CFR a Chatham House to spolu s OSN, která se sápe po uchvácení Internetu, vedou ke Globální vládě

Miroslav Pavlíček

21. 8. 2014    Reformy
Bývalý ministr domácí bezpečnosti Michael Chertoff v nedávné úvaze „Strategický význam veřejného statku Internet“ popisuje kybernetický prostor a Internet jako „globální veřejné prostranství“, které musí podléhat „globální veřejné správě“. To je jen poslední salva v probíhající kampani nesourodého slepence internacionalistů, socialistů, komunistů a džihádistů za uvržení kontroly nad Internetem pod nějaký režim podléhající Spojeným národům.


Podpořme Reformy.cz zakoupením užitkových předmětů včetně oděvních doplňků s tématickou výzdobou na eshop.reformy.cz

Toto mimo povědomí většiny Američanů probíhající úsilí o předání kontroly nad Internetem OSN, včetně zdanění Internetu a pravomocí k jeho cenzuře a dohledu nad ním, už značně pokročilo. The New American už letos v březnu referoval, že Obamova administrativa už začala s postupným předáváním kontroly nad Internetem obskurním a mlhavým správním strukturám, které byly zřízeny jako nevinně vyhlížející přechodná platforma, která je předurčená ke konečnému předání pod kontrolu OSN.

Chertoffův článek, který se objevil 14. srpna v International Relations and Security Network (ISN) původně vyšel v letním vydání Čtvrtletníku strategických studií (Strategic Sudies Quaterly), tj. v žurnále vydávaném Výzkumným institutem Letectva. A v něm Chertoff píše:

Na kybernetický prostor zrovna tak jako na otevřené moře, na vesmírný prostor a na Antarktidu by se mělo pohlížet jako na nejnovější globální veřejný prostor… Kybernetický prostor je strategický zdroj, který je pro dnešní globální ekonomiku kriticky důležitý, avšak představuje bezprecedentní riziko zranitelnosti. Stejně jako vývoj globální správy volných moří a vesmírného prostoru, tak i kyberprostor potřebuje globální veřejnou správu, které mu zachová jeho svobodu a otevřenost, přičemž posílí jeho bezpečnost k ochraně ekonomických a infrastrukturních hodnot všech národů.

Chertoff je roztleskávačem zákonů OSN k dohodám o mořích

Chertoff je zjevně zvláště zamilovaný do Zákona o mořských dohodách Spojených národů (LOST), které několikrát citoval a schvaloval jako model k řešení kybernetického globálního veřejného prostranství. To dost odhaluje, protože LOST se už desítky let jeví jako ohnisko kontroverzí, jelikož kdyby byl zaveden, tak by: a) zpochybňoval suverenitu nad našimi pevninskými a pobřežními vodami; b) dával by OSN bezprecedentní zákonnou pravomoc nad „veškerým prostorem oceánů“; c) poskytl by OSN ohromný neustálý přítok výnosů z práv nad minerály na dně moře a z daní z mořských cest; d) podrobil by naše národní operace vměšování OSN; a ještě spoustu dalších. (Viz tady, tadytady.)

Jak to ale, že bývalý šéf ministerstva domácí bezpečnosti Chertoff je najednou expert na Internet, a proč se bije za „globální správu“ nad kyberprostorem? Podle krátké biografie na konci tohoto článku, z něhož jsme výše citovali, je „spoluzakladatelem a předsedou Chertoff Group a členem Globální komise pro správu Internetu.“ Chertoff kráčející ve stopách mnoha dalších „veřejných zaměstnanců“ využil svých kontaktů a konexí z vládní kariéry, aby se dostal k lukrativnímu a vlivnému konzultačnímu businessu. Nebudeme tu zabírat místo konflikty zájmů u něj (jako třeba jeho veřejným prosazování skenerů celého těla na letištích, přičemž zapomněl prozradit, že zrovna klient jeho firmy RapiScan je hlavním výrobcem této technologie a vydělává miliony dolarů od údajných „bezpečnostních poskytovatelů“ těchto zařízení), ale co je to ta Globální komise pro správu Internetu? To zní přeci velice oficiálně, ne? Tak kdo zkomisnil tuhle komisi?

Chatham House vede uchvácení Internetu

Podle tiskového oznámení z Chatham House z letošního 22. ledna: „Bude nové Globální komisi pro správu Internetu předsedat švédský ministr zahraničí Carl Bildt, a tu spustilo Centrum pro inovaci mezinárodní správy (CIGI) spolu s Královským institutem mezinárodních záležitostí (čili Chatham House).“

Královských institut mezinárodních záležitostí (RIIA, rovněž známý jako Chatham House) je britská globalistická kabala sloužící de facto britské vládnoucí třídě úplně stejným způsobem jako její v New Yorku sídlící sesterský dům Výbor pro zahraniční vztahy (CFR, rovněž známý jako Pratt House), který funguje ve Spojených státech.

