Na sociálních dávkách 50% obyvatel USA

11. 7. 2014 AENews

V současné době pobírá 50% Američanů v nejrůznějších podobách nějaký sociální příspěvek vzhledem k příjmům pod hranici životního minima. Nejde jenom o tzv. „welfare“ poukazy (resp. kreditní body na sociálních kartách), ale i o příspěvky na zdravotní péči, příspěvky na obědy pro děti ve školách, příspěvky pro nákup oblečení, příspěvky na sociální bydlení, příspěvky v nezaměstnanosti a příspěvky pro válečné veterány. 


70 miliónů Američanů na potravinových poukázkách, prázdné regály ve Wal-Martech a panika z hrozícího hladomoru, šokující videa projevů globálního chudnutí!

Americké zpravodajské stanice přinesly informace o chaosu a panice, která vypukla v sedmnácti státech USA poté, co informační systém platebních karet sociálního zabezpečení (jistá obdoba Drábkovo S-Karet v Česku) postihl masivní výpadek. Jelikož tento výpadek postihl jenom část USA, tak v oblastech, kde sociální karty nadále fungovaly, došlo k masivnímu nájezdu Američanů na supermarkety ze strachu, že se blíží krach systému a že s blížícím se dluhovým stropem americké vlády na podzim hrozí, že lidé zůstanou bez potravin kvůli dalšímu uzavření amerických federálních úřadů. Porucha v informačním systému navíc způsobila, že některé sociální karty se chovaly jako karty bez limitu nákupu, což se rozneslo jako blesková zpráva. Během dvou hodin tak např. byl zcela vykoupen Supercenter Wal-Mart ve městě Springhill v Kalifornii, prázdné regály na videu jenom dokreslují paniku, která se rozpoutala poté, co se tato zpráva o hrozícím kolapsu sociálního zabezpečení v USA roznesla mezi příjemci sociálních dávek. Když systém částečně naskočil a karty znovu uvalily denní limity na nákup, lidé hromadně zanechávali naložené vozíky za sebou a odcházeli pryč. V jiných obchodech byla situace horší, karty nefungovaly vůbec a lidé zůstali o hladu, nemohli si nakoupit vůbec.


Spolu s tím je třeba neznalým čtenářům zde vysvětlit situaci, která se nyní odehrává v USA. Došlo totiž k prolomení psychologické hranice 50%, přesně tolik procent Američanů v současné době pobírá v nejrůznějších podobách nějaký sociální příspěvek vzhledem ke svým nízkým příjmům pod hranici životního minima. Nejde jenom o tzv. „welfare“ poukazy (resp. kreditní body na sociálních kartách), ale i o příspěvky na zdravotní péči, příspěvky na obědy pro děti ve školách, příspěvky pro nákup oblečení, příspěvky na sociální bydlení, příspěvky v nezaměstnanosti a příspěvky pro válečné veterány. Pokud jde o nejsledovanější ukazatel americké chudoby, tedy počet Američanů na potravinových poukázkách, tak ten právě prorazil hranici 70 miliónů Američanů [1]. Ano, čtete správně, 70 miliónů Američanů žije na potravinových lístkách, což odpovídá v sociálním systému České Republiky tzv. „hranici bídy“, která je neoficiálně v ČR definována jako „nepeněžní příjem“ sociálně potřebné osoby, která nesplňuje podmínky pro výplatu sociálních dávek v peněžní podobě.

Připomeňme si, že v USA žije přibližně 300 miliónů obyvatel, takže 70 miliónů z nich žije na hranici bídy, tedy necelá čtvrtina obyvatel. To je stejné, jako kdyby v České republice na potravinových lístkách přežívalo 2.5 miliónů lidí. V této souvislosti je dobré připomenout, že americká armáda už nacvičovala scénář sociální krize, kdy v USA podle tohoto scénáře měl zkrachovat sociální systém výplaty dávek a Američané tak vyšli do ulic, došlo k rabování, k nepokojům a de facto k lidovému povstání. Armáda tudíž během cvičení zkoušela [2], jak toto povstání potlačit a Američany umístit do detenčních center, tzv. koncentráků, které již od konce 90. let jsou budovány po celém území USA, většinou formou rekonstrukce opuštěných objektů starých škol, nemocnic, věznic a továren.

