Proběhl v Bílém domě tichý převrat? Americký generál chce vyslat na Ukrajinu vojenské jednotky NATO!

9. 7. 2014    AENews
Americký generál letectva, Philip M. Breedlove, vyzval k vyslání amerických a spojeneckých pozemních jednotek na Ukrajinu, aby pomohly podle jeho slov čelit „ruské agresi“ [1]. Uvedl to jen pár hodin před obnovením tzv. protiteroristických operací ukrajinské armády na východě Ukrajiny. Podle generála dodává Rusko separatistům zbraně, protiletadlové komplexy, moderní vojenskou techniku a poradce. Zajímavé, že totéž dělají právě v této chvíli Američané ve vztahu ke svým novým ukrajinským kamarádům v Kyjevě.


Podle souvisejících zpráv z minulého týdne chystá Bílý dům rozmístění až 10,000 amerických a spojeneckých vojáků v zatím neupřesněném prostoru „východní Evropy“ nejpozději do podzimu tohoto roku. Je čím dál tím jasnější, že ukrajinský prezident Porošenko má příkaz rozpoutat na východě Ukrajiny takový masakr civilistů, aby to konečně už vyprovokovalo Moskvu k invazi na Ukrajinu a Spojené státy tak mohly konečně mít záminku a důvod pro vyslání svých vojáků. Zatím to totiž možné není, protože Ukrajina není členskou zemi NATO a Kongres by s vysláním pozemních jednotek na Ukrajinu měl opravdu značný problém. Obama zde hraje spíše statickou roli, protože ohledně Ukrajiny už politiku v USA převzali de facto američtí generálové.

Zajímavá byla i nedávná informace od jistého otce amerického vojáka, který uvedl pro Infowars, že jednotka jeho syna dostala povolávací rozkaz k návratu do Iráku, že nejpozději v únoru příštího roku ho čeká mise v této zemi [2]. To by znamenalo, že jsme svědky tichého vojenského puče uvnitř americké administrativy. Obama totiž rezolutně odmítá jakékoliv spekulace o návratu vojáků do Iráku, neboť stažení vojsk z této země byl zlatý hřeb jeho politické kampaně. Generálové však už jaksi jednají v USA na vlastní pěst. Co to může znamenat?

[VIDEO] Masakr na Ukrajině po náletu na vesnici

Tak především, že Obama už nedrží v rukách žádnou moc. Ne, že by ji vůbec někdy měl, Obama je politická loutka, ale až dosud disponoval alespoň mediálním pozadím, které tu iluzi vyvolávalo. Když si ale teď generál letectva a zároveň velitel spojeneckého velení v NATO dovolí vysílat veřejně slova o tom, že vojáci už se připravují do Evropy, jinde zase, že vojáci se vrátí do Iráku, tak to prostě znamená, že Obama už nemá pod kontrolou vůbec nic.

Můžeme se dohadovat, co se v těchto chvílích děje v Bílém domě, ale rozhodně to nebude nic dobrého, protože události na Ukrajině a dnešní letecký masakr [3], kdy ukrajinské letectvo bombardovalo na východě země civilisty ve vesnici Kondrašovka, to prostě ukazuje, že všechny síly už byly napnuty k tomu, aby Rusko bylo vyprovokováno za každou cenu, jakkoliv vysokou a vstoupilo na území Ukrajiny a tím pádem i do války se západem. Ne do studené, ale do zcela regulérní a otevřené.

V.K.