BLESKovka – Polsko nedovolilo přelet TU-154 s ruským ministrem obrany


29. 8. 2014  / 
Petr Ďoubalík  /  zdroj: Vesti24
Jednou z hlavních zpráv v 19:00 moskevského času byla informace, že Polsko nedovolilo přelet přes své území ruskému ministrovi obrany (gen. S. Šojgu). Ten se vracel ze Slovenska, kde se setkal s R. Ficem a otvíral expozici o osvobozování Evropy v Banské Bystrici. Letadlo se muselo vrátit a přistálo v Bratislavě.

V. Putin navrhuje domobraně, aby zřídila koridor pro obklíčené ukrajinské vojáky, aby se mohli vzdát a opustit “kotel” a vrátit se k rodinám. A. Zacharčenko souhlasí, ale chce samozřejmě, aby vojáci složili a odevzdali zbraně, ti však podle jeho slov dále střílejí z dálky a ničí především infrastrukturu měst.
A. Zacharčenko

Mariupol se dostává do obklíčení domobranou, ukrajinská propaganda proto jede nadoraz: S. Taruta (gubernátor) vyzývá občany, aby bránili své město, že je to jejich historická šance, aby se zapsali do dějin Ukrajiny, aby udělali něco pro svou zemi. K tomu agitka od Lysenka, že lidé musí povstat a bránit se před Rusy, kteří k nim vtrhli. Většina lidí už jim ale nevěří (jiní ano, propaganda je ohromná), poukazují na to, že gubernátor je žene do boje a sám už zmizel do bezpečí.

Jedna z největších šachet v Doněcku dostala zásah, horníci z bezpečnostních důvodů přerušují práci a mnozí se zapisují do domobrany

Po celé Ukrajině jsou mítinky proti dalšímu verbování do války.