[VIDEO] Vykoupený Wal-Mart poté, co vypukla panika o hrozícím kolapsu sociálních karet… 
Pád dolaru je nezadržitelný. Spolu s tím, jak importní americká ekonomika bude mít větší a větší problém nakupovat v zahraničí zboží za své natisknuté dolary, tím větší sociální dopady to bude mít na nejnižší vrstvy obyvatelstva. Tam se totiž demise dolaru projeví nejdříve a nejzřetelněji. Abychom pochopili celý systém krize americké ekonomiky, musíme se podívat na strukturu příjmů a výdajů. O nějakých příjmech nemá smysl hovořit, protože americká ekonomika jede už jenom na „print-dollar“, tedy natisknutý papír, za který Amerika do své země importuje produkci ze zámoří a ze zahraničí. Podobně jako „petrodolar“, tak i „print-dollar“ byl dosud garantem sociálního smíru v USA.

Aby americká vláda zabránila inflaci, musí z principu prosazovat fenomén tzv. „globálního chudnutí“. Tady si musíme vysvětlit tento pojem obšírněji. Jak jistě víte, tržní ekonomika a rozvoj společnosti v tržní ekonomice je přímo závislý na tzv. hospodářském růstu, který musí být nekonečný, nepřetržitý. Jinak řečeno, společnost je motivována snahou o větší a větší produkce, aby lidé měli více a více peněz a mohli si koupit více a více zboží. Tento cyklus je doprovázen průběžným uvolňováním peněz a tisknutím nových bankovek, aby nové vytvořené produkty byly tzv. peněžně přikryté protihodnotou peněz a na trhu nevznikala naopak deflace (tj. nedostatek volných peněz na trhu, čímž vzrůstá jejich hodnota a zboží se rychle vyprodá, vykoupí ho lidé, kteří penězi s vysokou deflační hodnotou disponují, zatímco ostatní lidé najdou buď jenom prázdné regály anebo nedisponují penězi vůbec, protože jich je na trhu nedostatek, resp. peníze samy o sobě jsou předmětem spekulace, neboť jejich hodnota roste a lidé odkládají nákupy za zboží na později, typickým deflačním platidlem je např. Bitcoin).


[VIDEO] Výpadek sítě sociálních karet systému EBT způsobil chaos, mnoho lidí zůstalo o hladu, nemohli si nakoupit…

Problém je v tom, že USA už dávno nefungují na principu tržního hospodářství, ale na principu úplně jiném, který někteří ekonomové nazývají „parazitický kapitalismus“. Hospodářský růst v takové společnosti není totiž zajišťován výkonem domácího hospodářství a průmyslu, ale paradoxně hospodářským výkonem úplně cizí země nebo skupiny cizích zemí. Jak je to možné? Velmi jednoduše. Stačí, když si vysvětlíme, jak funguje „petrodolar“ a „print-dollar“. Představte si, čistě hypoteticky, že na vaší zahradě jste kopli do země a z té země začala tryskat voda „věčného mládí“, prostě produkt, který každý chce. Rozhodnete se, že ho budete prodávat. Normální, běžný, naivní a neznalý člověk by tuto vodu začal prodávat za peníze, které vydává nějaká cizí banka, třeba za českou korunu. Ale proč živit cizí banku a nakupovat od ní její tisknuté peníze? Chytrý člověk začne vodu prodávat za vlastní natisknuté peníze. A každý, kdo bude chtít vodu koupit, bude muset od vás nejprve nakoupit vaše natisknuté bankovky, v kurzu, jakém si vy sami určíte. Za malý čas tak budete disponovat obrovskými kvanty cizích měn a za ně budete v zemích, kde tyto měny platí, nakupovat jejich produkci, od toaletních papírů, přes chleba a mléko až po drahá auta, stíhačky a rakety. A protože peněz budete mít hodně, budete podporovat sociálně slabší, na vaší zahradě budou mít lidé všechno zdarma, od školství, zdravotní péče až po důchody. Zajistíte tak své zahradě a jejím obyvatelům blahobyt.

