V Oděse zabíjejí bez rozdílu ženy, staré lidi i děti

Zprávy z Oděsy
3. 5. zvedavec
Do Oděsy bylo přivezeno několik tisíc radikálů a ultras. V centru města se odehrály krvavé střety. V současné době se proruští aktivisté zabarikádovali v bývalém Domě odborových svazů na Kulikově poli. V okolí domu se bojuje.
Radikálů je velmi mnoho, přišli zabíjet. Stanový tábor Oděsanů na Kulikově poli je v plamenech. Nacisté jej zapálili Molotovými koktejly. Jeho obránci jsou zasypáváni granáty, kameny a petardami.

Policie dostala příkaz nezasahovat. Úřady spolu s prokuraturou vyhlásily hon na příznivce federalizace. Všichni, kdo nesouhlasí s fašistickou vládou, byli prohlášeni za teroristy. Pravý sektor obsadil obchodní centrum “Athena” v centru města a umístil tam ostřelovače.

Dům odborových svazů hoří. Obránci se dusí kouřem, jsou tam ženy. Jsou obklíčeni ze všech stran. Nacisté křičí: “Sláva národu!”, “Smrt nepřátelům!”, “Moskaly na nože!”.

Dům odborových svazů hoří. Když lidé vybíhají z hořící budovy, jsou ubíjeni pálkami. Neoznačení ozbrojenci chytají a odvážejí lidi, kterým se podařilo z hořící budovy uniknout. Mnoho lidí umřelo na otravu kouřem, další umřeli, když vyskakovali z oken.

Po obyvatelích města střílejí ozbrojenci. Na parapetu v horním patře Domu odborů leží ohořelý trup jednoho z obránců.

Oděsa je zalitá krví – do města vtrhl teror.

video zde
Нацисты устроили погром в Одессе, убивают всех без разбора – женщин, стариков, детей vyšel zřejmě 1. května na novorus.info. Překlad Maru.
Poznámka překladatele
Podle nepotvrzených zpráv zahynulo při pogromu na příznivce federalizace v Oděse cca 50 lidí. Na 30 lidí uhořelo v bývalém Domě odborů, cca 20 bylo ubito pálkami nacistů a ultras.
Násilí v Ukrajině může zastavit pouze masový odpor obyvatel Evropy proti podpoře fašizmu na Ukrajině, proti pogromům na ruskojazyčné Ukrajince, proti snahám zavléci Rusko do ozbrojeného konfliktu – proti snahám rozpoutat III. světovou válku v Evropě.
Občané by měli ukázat rozhodný nesouhlas s politikou svých volených představitelů, jejichž podpora současné nelegitimní fašistické vlády na Ukrajině slouží pouze zájmům amerického WallStreetu.
Pro WallStreet válka v Evropě neznamená žádné ohrožení, je pro něj naopak jediným východiskem ze současné krize.
To my, Evropané, jsme ohroženi, proto bychom měli přijmout rozhodné kroky na naši obranu.