Ukrajinská armáda v Donbase aneb z přehlídky rovnou do zajetí


29. 8. 2014 / zdroj

Ukrajinská armáda pět ní po přehlídce. Parádním krokem projít po půdě Novoruska se jim nepodařilo. Putin oznámil, že ukrajinská strana odmítla zřízení koridoru pro odsun vojáků z obklíčení. Asi je chtějí nechat všechny pomordovat. Hrdinná smrt majora Kaděsjuka a majora Šepeljuka je báchorka. Oba jsou v zajetí doněcké domobrany.

Takže zprávy z fronty proti fašismu a oligarchům pěkně popořádku:

Toto je foto ukrajinských vojáků, kteří byli vrženi ze slavností kyjevské přehlídky rovnou na frontu. Pátý den padli do zajetí. Mají vyhráno. Mohou aspoň napsat svým domů, že jsou opět mezi svými, živí a zdraví.

Tady je ještě video k témuž

Fašisti na lidi kašlou: domobrana na návrh ruského prezidenta navrhla ukrajinské armádě, obklíčené už řadu dní u Ilovajska, aby složila zbraně, nechala na místě veškerou vojenskou techniku a munici a uvolněným koridorem jim zaručili bezpečný východ z obklíčení. Dnes to ukrajinské Vrchní velení odmítlo. Nepřipomíná vám to ony imbecilní rozkazy Hitlera posílané Paulusovi do stalingradského kotle?

“Myslím, že to je obrovská chyba, která povede k velkým ztrátám na životech,” řekl Putin.
Ruský vůdce také znovu vyzval Kyjev k zahájení jednání s Novorossia.

(zdroj)

A teď kousek propagandy. Ukrajinská chunta vysílá do světa zaručené zprávu. Na to jsme si již zvykli a přijímáme je s úsměvem. Inu v Kyjevě mají fašíci velkou fantazii, která je s respektem přejímána nejen mluvčí prezidenta Obamy Jan Psakiovou a paní velvyslankyní SS (Spojených států) při OSN Powersovou, ale i našimi mediálními sračkomety. Včera ukrajinská televize oznámila, že hrdinou smrtí zemřeli dva majoři ukrajinských vojsk ministerstva vnitra, kteří vlastními těly zabránili útoku “ruských agresorů”. Dnes ukrajinský kanál  “112” oznámil, že oba jsou v zajetí. Vypověděl o tom voják Gorobčuk, příslušník 51. brigády, kterého domobranci propustili ze zajetí a který v zajetí viděl dalších 14 důstojníků téhož útvaru.

Video zde:  https://www.youtube.com/watch?v=OltVhy2W50I
nebo zde

Jak jsou naši severní bratři Poláci z Rusů na nervy, ukazuje následující příhoda z dnešního dne. Cestou ze Slovenska z oslav Slovenského národního povstání chtěl letěl ministr Ruské federace generál Sergej Šojgu přes Polsko. Polská strana ale letadlu zakázala vstup do polského vzdušného prostoru. Prý není schopna zajisti bezpečnost letu pana ministra. Co k tomu říct? Inu, není nad dobré vychování. My jsme si mysleli, jací že Poláci jsou dobří vojáci a oni nejsou schopni zajisti bezpečnost ani jednoho ministra v letadle. Nedivme se proto, že chtějí tak úporně zbrojit. Restituce “polského  majetku” na Ukrajině se pomalu vzdalují za horizont a tak jsou restitutiéři trochu zjitení. Snad to ruský pan ministr pochopí a nebude na nešťastné Polsko kvůli tomuto incidentu mířit svými Iskandery.
(podobnosti zde)

Dnes v dopoledních hodinách bojovníci doněcké armády po krátkém boji s místní policií obsadily Jaltu. Neplést s jinou Jaltou. Tahle Jalta je malé městečko v Peršotravném okrese Donětské oblasti, u ústí Mokré Belosarajky, která se tu vlévá do Azovského moře.

Při obsazování obce byl raněn jeden domobranec.  Zabit byl jeden ze spolupracovníků místní milice (viz policie). Další rádoby obránci byli spoutáni svými vlastními pouty a ve sklepě jednoho z rodinných domků čekají na vojenský soud. Starosta městečka uprchl z Jalty ještě předchozí noc a vzal s sebou všechnu dostupnou hotovost z místní pobočky Private Banky.