Jenže v pokřiveném reálném světě přišli Američané s ďábelským plánem. Kolem vaší zahrady je mnoho nepřátel, kteří vám závidí a usilují vám o život. I když máte hodně peněz, nemáte armádu schopnou vás ochránit. Koupit si armádu žoldáků by nebylo bezpečné, protože by mohli chtít více a více peněz za vaší ochranu, až by vám jednou zakroutili sami krkem. Takže za vámi Američané přijdou a nabídnou vám ochranu, svoji armádu a výzbroj na obranu. A co je skvělé, nic jim za to nebudete muset platit, bude to grátis. Jenom jednu věc budou chtít, abyste svoji vodu prodával za jejich americký dolar. Nic víc. Prostě, abyste přestal tisknout svoje peníze a místo toho po svých odběratelích vaší vody chtěl dolar. A vy na to kývnete, protože pro vás to nic neznamená, majetek a blahobyt si udržíte stejně dobře, bez ohledu na to, jestli prodáváte vodu za svoje papírky nebo za ty americké. Jenže pro Američany to bude znamenat mnoho. Strašně mnoho.

Kdokoliv si teď od vás bude chtít koupit zázračnou vodu, musí nejprve za Američanama a od nich si musí koupit jejich dolary, podle kurzu, který jim Američané určí. Tím se stává dolar nezbytný pro celý svět. Protože celý svět potřebuje vaší zázračnou vodu a vy jste Američanům zavázáni, že budete prodávat pouze za jejich dolary, aby vás chránili před nepřáteli. Tím získává dolar na takové hodnotě, že bez ohledu na to, kolik ho Američané natisknou, bez ohledu na to, kolik Američané komu dluží, bez ohledu na deficit státního rozpočtu USA, bez ohledu na zadlužení americké vlády či domácností, tak dolar přesto bude všemi zeměmi pořád a pořád akceptován, takže Američané dál budou moci tisknout a tisknout své papírky a kupovat si za ne čínské zboží, evropské zboží, asijské, australské i africké. Díky vám, jen a pouze díky vám, že prodáváte svoji zázračnou vodu za americký dolar, mají Američané blahobyt, plné regály v obchodech, potravinové lístky pro nejchudší, výplaty pro státní zaměstnance, výplaty pro své vojáky. A teď… dovedete si představit, co by se stalo, kdybyste si to rozmyslel a přestal jste ze dne na den svoji vodu prodávat za dolar?

Jestli se ptáte, zda-li by za takové situace byl někdo ochoten i zabíjet, tak vás mohu ubezpečit, že naprosto samozřejmě ano a bez rozmyslu. Vaše rozhodnutí přestat prodávat za dolar by uvrhla celou jednu obrovskou zemi (USA) do bídy a chaosu, bez nadsázky dost možná i do náruče hladomoru a povstání. Země, která jako parazit žila a dosud žije díky tomu, že tiskla a tiskne na papír bankovky, které celý širý svět od ní potřebuje pro nákup zázračné vody u vás, by ze dne na den zkrachovala a byla by uvržena do obrovské chudoby. A proto každá země, která by se pokusila vás přesvědčit k tomu, abyste přestal za dolar prodávat, musí být zničena. Americká vojska každou takovou zemí musí buď srovnat se zemí anebo alespoň diplomaticky její politiky a představitele postrašit a vyděsit do takové míry, aby na takový nápad honem rychle zapomněli. A pokud nezapomenou a nejde-li ani zemi vojensky „přeject“, tak je nutné zajistit alespoň rozsáhlé sankce proti ní, aby s ní nikdo z kamarádů USA už nikdy neobchodoval (viz. Rusko, viz. Írán).

