Moskva posuzuje možnost odvetných úderů na pozice odkud se střílí na ruské území.Zuřivé boje v okolí Luhanského letiště.

14. 7. 2014 ruvr.ru
V neděli zasáhl minometný granát vystřelený z území Ukrajiny obytný dům v  ruském Doněcku v Rostovské oblasti. Zahynul jeden muž a jedna žena byla těžce zraněna.
Moskva posuzuje možnost zasazení přesně mířených odvetných úderů ukrajinskému území. V pondělí to oznámil list Kommersant s odvoláním na zdroj blízký Kremlu.

Naše trpělivost není nekonečná“, cituje zmíněný list svůj zdroj a zdůrazňuje přitom, že se „nejedná o žádnou rozsáhlou akci, ale pouze o přesně mířené jednotlivé údery na pozice, odkud se střílí na ruské území“.

V neděli zasáhl minometný granát vystřelený z území Ukrajiny obytný dům v ruském Doněcku v Rostovské oblasti. Zahynul jeden muž a jedna žena byla těžce zraněna.

Boje na jihovýchodě Ukrajiny vstoupily do zostřené fáze. Podle údajů domobranců jednostranně vyhlášené Luhanské lidové republiky (LLR) se svádějí zuřivé boje v okolí luhanského letiště.

Kancelář prezidenta Petra Porošenka dnes oznámila, že k letišti se vojáci dostali v průběhu zuřivých bojů a střetů s opozicí.

Domobranci přitom prohlašují, že se jim letiště podařilo obsadit. „Zuřivě nás ostřelují“. Používá se letectvo a působí záškodnické výzvědné skupiny. Letiště je naše“, prohlašují domobranci.