…a já si myslím: (Vox populi)

Mediální manipulátoři sázejí na to, že “masa” čte jen titulky. Zvídavá “nemasa” čte i texty článků, někdy až do konce. Chytří si udělají čas i na nezávislá média. A zkušení vědí, že mnoho zajímavého najdou často až v “lidové” diskusi pod články!

Z diskuse pod zprávou o tom, že se přes 5 000 ukrajinských vojáků probilo z válečného kotle (20140808):

Milan
Jakápak protiteroristická operace. Copak tam jsou nějací teroristé? Je to regulérní občanská válka podněcovaná USA a EU, to je na tom to nejhorší.
rrrrr (reakce na výše uvedené)
Nevidím v tom žádnou občanskou válku, když jde většinou o žoldáky z Ruska. Proboha, už otevřete oči a přestaňte tu nadávat na EU či USA. Tím je nebráním, taky nesouhlasím se vším, co USA ve světě podniká, ale svádět tohle na ně je až moc levicové, opravdu!!!
rrrrr
Když tedy “nesouhlasíte se vším co USA ve světě podniká”, tak to svědčí o tom,že přemýšlíte! Takže když už, tak přemýšlejte nad tím, co jste napsal, že “svádět tohle na ně je příliš levicové”. Mám dvě otázky: Proč je to levicové? Důkazy nejsou levicové nebo pravicové. Druhá: Vy věříte, že tohle vše rozjel boxer Kličko a celou tu válku financuje Ukrajina?

Petr
Vždyť to také teroristé jsou! Ale z Ruska.
rrrrr
Jiří
A dokonce mluví plynně anglicky. Nedávno se jeden z nich podřekl, že jsou z americké firmy ACADEMI.
Berlín – Na Ukrajině působí na straně ukrajinské vlády kolem 400 amerických žoldnéřů. Napsal to na svém webu německý nedělník Bild am Sonntag s odvoláním na zpravodajské zdroje z úřadu německé kancléřky. Podle informací týdeníku jde o elitní vojáky americké firmy Academi. Údajně už byli také nasazeni proti proruským silám v okolí města Slavjansk na východě Ukrajiny.
Kdo tyto žoldnéře najal, není jasné. Spolková zpravodajská služba (BND) nicméně o jejich nasazení na Ukrajině prý informovala už 29. dubna.
Pro vymyté antiruské mozečky. To není ani z Moskvy, ani z českých “nezávislých” médií, ale přímo od kancléřky Mergelové.
Slavjansk sám do sebe střílí, Oděssa se sama upálila, Lugansk sám sebe bombarduje! Kdy už se konečně kyjevská vláda sama odpráskne?!
Jakub
Nasadit proti vlastnímu, i když vzpurnému a vzbouřenému, civilnímu obyvatelstvu raketomety GRAD a nechat jimi srovnat se zemí vlastní město (Doněck), to chce mít “pořádný žaludek”. Takové lidi ale k sobě jako kolegy do EU nechci, takové chci před tribunál v Haagu.
Jiří
Proruští separatisté jsou ukrajinci, kteří se chtějí vymanit z područí bankrotující, fašistické a banderovské Ukrajiny, podporované americkými agresory. To, že je tam zabíjí ukrajinští vojáci, na rozkaz nelegitimně dosazené vlády a prezidenta amíkama, kteří jsou jejich bratři, svědčí o nacisticko – gestapáckých metodách, které používal Hitler, který také likvidoval jemu nepohodlné Němce. Žádný rozdíl.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Brutalni-videa-Takto-ukrajinsky-nacionalisticky-poslanec-Ljasko-unasi-a-muci-lidi-Stezuje-si-na-nej-uz-i-lidskopravni-instituce-329881

http://euserver.parlamentnilisty.cz/Articles/1640-evropsti-zabijaci-si-na-ukrajine-uzivaji-fasisticke-safari-z-lidi-jako-jsme-my-delaji-lovna-zvirata-.aspx

