Další ruská invaze na Ukrajinu? Kolikátá už? Satelitní snímky ukazují jediné: Na důkazech nesejde, Rusko je viník tak jako tak. Schwarzenberg s Kalouskem touží po válce


31. 8. 2014 / zdroj
Karel Trnka rozebírá nejnovější propagandistickou hysterii z dílny NATO a jejího oblíbeného „tlampače“ – České televize a dalších našich „havlistů“.

Severoatlantická aliance zveřejnila další satelitní snímky, mající dokázat přítomnost ruské armády na Ukrajině. Jediné, co prokazují, je však neoblomnost západní válečné propagandy. Vůbec už nezáleží na důkazech (vždy se mohou vyrobit nové), ale na celkovém dojmu! Je totiž nutné, aby všichni diváci v „kině Svět“ ani na okamžik nepochybovali, kdo je hlavní padouch a kdo hrdina. Nic se nezměnilo: Za všechno může Rusko a Putin. Opakovaná lež se stává pravdou a čeští „pravdoláskaři“ ještě hlasitěji volají po nových sankcích a „případných dalších omezeních“. Vše jako příprava na summit NATO, na další eskalaci napětí.
Opakovaná lež…

Nejdříve je potřeba si osvěžit paměť, neboť z Kyjeva (a Západu) přichází stále více falzifikátů namířených proti Rusku – tolik, že se už ztrácí prodleva mezi ověřováním „důkazního materiálu“ a politickou reakcí. Kolikrát už tu bylo, že Rusové plánují invazi? Kolik se objevilo „jednoznačných“ satelitních snímků a „zaručených“ fotografií? Byly zapomenuty stejně tak rychle, jako se objevily. Bez jakýchkoliv stop kritické reflexe zmizely navždy v mediálním vzduchoprázdnu.

Začalo to kyjevskými zprávami o přítomnosti ruských vojsk u hranic s Ukrajinou. Dokud nepřišly „průkazné“ snímky NATO, nikdo nic pořádně nevěděl, což je už samo o sobě podezřelé. Rusofóbní horečka však nekontrolovaně stoupala spolu s četností titulků zpravodajských serverů: U hranic se mělo pohybovat od 40 000 do 100 000 plně ozbrojených vojáků, psalo se. Později se ukázalo, že uveřejněné snímky NATO jsou přinejmenším měsíc staré a pocházejí z doby, kdy v daných oblastech probíhala ohlášená vojenská cvičení. Jinak dále nikdo nic neviděl. Vyjevení západní reportéři, kteří se tam později vypravili, namísto tanků a helikoptér objevili prázdná pole plná přežvykujících krav a překvapených ovcí. Podvod.


100.000 medvědů na hranicích s Ukrajinou (čtěte zde)

Spojené státy rovněž zveřejnily „jednoznačně průkazné“ fotografie ruských vojáků v přestrojení, kteří měli bojovat ve východních oblastech Ukrajiny. Obrázky kolovaly po internetu rozmazané a netrvalo dlouho a našel se i jejich tvůrce. Poněkud ironické je, že šlo o ruského fotografa. Tedy toho „zlého“. Rozmazané fotografie měly zobrazovat tváře ruských vojáků, ostré však ukázaly něco zcela jiného: Další podvod!
Doznání k podvodu?

Pohádka o takzvané ruské koloně, která měla nedávno vniknout na Ukrajinu, a poté být zničena kyjevskou armádou, je přinejmenším kuriózní. Stejně jako fakt, že tato zpráva zmizela stejně tak náhle, jako se i objevila. Jakmile začaly padat elementární otázky po důkazech, pozornost médií se bleskově přesunula jinam.

Objevily se titulky o absurdním a vymyšleném přiznání Alexandra Zacharčenka, nového šéfa doněcké vlády, o příchodu posil z Ruska, což by mohlo navazovat na předchozí zprávu, kdyby ovšem byla pravdivá. Tak bychom mohli pokračovat téměř donekonečna. Falzifikátů a mystifikací vzniklo do dnešní doby neskutečné množství. Možná bychom se (včetně malých zpráv) dostali až k tisícovce.

