Protiruská fronta je rozvinuta: liberálové a nacisté .

27. 7. 2014 ruvr.ru 
Západem realizovaný scénář předpokládá likvidaci Ruska jako státu. Ke splnění tohoto cíle budou využity ty nejrůznější extrémistické síly, které dostanou štědré financování, zbraně, i propagandistickou podporu.
Aliance nacistů, islamistů a liberálů – to je nástroj vnějších sil, které působí proti Rusku. Pokoušejí se, aby Rusko s touto aliancí bojovalo podél svých hranic i na vlastním území.

Západ svůj scénář realizuje velmi vytříbeným způsobem – rukama protizápadních sil: islamistů (jižní vektor – Kavkaz a Střední Asie) a nacistů (západní vektor – Ukrajina). Způsobem je teroristická válka prostřednictvím levné masové síly: ozbrojenců najatých na místě a v sousedních státech. Vytváření bodů nestability v jednotlivých zemích umožňuje vytvořit neustále fungující zdroj ozbrojenců. Snížení životní úrovně vede i ke snížení jejich ceny. Paralelně probíhá i vyvolávání národnostní a náboženské hysterie a zásobování zbraněmi.

Podstata teroristické války nespočívá ve vítězství v bojových střetech, nebo v ovládnutí a získání kontroly, ale ve vytvoření chaosu a ornamentní nestability. Znamená to tedy, že je důležitý samotný proces války, který umožňuje zničit zemi jako ekonomický subjekt.

Etapy vyprovokovávání války jsou následující: vytvoření ohnisek nestability na perimetru strategických i národních hranic Ruska a poté na jeho vlastním území a poté slití vnějších a vnitřních faktorů destabilizace. Na západním směru se v Evropě bouřlivým tempem znovuzrozuje neonacistická ideologie, která je ze své podstaty rusofobní. Současně s tím je na předmostí proti Rusku přeměňována Ukrajina s její koalicí nacistů a liberálů u moci. Složení kyjevského režimu odráží dva projekty USA – neoliberálů, kteří řídí ekonomiku a navazují těsnější vztahy se Západem a neofašistů – hrubou silou, která likviduje ty, co nesouhlasí.

Režim v Kyjevě se už několik měsíců účastní výstavby rozsáhlých militarizovaných „eskader smrti“, které jsou kamuflovány jako „protiteroristické bataliony“, „národní garda“ a jim podobné jednotky. Jsou, mimo jiné, připraveni k příhraničním rejdům proti hlavnímu nepříteli fašismu – Rusku.

Evropské zdroje hlásí, že Rada národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny, vedená nacisty Jarošem a Parubým, vyslala své vyslance do Západní Evropy, aby zde verbovali příslušníky ultrapravice a neofašisty pro boj proti Rusům. Bylo již vytvořeno francouzské oddělení Pravého sektoru, jehož členové by měli doplnit řady tzv. „národní gardy“. Jednou z klíčových figur zde je Gaston Besson, veterán válek v Chorvatsku, Bosně, Barmě, Laosu a Surinamu, který rozmísťuje oznámení s nabídkou účastnit se „krvavého safari“ na Ukrajině dokonce i na Internetu.

Upoutává na sebe pozornost také informace o proniknutí příslušníků „majdanovských setnin“ do Kaliningradu přes Polsko…