Rusko zastavilo převod zbraní z Krymu do Kyjeva.

12. 7. 2014    New World Older Opposition
Dané řešení bude pokračovat do úplného zastavení bojových aktivit ukrajinských povstalců na východě země. Moskva pozastavuje převod zbraní i vojenské techniky Kyjevu z území Krymu do úplného přerušení bojových aktivit na východě Ukrajiny. Jak je uvedeno na internetových stránkách ruského ministerstva zahraničí, je výsledkem silové operace ukrajinských vojáků jen umírání civilistů.


V souvislosti s prodlužujícími se bojovými operacemi ukrajinských vojáků na východě Ukrajiny, kteří používají těžké zbraně i bojové letectvo, výsledkem kterých je umírání civilistů, včetně dětí, a také ničení objektů občanské infrastruktury obydlených území doněcké i luhanské oblasti, bylo z ruské strany přijato řešení o oficiálním zastavení převodu zbraní Kyjevu, vojenské techniky a materiálních prostředků branné moci Ukrajiny z území republiky Krym Ruské federace – je uvedeno v prohlášení ruského ministerstva zahraničí.

V ruském zahraničněpolitickém odboru připomínají, že dané řešení bude probíhat až do úplného zastavení bojových operací ukrajinskými útočníky na východě Ukrajiny a vyřešení situace mírovou cestou.

4.července si ukrajinští okupanti prodloužili ostřelování Slavjanska a jeho okolí. Výsledkem útoku po předběžných údajích je usmrcení 6 lidí, většinou starců. V jednotlivých sektorech bylo několik domů zcela zničeno. Všude jsou rozházeny rozbité cihly, kusy břidlice a zkroucených kovů. Země je rozryta střelami.

Mimo toto, v noci na 4.červenec ukrajinští útočníci ostřelovali Luhansk. Výsledkem byla smrt děvčete a zraněný muž. Během prvých útoků se přemísťovali z okraje do centra města. Rozbité nejsou jen obytné domy, ale i nemocnice.

Do tohoto dne nebylo slyšet střely tak blízko obytných domů.

V těchto posledních dnech zahynulo ve městě 13 civilistů.