Echo hlásá,všechny reportáže založené na očitém svědectví jsou lež. Co vy na to?

Viktor Horký
15. 7. 2014 Hlídáme média
Relativně nový internetový portál Echo24 včera napsal naprosto nepochopitelný článek, který by se dal popsat známým “zloděj křičí chyťte zloděje”. “Reportáž je lživá, protože je založena na očitém svědectví. Neuvěřitelné obvinění.”, vyznívá z článku. Já nemohu uvěřit, že toto může někdo napsat. Ostatně anonymita autora mluví za vše.
Ukrajinští vojáci ukřižovali tříletého chlapce, vysílala ruská TV zní nadpis doplněný o štítek “neuvěřitelné obvinění”.

“Ruská média pokračují ve svérázném informování vlastních občanů o dění na Ukrajině.” (…) “Stanice, která je ze 75 % vlastněná státem, !přitom! vycházela z !údajného! očitého svědectví uprchlice ze Slavjanska.” Přitom vycházela z očitého svědectví.. reportéři nemohou vycházet z očitého svědectví? Toto nám chce Echo tvrdit? Pojďme se podívat na reportáže, kde očité svědectví ničemu nevadí a je svědectvím doložena pravost reportáže a není zpochybněno!

Tento článek, Sýrie se vložila do války v Iráku, zaútočila tam na islamisty jasně říká, že ” CNN, která se odvolává na místní zdroje uvádí, že přišlo o život 57 Iráčanů a zranění utrpělo dalších 120 lidí.” Kdo najde zpochybnění místních zdrojů, vyhrává. Další výhru může získat ten, kdo najde zpochybnění druhé svědka: “Podle agentury AP syrské letectvo dnes zaútočilo také na východosyrské město Rakka. Podle svědka citovaného agenturou AP zahynulo během náletu nejméně 13 civilistů. Řada dalších utrpěla zranění.” Očividně není svědek jako svědek. Svědek ze Sýrie a Iráku je důvěryhodný, svědek z Ukrajiny nikoliv. Kdo toto objasní, vyhraje třetí cenu.

Nabízím další článek, kde svědectví není proti ničemu. Asadův režim se chemických zbraní nevzdal. Testuje chlorovou bombu. V článku stojí: “Svědectví o tom přináší německý týdeník Spiegel. Jeho redaktorům se jako prvním zahraničním novinářům podařilo dostat do oblastí, které byly zasaženy chlorovými bombami. Spiegel nabízí unikátní výpovědi obětí útoků, doktorů i svědků dubnových chemických útoků.” Čtvrtou cenu vyhraje ten, kdo najde zpochybnění tohoto svědectví.

Takhle bychom mohli pokračovat výběrem článků až kam sahá existence tohoto zkaženého deníku na úrovni novinařiny The Sun nebo českého Blesku. Jediný, kdo se tu dopustil neuvěřitelného obvinění je sám autor této sprostoty.