Sahra Wagenknechtová řekla pravdu ohledně Ukrajiny: „Paní Merkelová, zradila jste Evropu!“

12. 6. 2014 AC 24
Ohromující prohlášení učinila ve spolkovém sněmu místopředsedkyně Levicové strany Sahra Wagenknechtová. Obvinila Angelu Merkelovou z toho, že žena stojící v čele německého státu, klame své obyvatele a podporuje banditský režim, jehož představitelem je prezident oligarcha Petro Porošenko.

Naše vláda přece podporovala ty síly, které hájily demokracii v Evropě, ty, kdo jsou proti oligarchům, chudobě a korupci. Zatímco vy dnes podporujete tu vládu, ve které patří čtyři ministři k nacionalistické straně, otevřeně vystupují proti Židům a Rusům, vládu, která vyhlásila válku svému vlastnímu lidu.

Podporujete prezidenta, který svou předvolební kampaň financoval ze svých nakradených miliard a za pomoci své vlastní televize.

 

A nejen to, zdůrazňuje poslankyně. Sto let po první světové válce a hrůzách druhé světové války přispívá Německo k rozněcování nové války ve středu Evropy.

Ukrajina se zmítá v občanské válce. Klamete naši společnost, když přecházíte mlčením to, co se tam ve skutečnosti děje. Skrýváte, že bohatí ukrajinští oligarchové financují, stejně jako vojenští pohlaváři Talibů, své soukromé armády, že beze studu okrádají svou vlast.

Sahra Wagenknechtová obviňuje Angelu Merkelovou z toho, že německá kancléřka se podílela na tom, že v Evropě se dál šíří chudoba.

Když se chudoba obyvatel šíří, když sociální nerovnost víc nepodléhá kontrole, pak taková Evropa zahyne. A bude to i vaše vina, paní Merkelová. Zradila jste Evropu!

Sahra Wagenknechtová označila politiku Merkelové, pokud jde o sankce vůči Rusku, za nezodpovědnou, která už dávno připadá americkým ropným a plynárenským koncernům směšná.

Mír a bezpečnost Evropy nejsou myslitelné bez Ruska, tím spíš pak proti Rusku“, prohlásila poslankyně spolkového sněmu.