A tím se dostáváme k odpovědi na to, co je to globální chudnutí. V parazitické ekonomice existuje faktor „facilitace monetárních instrumentů“. Tenhle výraz znamená, že natisknuté bankovky parazitické ekonomiky nezůstávají v oběhu, ale jsou zaparkovány v bankovních ústavech kvůli ochraně trhu před výbuchem nekontrolované inflace v parazitické ekonomice. Tím dochází k tomu, že banky mají obrovský „surplus“ (přebytek) prostředků a logicky z nich chtějí vygenerovat zisk, takže spustí masivní kampaně na půjčky a hypotéky. Ale přebytek peněz je tak obrovský (každý den americký FED tiskne miliardy dolarů, aby zákazníci Arabů měli na nákup jejich ropy od OPECu a OPEC tyto peníze obratem ruky ukládá opět v amerických bankách, de facto ty dolary neopustí území USA), že banky hledají i cesty, jak peníze půjčovat i lidem, kteří na to nemají, aby úvěry splatili. A tím se dostáváme k „sub-prime“ krizi a hypoteční krizi v roce 2008. Zbytek znáte. Aby tedy parazitická ekonomika přežila, musí mít běžní Američané malé mzdy, nízké příjmy, ti kteří měli vysoké mzdy, ti musí zchudnout, a to z toho důvodu, aby byl udržen ekonomický růst.

Bez globálního chudnutí by se ekonomický růst zastavil v dnešním západním světě. Proč? Odpověď je jednoduchá. Kdo má větší motivaci pracovat? Bohatý člověk s vysokou mzdou, který má všechno a už nic víc nepotřebuje, anebo chudák, který žije z ruky do úst a tajně sní o tom, že jednoho dne přestane bydlet ve slumu pod mostem a pronajme si vlastní byt nebo dokonce koupí dům? Bohaté obyvatelstvo je tak největší překážkou udržitelného hospodářského růstu. Je potřeba nechat lidi zchudnout, a to v globálním masovém měřítku. Buď formou krachu jednotlivce během ekonomické krize, nebo formou exekuce, nebo onemocněním či zpoplatněním původně bezplatné zdravotní péče, zrušením státních důchodů, znehodnocením úspor obyvatel, konfiskaci úspor obyvatel (viz. Kypr), mimořádným zdaněním úspor, devastující válkou, kataklyzmatickou přírodní katastrofou nebo tím, že jednotlivec přijde o práci a jiná dlouho nebude. Když lidé zchudnou, opět se otevře prostor pro hospodářský růst. Jiná cesta není. Průser nastane, když to člověk nezvládne a stane se z něj dobrovolně bezdomovec, který se vzdá ekonomického úsilí. Zjistí, že žít se dá s málem. To je potom průser v plánu NWO, protože lidé musí pracovat, aby systém růstu byl udržitelný. Když nepracují, jdou proti systému. Proto je snaha lidi udržet na dávkách za každou cenu, proto se uvažuje i o nepodmíněné mzdě, aby lidé nevypadli mimo systém. Aby alespoň měli své denní potřeby, aby chodili nakupovat, aby platili nájmy, aby se prostě účastnili ekonomického procesu točení peněz v rostoucí, i když zchudlé, ekonomice. Bezdomovec je mimo, ten se procesu neúčastní.

Proto nejen USA, ale celý západní svět čeká vlna chudnutí, nárůst počtu lidí závislých na sociálních dávkách, potravinových kupónech a na pomoci charit. Stojíme před gigantickým „resetem globální ekonomiky“. A tento reset postihne všechny země, které jsou součástí dolarového mocenského systému, kde ropa se prodává za petrodolar a zboží a produkce z Číny se hradí print-dolarem a print-eurem, tedy monetárními nástroji nepodloženými výkonem vnitřních ekonomik našich zemí, ale mocensky-obchodním parazitickým vztahem závislým na ochotě cizích zemí akceptovat naše „print-money“. Bůh s námi!

V.K.