Článek o českých členech CFR např.:

http://www.reformy.cz/zpravy/novy-svetovy-rad-a-jeho-cesti-protagoniste-iii-cesi-v-trilaterale/

Bildt slouží v Mezinárodním poradním výboru CFR. Další lumen sloužící v nové Globální komisi pro správu Internetu je Nobelovou cenou ověnčený ekonom Michael Spencer, autor knihy Příští vláda. A dalším je i Joseph Nye, profesor a bývalý děkan Fakulty veřejné správy Johna F. Kennedyho na Harvardově universitě, a bývalý předseda Národní zpravodajské rady a současný výkonný ředitel CFR, předseda studií CFR a současný severoamerický předseda Trilaterální komise. Chertoffovo výše zmíněná biografie zapomněla zmínit, že i on je členem Trilaterální komise, tedy skupiny velice hlubokých zasvěcenců záležitostí jediného světa zorganizované Davidem Rockefellerem (bývalým předsedou správní rady a současným čestným předsedou CFR, stejně jako zakladatelem a současným čestným předsedou Trilaterální komise). CFR, RIIA a Trilaterální komise tvoří nejvyšší vrstvu mozkových trustů globalistů podporujících světovou vládu. K jejich dalším spojeneckým výhonkům v tomto úsilí patří Brooklingský institut, Aspenský institut, Petersonův institut, Římský klub, Madridský klub, Rand Corporation (jehož je Bildt členem představenstva) a spousta velkých nadací jako je Fordova, Rockefellerova, Carnegie, Gatesů, Sorosovy, Hewlett atd.

A když už jsme zmínili Aspenův institut, tak je také vhodné zmínit, že Michael Chertoff je spolupředsedou Aspenovy skupiny domácí bezpečnosti, která vytvořila zprávu z roku 2012 nadepsanou „Domácí bezpečnost a zpravodajství: Příští kroky při vývoji této mise.“ Jak by se dalo čekat, tato zpráva Aspenu pod vedením Chertoffa prosazovala vývoj ve směru centralizované, nacionalizované kontroly nad funkčností policií. To je rovněž dáno tím, že podle světového názoru CFR-RIIA se musí moc – jak politická, tak ekonomická – vždy „vyvíjet“ k větší koncentraci a centralizaci (se spoustou pomocných postrků, tlaků a dokopání od myšlenkového kartelu kolem CFR), k čemuž musí v první řadě dojít přes zničení rozdělení, vyváženosti a vzájemné kontroly různých složek moci a přes přenos pravomocí z místní na národní úroveň a pak z národní na regionální a globální úroveň.

Takže vůbec nepřekvapuje, že Chertoff zase jednou pochlebuje globalistům u moci z CFR-RIIA, kteří prosazují potřebu „globální správy“ nad dalším vitálním aspektem našich životů. Bývalý ředitel CIA Michael Hayden, člen CFR, je v Chertoff Group klíčový. Generál Hayden sloužil jako člen Poradní komise CFR, která pomohla vytvořit Speciální zprávu tohoto výboru č. 56 nadepsanou „Správa Internetu ve věku kybernetického nebezpečí.“ Tato zpráva byla projektem CFR programu Mezinárodních institucí a globální správy (IIGG), tj. probíhajícího projektu, který neustále tlačí na daleko koncentrovanější a centralizovanější globální vládu.

WEF a nadcházející Summit OSN o Internetu v září

Za zmínku rovněž stojí, že místem, kde RIIA vyhlásila svou tiskovou zprávu oznamující spuštění Globální komise pro správu Internetu, bylo – Světové ekonomické fórum 2014 (WEF) v Davosu ve Švýcarsku. WEF je výroční okázalá sedánka globalistických miliardářů, bankéřů, řezníků, diktátorů, politikářů a akademiků, kde se honorace kapitalistických elit CFR-RIIA druží a proplétá do sítě s jejich komunistickými a socialistickým protějšky. Tudíž proto ta exploze aktivity a propagandy ve prospěch „globální správy“ Internetu.

Načasování oznámení RIIA na WEF nebylo náhodné; ti organizátoři jednoho světa doufají, že protlačí spoustu jejich agendy uchvácení Internetu tím, že rychle přikročí k Devátému výročnímu fóru o správě Internetu (IGF), tj. ke konferenci, která se odehraje 2. – 5. září v tureckém Istanbulu. Turecko, které poskytne IGF místo konání, je samozřejmě čímsi, co není zrovna vzor občanských svobod. A toto piklení na Fóru o správě Internetu bude pod vedením náměstka generálního tajemníka OSN Wu Hongbo, funkcionáře Komunistické strany Čínské lidové republiky, kde může vystavení neschváleného internetového komentáře přivodit návštěvu kybernetické policie a způsobit, že „zmizí“ nejen komentář, ale i provinilý komentátor.

Pro Reformy.cz přeložil Miroslav Pavlíček