Zajímavosti o Ukrajině, které hlavní média v ČR nezajímají

7. 6. 2014   Zvedavec
Ukrajina neovládá svoji východní hranici v délce asi 150 km. USA vyslaly na Ukrajinu vojenské odborníky. Ukrajinská armáda se snaží vyhnout placení kompenzací za zranění a ztrátu života. Petice izraelských Židů žádá, aby byl Kolomojskij zbaven izraelského občanství. 

Ukrajinští pohraničníci opustili 5 pohraničních kontrolních bodů. Vládní síly však průlom hranice nepřiznávájí.

Spojené státy americké vyslaly na Ukrajinu vojenské odborníky. Mají se podílet na vojenské reformě ukrajinských vojenských sil.

Vyšetřovatelé vojenské prokuratury vyslýchají raněné vojáky ukrajinské armády v oděské vojenské nemocnici a  nutí je podepsat prohlášení, že zranění utrpěli při nehodě. Ukrajinská vláda se tak vyhne kompenzacím, které vojákům slíbila. Rovněž rodiny padlých nedostanou slibovanou podporu 609 tisíc hřiven, neboť do protokolů vyšetřovatelé uvádí, že vojáci zahynuli na střelné poranění za nevyjasněných okolností.

 Na stránkách AVAAZ.org se objevila petice – výzva Izraeli, aby zbavil gubernátora dněpropetrovské oblasti, oligarchu Kolomojského, izraelského občanství.
Iniciátoři petice se prohlašují za izraelské občany, přistěhovalce ze zemí bývalého SSSR, a vyjadřují své rozhořčení nad nezákonnými akcemi Kolomojského proti občanům jihovýchodní Ukrajiny.