazy namístě ukazují, že šlo o akci profesionálů. S největší pravděpodobností jde o snahu vyprovokovat krveprolití a zabít co nevíce ruských aktivistů. Nebylo zřejmě také náhodné, že se útok odehrál na velikonoční neděli, kdy se obyvatelé připravovali na mši svatou.
Podle ruské televize zemřeli při útoku tři proruští aktivisté, kteří tvořili jednu z hlídek na přístupové cestě do Slavjansku. Další dva mrtví jsou útočníci. Ke stanovišti na severu města přijelo několik automobilů, ze kterých ozbrojenci začali střílet. “Ti lidé vyskákali z jeepů a začali na všechny střílet. Házeli také ochromující granáty. Naši lidé se okamžitě rozutekli na všechny strany, dokud někdo nezařval – všichni k zemi! Odstřelovač pak střílel po těch, kteří se snažili utéct směrem do města. Kdokoliv se pohnul, schytal okamžitě kulku,” tvrdí jeden z neozbrojených aktivistů působících na stanovišti. Kromě pěti obětí se údajně další muž nachází s těžkými zraněními v nemocnici.
Neznámí ozbrojenci po střelbě nasedli do dvou aut a odjeli směrem do oblasti Charkova. Raněné a mrtvé si vzali s sebou. Incident ukazuje, že se jedná o profesionálně připravenou akci. Je samozřejmě těžké přesně říci, zda se na akci podílel jen Pravý sektor, nebo se do akcí zapojují už u i zahraniční komanda. V případě Pravého sektoru je to navíc velmi obtížné rozlišit, neboť jak jsme již informovali, zabijácká komanda Pravého sektoru byla vycvičena ve výcvikových táborech NATO v zahraničí a jejich instruktory byli často specialisté ze CIA. Navíc jak potvrdili sami Ukrajinci, součástí Pravého sektoru operujícího na Majdanu byly i izraelské ozbrojené jednotky CAHAL.

Povstalci žádají ruské mírové jednotky

Vůdce proruských aktivistů ve Slavjansku Vjačeslav Ponomarjov v reakci na střet zopakoval svou žádost ruskému prezidentovi, aby povstalcům na východě Ukrajiny pomohl. Vladimíra Putina požádal, aby do města poslal mírové jednotky. Několik hodin po svém prvním prohlášení Ponomarjov chtěl aspoň zbraně.
„Prozatím Rusko na tuto výzvu neodpovědělo,“ poznamenal. „Jestliže nemůžete vyslat síly k udržení míru, pošlete nám zbraně,“ dodal. „Potřebujeme zbraně, nemáme jich dost,“ řekl dále. Poukázal přitom na to, že ukrajinská armáda má letectvo a obrněná vozidla. Rovněž oznámil, že od půlnoci do šesti hodin ráno je zakázáno vycházet na ulici.
Identita útočníků zůstává záhadou. Podle ruské televize proruští ozbrojenci zajistili dva automobily, ve kterých našli zbraně, které nejsou ve výzbroji ukrajinské armády, například dýmovnice a přístroje pro noční vidění americké výroby. Ukrajinský Pravý sektor veškerá obvinění za útok odmítá a trvá na tom, že s útokem nemá nic společného.
Dohodl Brennan v Kyjevě komanda smrti?
Kdo tedy stojí za takto profesionálně provedenou diverzní akcí? Mnohé může napovědět prozrazená cesta ředitele CIA do Kyjeva o které jsme rovněž informovali. Podle dobře informovaných zdrojů, dohodl šéf CIA John Brennan kromě zpravodajské výpomoci, která už probíhá od „Majdanu“ i přímé nasazení speciálních „komand smrti“ na východě Ukrajiny při protiteroristické akci proti povstalcům.
“Ředitel CIA byl do Kyjeva vyslán, aby tam rozpoutal kampaň za vojenské potlačení východní a jižní Ukrajiny, tj. bývalých ruských teritorií, které byly převážně z hlouposti přičleněny k Ukrajině v raných letech sovětské vlády,“ řekl tento týden agentuře RIA Novosti bývalý náměstek ministra financí USA Paul Craig Roberts.
Vojenské potlačování bude podle něho bezpochyby vylepšeno nějakým druhem sadistického chování fašistů, které se teď objeví. Teď, když je bezpečnostní aparát Ukrajiny pod kontrolou neonacisty Parubije ze Svobody a jeho protějšku Dmitra Jaroše z Pravého sektoru, tak má CIA na místě tým snů pro mučení a masové vraždy.
