Jak se trapný slepenec TOP 09 i stébla své blbosti chytá…

Břetislav Olšer
9. 5. Blog.iDnes
Život tvoří hlouposti; viz komický minipříběh ze včerejší Sněmovny. Zprávu vlády o stavu české nezaměstnanosti podrobila pravicová opozice směšné rádoby drtivé kritice. Kalousek nemůže přenést přes srdce fakt, že je v Česku nejméně oblíbeným padákovým politikem, zatímco Babiš suverénně u voličů s převahou vede, stejně jako jeho ANO s 37 procenty; o patnáct procent víc než topkaři.
Zatímco Kalousek jen okrádá daňové poplatníky, Babiš vlastní 230 firem a ročně na daních odvádí do státní pokladny stovky milionů; proto šéf poslanců TOP 09 svým proslulým intoxikovaných hlasem konstatoval, že ministr financí Andrej Babiš je „úplně mimo”. Kalouskův kolega Daniel Korte šel ve své duševní omezenosti ještě dál a dokonce požádal, aby Babiš mluvil česky nebo aby jeho vystoupení byla překládána.

Je to ten samý Kalousek, co na jednání Poslanecké sněmovny vytkl místopředsedkyni sněmovny za ANO Jaroslavě Jermanové, že není schopná zasedání řídit, a nabídl jí čestné místopředsednictví. Důvod tohoto hulváctví? Byl jen posedlý amokem, protože to byla právě Jermanová, která ve sněmovně prosadila zákaz konzumace alkoholu.

Zapomněli tito topkařští šoumeni, že jejich předsedou TOP 09 je Karel Schwarzenberg, co už televize zařizovala, že když kníže Karel Spáč I. zvítězí v prezidentských volbách, tak při novoročních projevech nechá přidat na obrazovky v dvojexpozici překlad jeho řeči do češtiny? Není se čemu divit; člověk, co žil čtyřicet roků v Rakousku a Švýcarsku, nemůže přece umět dokonale česky. Ovšem němčina je přece jen trošku dál od češtiny než slovenština.

„Nejsem politik, já jsem tady za občany,” dodal v následném vystoupení Babiš, který se rozhořčil, že za 24 let stále nemáme ani „podělané dálnice”. „Hnutí ANO bylo úspěšné, protože vy jste to vedli do bankrotu,” reagoval na kritiku. Rozčílit žárlivého Kalouska už nebyl problém a submisivní Daniel Korte se bryskně jal hájit dávno ztracenou čest šéfa svého poslaneckého klubu TOP 09.

Prý na základě zákona o jednacím řádu požádal, aby Babišova vystoupení byla tlumočena do češtiny, neboť ta je jednacím jazykem komory. Korte označil Babišova vystoupení za „hatmatilku”. Našinec žasne; člověk, co si denně musí překládat do jazyka českého pletení páté přes deváté Karla Schwarzenberga, bude chtít něco podobného po Babišovi. Jestli to není tím, že bude chtít zapůjčit pro společenské předvádění mladici Vopěnkovou, co po hospodách předvádí lesbický sex? Ať chce po knížeti, aby mu dělal prostředníka nebo ne, každopádně ze sebe učinil troubu.

Schwarzenberg sice moc česky žvatlat neumí, ale rád za Česko mluví a to dost rezolutně. Třeba, když vysvětlil, že „uznání Kosova nebyl morální čin, uznání bylo uznání faktu” a prý podle mezinárodního práva „kosovská autorita” splnila předpoklady potřebné k uznání samostatnosti. Oním amerikanismem s „autoritou” měl na mysli teroristickou organizaci UČK úzce provázanou s obchodem s narkotiky, zbraněmi, bílým masem a lidskými orgány, největší mafiánskou síť v Evropě a druhou největší mafiánskou organizací v USA. Nerespektoval rezoluci č. 1244 Rady bezpečnosti OSN z roku 1999, která Srbsku zaručila územní celistvost s tím, že část území (Kosovo a Metochia) budou dočasně pod správou OSN. Kosovo vyhlásilo nezávislost na Srbsku proti jeho vůli 17. února 2008. Schwarzenber předložil návrh na uznání samostatného Kosova české vládě při jejím zasedání 2. dubna 2008.

Navzdory tomu, že v roce 1999, kdy bombardovaly USA, resp. NATO, Bělehrad, přičemž se účelově oháněly platnou úmluvou OSN o ochraně menšin. “Jsme přesvědčeni, že Kosovo je “sui generis” (zvláštní případ), který nastal kvůli rozpadu Jugoslávie a agrese prezidenta Miloševiče proti kosovským Albáncům, které donutil k humanitární krizi.” Hájily hromadné nálety s lidskými obětmi a materiálními škodami. Ovšem jediným Čechem, který v té době v Kosovu z pověření OSN pobýval, byl Jiří Dienstbier starší, zvláštní zpravodaj OSN pro lidská práva v Jugoslávii, Bosně a Hercegovině a Chorvatsku. A ten opakovaně prohlásil, že k masovému exodu Albánců a jejich humanitární krizi došlo až v souvislosti s bombardováním NATO. Etnické čistky z let 1999 a 2004, kdy bylo vyhnáno přes 300 tisíc lidí, vypáleno 52 tisíc domů, zničeno 130 křesťanských kostelů a klášterů…?

Že bombardování Bělehradu Václav Havel nikdy nenazval humanitárním? Omyl; důkazem je část originálu jeho rozhovoru pro deník Le Monde: “Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže pochybovat: nálety, bomby, nejsou vyvolány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární: to, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. A to poskytuje útoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i bez mandátu Spojených národů…”
Ale nyní na veselejší notu; možná by chlapci Kalouskové chtěli seznámení s Pussy Riot, co Karel Schwarzenberg rovněž miluje. Hlavně jejich “svobododomyslné” exhibování po ruských muzejích, kde pořádají sexu grupáče. Připomeňme si jeho výroky k rozsudku nad Pussy Riot: “Velice vás obdivuji. Držte se. Rusko získá svou důstojnost a svobodu. Všichni na vás myslíme. Pokouším se je podpořit, poněvadž ty holky jsou opravdu báječné, já je opravdu obdivuji. Je dobré upozornit ruské politiky, že někoho zavřít kvůli představení je v dnešní době opravdu poněkud mylné.” Stejně tak tak nimi stojí Marta Kubišová či biskup Malý…
Na ZOH v Soči všichni čeští politici bývalé trojkoalice plivali, ale zdegenerované pro ně byly Pussy Riot hrdinky. Napřed Schwarzenbergova chráněnka Naděžda Tolokonnikovová ve vysokém stupni těhotenství veřejně souložila v muzeu, pak s komplickami zneuctila pravoslavný chrám, následně je zavřely, na amnestii propustily, aby hned spolu s Marijou Aljochinovou odletěly za Madonou do Ameriky, a vzápětí dostaly vyhazov též z Pussy Riot. Zbylé členky se od nich totiž distancovaly poté, co vystoupily v New Yorku po boku zpěvačky Madonny; zároveň tvrdí, že Tolokonnikovová a Aljochinová se původním ideálům skupiny odcizily, protože v USA vystoupily po boku komerčních interpretů. Jedny míní, jiné vězení mění…

Inu, spát, chviličku spát, přestat ho znát, protože už si nepamatuje ani všechna svá jména; Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena von Schwarzenberg… Jak se zkrátka trapný slepenec TOP 09 i stébla své blbosti chytá.