Ale hlavně, že teď místo dřívějšímu poklonkování SSSR, lezou naši politici a média do zádele zase USA.
František
Ty obrázky ukazují, že kyjevská armáda tam už nebojuje. Ona je tam prostě hromadně vraždí. Masové použití raketometů … Ti už ztratili veškerý rozum, ostych, soudnost. Jen zabíjet. A nejlépe po tisicích. S jediným cílem. Všechny, jeden a půl milionu …
A tito obklíčení hrdinové? Zkrátka vzali nohy na ramena a utekli. Co jim ty nohy stačily. Po tři dny tam byli v obklíčení, ti hoši, co tam vlastně jsou v US žoldu. To je ti, co bojují na té správné straně Západního kapitálu. Jen ta naše média ten hrdinský vzdor tam jaksi nezaznamenala. A naše loutková vláda tím přišla o možnost posílat tam pomoc nebo aspoň vroucí projevy solidarity. Nedivme se, u nás se mediálně šíří jen úspěchy. Jakékoliv, jen když jsou proti Putinovi a jeho Rusku.
Věřím, že jednou se za lokajský postoj naší republiky budeme stydět všichni. Když těch z nás, kteří se stydíme již teď, je tak málo …
František
Tady se povstalcům na Ukrajině říká separatisti, teroristi ale oni to ve skutečnosti jsou VLASTENCI!!!
Martina
Ať fandíte Ukrajině či Rusku, stejně můžete za všechno děkovat Obamovi..:-)
Pavel
Jen se pěkně zabíjejte kluci z Kijeva, Obama z vás má radost! On to tak přesně chtěl a vy jak stupidní vesnické psy, mu to žerete i s navijákem…
Miloš
Za problémy na Ukrajině jsou přímo zodpovědné USA, které všechny tyto nepokoje financovaly a financují. Mezinárodní společenství by takového agresora mělo vyloučit ze svého středu. Ameriko starej se sama o sebe a přestaň krást po celé planetě!
Leo
Kdyby Rusko opravdu dodávalo nejmodernější zbraně a vojáky proti Ukrajině tzv. separatistům tak už je tam po válce a vůdci z Kyjeva jsou už v Košicích !
rrrrr
Jan
A to, že USA pomáhají Kyjevu jak se zbraněmi tak poradci a že Kyjevská armáda je složena i ze žoldáku cizí země, je v pořádku ? Že západ umožnil dostat se k moci Pravému sektoru, a ti, že začali napadat pro nic za nic občany vlastní země, žijící na východě, vyvolalo odpor a nespokojenost tzv. separatistů! Vždyť se k nim přidávají vojáci, co dezertovali od tzv. Ukrajinské armády a policajti a mnoho dalších dobrovolníků! Takže tzv. separatisté jsou posíleni a vyzbrojeni domácími nikoliv Ruskem! Takže teď už si to dotáhnou do konce !
Stanislav
V té oblasti byli oblíčeni poměrně dlouho, jen naše média nás o tom jaksi pozapomněla průběžně informovat. Mě se nejvíc líbí, jak ti lháří v Kyjevě pořád uvádějí své zabité na jednotlivce Podle nezávislých zdrojů, zehynulo od počátku konfliktu na cca 8000 vojáků. Přímo v této kotlině jich zařvalo minimálně 800.
Mám video, jak přímo z této kotliny do Ukrajinské televize volal nějaký ten žoldo-voják a křičel do telefonu, že na ně střílí z každé strany a oni ani nevědí odkud, že z jejich praporu o síle 800 mužů žije už jenom necelých 400 a ať velitelé dají okamžitě rozkaz k ústupu, že nejsou žádný jateční dobytek, že namají ani jídlo a ani vodu. Znovu opakuji, že tohle je z Ukrajinské televize.
Ladislav
Rakety grad zcela jistě šíří dobro a nezabíjejí civilní obyvatele… S chirurgickou přesností zabíjejí jen ty zlé teroristy… Prostě cílená likvidace měst a příprava pro těžbu břidlicového plynu…
Petr
Lidi nepořádá nějaká charita sbírku na pomoc těžce zkoušenému obyvatelstvu ostřelovaných měst? Přispěl bych na koupi kulometu ať se těch fašistů zbaví co nejdřív.

Z diskuse pod zprávou o tom, že separatisté sestřelili nadzvukové letadlo (20140807):

Dušan
Žial nenosím v sebe nenávist a necítim sa ako rudoklikač. Som presvedčený, že Rusko podporuje separatistov a považujem to za normálne. Každý štát si chráni svojich občanov, ako Srbi, Američania a ostatné národy. Možno sú nejaké krajiny ktoré na svojich občanov s prepačením s..ú ale o tom to tu není. Len mi vysvetli, akých občanov tam podporuje Amerika a my? “Demokratov”? Dobrodruhov? Povaĺačov? Fašistov? Majdanistov? Zlodejov? Neplatičov? No ukáž mi jedno seriózne ukrajinské meno politika na ktoré sa moj výčet nebude vztahovat. Po skončení tejto občianskej vojny ešte bude potreba dopísat vojnových zločincov.
rrrrr
Josef
Souhlasím až na jednu maličkost. Majdan byl zejména proti korupci. To, že byl zneužit, je jiná věc. Ukrajina v současné podobě, je nešťastný výtvor. Mohla by existovat jako hodně volná federace. Západ a východ jsou v rozporu, a střed Ukrajiny neplní roli sjednotitele. Pak jsou náchylni vlivům.
                                           Zamyšlení, související s odvetnými sankcemi RF
Pokračování příště. Držme se!