Legendární zkušenosti CIA
Historie CIA je v tomto směru legendární. Ta zřídila a spravovala komanda smrti v El Salvadoru, v Guatemale, v pre-Sandinistické Nicarague, v Evropě (v operaci Gladio za kterou „stála“), v Haiti, v Angole, v Bolívii, v Chile, v Egyptě, ve Vietnamu (program Fénix), na Východním Timoru, v Hondurasu, v Indonésii, v Iráku, v Gruzii a v mnoha dalších zemích. Komand smrt rutinně používají, když tradiční vojenské taktiky při potlačení politické opozice selžou, jak tomu bylo v případě východní Ukrajiny.
Právě zde bychom mohli hledat síly, které stály i za velikonočním teroristickým útokem u Slavjansku. Není divu, že je Rusko útokem pobouřeno. Podle ruské diplomacie je překvapující, že k němu došlo nedlouho poté, co se Rusko, EU, USA a Ukrajina ve čtvrtek v Ženevě dohodly na zastavení násilí a uklidnění situace v zemi. “Rusko trvá na přísném plnění závazků, které pro Ukrajinu vyplynuly a které mají vést ke zmírnění napětí na jihovýchodě Ukrajiny,” uvedlo ministerstvo.
Krvavý scénář na východě země
Pokud by se pučisté v Kyjevě rozhodli nakonec ukončit demonstrace v Charkově, Doněcku, Lugansku a dalších městech silou za pomoci západoukrajinských jednotek, soukromých bezpečnostních služeb najatých oligarchy, (již dnes oligarchové nabízejí za zabitého „Moskala“ – proruského ozbrojence, 10 tisíc dolarů) a amerických komand smrti posilněných dobrovolníky z Pravého Sektoru, mohlo by dojít ke krveprolití, proti kterému byl velikonoční incident ve Slavjansku jen mírnou přestřelkou.
Nesmíme zapomínat na to, že i přes kyjevskou propagandu o ruských ozbrojencích je skutečnost taková, že jim budou čelit davy z velké části neozbrojených nebo minimálně ozbrojených civilistů. Policisté s Pravým sektorem pak budou použiti k vyklizení blízkého okolí budov. Po několika salvách z obou stran bude aktivistům předložen návrh, aby vyšli ven a vzdali se. Někteří to přijmou, jiní odmítnou. Ti, kteří se vzdají, budou předáni SBU a Pravému Sektoru a komandům smrti ze CIA, následně budou mučeni, zmláceni a uvězněni.
https://www.facebook.com/photo.php?v=407421452731794&set=vb.390114497795823&type=&theater
Již dnes vraždí „komanda smrti“ proruské aktivisty v jejich domovech v Doněcku. Jak ukazuje toto video, na kterém vraždí tyto „profesionálové“ za přítomnosti manželky jednoho z Doněckých proruských vůdčích aktivistů. Toto video je obzvláště brutální není tedy vhodné pro slabší povahy či mládež do 18 let.
Pak bude proveden útok v plném rozsahu podporovaný střelbou z 30mm kanonů a také budou použity zápalné bomby. Jakmile bude ve spodních patrech zlomen odpor obránců, budou nasazeny soukromé bezpečnostní služby a Pravý Sektor aby zabili zbývající lidi. V neposlední řadě pak oficiální propaganda oznámí do médií, že 10 nebo 15 “teroristů” bylo zabito a právo a pořádek byly obnoveny.
Přijde na řadu krvavý scénář?
Tato verze bude plně potvrzena západními médii, zatímco západní politici budou říkat, že “vše chápou” a že “vláda” musela takto jednat. Budou obviňovat Rusko za podněcování násilí, vyzývat ke “zdrženlivosti” a budou naléhat na pučisty v Kyjevě, aby zahájili dialog se všemi stranami konfliktu. Před veřejnosti pak bude skryto masivní zatýkání a většina proruských aktivistů bude poslána do vězení za navádění k terorismu, za ozbrojené povstání, či pobuřování a sabotáže.
I toto je jeden z možných scénářů dalšího vývoje na východě Ukrajiny. Jestli by v takovém případě, kdy by bylo povstání utopeno v krvi, Rusko nečinně přihlíželo, je ovšem další otázka. Vladimír Putin v svém vystoupení naznačil, že by naopak mohl v takovém případě vyslat ruská vojska východní Ukrajině na pomoc. Vše by zřejmě záviselo na rozsahu takové akce a počtu obětí.
Doufejme, že k tomuto černému scénáři nedojde a zdravý rozum zvítězí……