Pavel Telička lobboval pro VWR za 60 milionů

16. 5. 2014   Fragmenty
Pavel Telička, dvojka na kandidátce ANO 2011, a Petr Ježek (jednička) by si měli přestat dělat blázny z oklamaných horníků OKD i českých občanů. Jedničku a dvojku kandidátky hnutí ANO do voleb do Evropského parlamentu tvoří tandem lobbistů, kteří v uplynulých letech zinkasovali od firmy NRW takřka 60 milionů Kč. 

Informace deníku Právo o tom, že Pavel Telička a jeho společnost BXL Consulting zinkasoval od roku 2006 takřka 60 milionů od společnosti NRW, považuji za skandální.

Společnost NWR štědře platila Teličkovu a Ježkovu lobbistickou firmu BXL Consulting za jakési poradenství v oblasti předpisů EU. Přišli si až na 60 milionů korun a ještě se nám snaží namluvit, že to nebylo za lobbing. Opravdu směšné, když je všeobecně známo, co je náplní jejich firmy.

Finanční odměna pro pana Teličku a jeho firmu BXl Consulting je nemravná ve srovnání s tím, že vláda se rozhodla do NRW nalít 600 milionů z peněz daňových poplatníků. Stejně tak je nemravná v porovnání s platy horníků, kterým nyní hrozí ztráta jejich pracovních pozic. Pan Telička by měl občanům České republiky jasně vysvětlit, za co on sám a jeho firma tuto sumu zinkasovala.

Za privatizace OKD Pavel Telička evidentně „nekecal a makal“. Ostatně celým svým životem dokazuje, že morálku a lidskou slušnost vždy rád vymění za peníze. Před rokem 1989 vstoupil do KSČ, aby si pomohl k lepšímu zaměstnání, o pár let později pomáhal vymýšlet právní kličky na horníky ve služebních bytech jako člen dozorčí rady RPG Byty. A nakonec se ocitl znovu mezi svými v Hnutí ANO, kde se to nomenklaturními kádry minulého režimu jen hemží.