Spolu s Jaltou vzala domobrana pod kontrolu i vesnice Azovskoje a Jurjevku. Obec Jalta se nachází 25 km od vlakového nádraží Mariupol a 12 km od jihozápadního okraje města.
(zdroj)
 
V redakci se uzavírají sázky, kdy že bude město Marijupol od vojsk ukrajinské chunty osvobozeno. Nechce si přisadit pan senátor Štětina nebo paní redaktorka Petra Procházková? Oba jsou přece na slovo vzatí odborníci na ruský imperializmus a na toho hrozného Putina.

Server Ruské jaro (Ruskaja věsna) přinesl i krátkou reportáž (zde) z dnešního dopoledne. V ulicích Doněcka uklízejí trosky a nepořádek po ostřelování ukrajinským dělostřelectvem zajatí příslušníci trestných praporů ukrajinské armády. Určitě zase pravdoláskaři a české mediální sračkomety budou kvílet, že práce zajatců odporuje Ženevským konvencím. Já se ale domnívám, že povinné ruční práce a zdravý vzduch by prospěly i mnoha našim redaktorům a kavárenským krasoduchům. Co není, může být.

Z dopolední úklidové brigády v Doněcku uveřejňujeme inspirativní fotky:

Městečko Novosvětlovka bylo osvobozeno od fašistické Národní gardy (domobrana ji nazývá Nacgvardija,  vyniká tím i slovně její nacistická povaha). Obec Novosvětlovka byla vzata útokem. V minulých dnech tu probíhaly těžké boje. Novosvětlovka je strategický bod na silnici M04 vedoucí z Luganska k ruské hranici. (zdroj)

V 16,15 dokončila Doněcká armáda obchvat města Mariupol a obsadila dvě vesnice v Záporoží. Zde je link na podrobnou mapu (stačí rozkliknout) dnešní odpolední situace na bojišti.

Po osvobození Novoazovska vznikl možná dojem, že armády Novoruska  nastoupí frontální útok na některé z velkých okupovaných měst Donbasu. Nyní je to ale Marijupol, do kterého v posledních dvou dnech přibyly poslední rezervy ukrajinské chunty, a který nyní téměř skončil v kotli. Uprostřed města dnes Pravý sektor a sympatizanti fašistické chunty uspořádali modlitbu pod širým nebem. Chtělo by to nějakou tu Panenku Marii Čenstochovskou. Nešla by někde levně půjčit?


Během dne armáda Nového Ruska obsadila obydlená místa Stračenkovo, Respublika, Zelenyj Jar, Bojevoje, Malinovku, Demjanovku, Starodubovku, Černoje Pole a Osipenko. Poslední dvě obce se nalézají již v Záporožské oblasti. Oddíly obránců Donbasu zajistili část silnice v rajónu Manguš-Osipenko. V Urfuzu pokračují střety.

O situaci na tzv. Záporožské frontě je známo velmi málo. Ze zpráv vyplývá, že zde mobilně operují rozvědně-diverzní skupiny (RDG) Doněcké armády. Ruské prameny upozorňují na fakt, že organizačně, takticky i technicky se síly domobrany dostaly na vyšší úroveň.
To bude asi těmi ruskými vojáky, kteří v rámci své dovolené bojují dobrovolně. Prostě v kasárnách už jim byla dlouhá chvíle. (zdroj)

Vladimír Putin na mládežnickém fóru Seliger prohlásil, že je přesvědčen, že ruští výsadkáři, zadržení na Ukrajině se brzy vrátí domů.

“Věřím, že opravdu zabloudili. Mluvím vážně. V tom úseku není žádné výrazné vyznačení hranic, ” řekl ruský prezident. Řekl dále, že o tom mluvil s Porošenkem a že dostal slib, že výsadkáři budou vráceni stejně, jako ruské strana vracela a bude vracet ukrajinské vojáky, kteří omylem přešli na ruskou stranu. (zdroj)

Z České televize zaznívají opět jednostranně štvavé příspěvky redaktorů-manipulátorů. Inu, dělají odpovědnou politickou práci a učili se vzorně u bolševika. Jdu se projít, aby se mi z nich neudělalo nevolno.

Zdravím vás
za redakci Nové republiky
Václav Dvořák