Problém je, že neexistuje žádná zpětná reflexe reality. Na normálních planetách to funguje tak, že se pohled na krizi mění na základě prokázaných či vyvrácených zpráv. To ale například u České televize nehrozí. Jakmile je jedno tvrzení vyvrácené, přestanou s ním novináři pracovat, a následně na vše rychle „zapomenou“. Nikoho pak nenapadne naprosto logická otázka, a teď pozorně čtěte, protože to bude opravdu náročné: Jestliže byly minulé satelitní snímky mystifikace a fotky „ruských vojáků“ podvrh… existuje jakákoliv, byť třeba i nepatrná možnost, že jsou nově předložené důkazy také?! Ještě je tu jiné vysvětlení… Českou televizi opakovaně navštěvují muži v černém a mažou redaktorům paměť. Opakovaná lež se v každém případě, jako vždy, postupně stává pravdou.
 

Další „zaručené“ satelitní záběry

NATO uveřejnilo nové a opět pochybné satelitní záběry. Proč pochybné? To je prosté: Když už mají Spojené státy celý prostor Ukrajiny tak hezky monitorován, proč ukazují snímky s pohybem na vnitřním území Ukrajiny a ne bezprostředně na hranicích mezi Ruskem a východem země? Co je průkazného na pohybu dělostřelectva uvnitř země? Odkud víme, že tato technika pochází z Ruska?

Je to směšné! Žádný z uvedených obrázků nepochází ze dne 28.8, kdy mělo dojít k dané invazi. Zatímco humanitární konvoj byl v médiích „24/7“ a vše bylo perfektně monitorováno – dokonce jsme spatřili i mnoho záběrů a fotografií – z nějakého záhadného důvodu nikdy nevidíme jakékoliv snímky či videa toho, jak „ruská“ vojenská technika překračuje hranice. Pokud není neviditelná, nebo pokud se zde opět nepohybují muži v černém a nemažou lidem paměť, je to zkrátka další neskutečná záhada. Co ale víme s určitostí, že během občanské války na Ukrajině bylo odcizeno (nebo zničeno) velké množství kyjevské vojenské techniky. Posuďte sami ztráty uvedené v oficiální ukrajinské zprávě podepsané Arsenem Avakovem (ministr vnitra) a V. Gritsakem (šéf ATO – „anti-teroristická operace“, tedy válka proti vlastním, především rusky hovořícím občanům) za dvoutýdenní období v červenci (u techniky není upřesněno, zda byla zničena či odcizena).

Celkové ztráty ukrajinské armády:

1600 zabitých vojáků,

4723 raněných vojáků,

35 tanků ukrajinské armády,

96 ozbrojených vozidel,

38 vozidel dělostřelectva,

7 letadel,

2 helikoptéry,

104 automobilů.

Celkové ztráty domobrany

48 zabitých vojáků,

64 raněných vojáků,

2 tanky ukrajinské armády,

0 ozbrojených vozidel,

5 vozidel dělostřelectva,

0 automobilů.

Celkové civilní ztráty

496 zabitých civilistů,

72 raněných civilistů.

Není tudíž snadnější předpokládat, že šlo přímo o ukrajinskou armádu, či její odcizenou techniku? Odkud víme, že se jedná o Rusy? A jak je možné, že vůbec někdo bere tyhle zprávy za bernou minci? Západ i jeho média dávno ztratily věrohodnost neustálým předkládáním lží a mystifikací. Už toho bylo příliš.


Co přinese blížící se summit NATO?

Také se blíží summit NATO, který se tentokrát koná ve Walesu ve Velké Británii. O čem se bude jednat? Britský premiér David Cameron adresoval hlavám států výzvu, že musí dojít k jednoznačnému přehodnocení dlouhodobých vztahů s Ruskem z důvodů jeho nelegálních aktivit na Ukrajině. Cameron chce využít summitu k vytvoření dohody o posílení přítomnosti Severoatlantické aliance ve východní Evropě v období následujících měsíců, aby byla „zajištěna bezpečnost spojenců“. O jakém „posílení“ je řeč?

Během konzultace s Pentagonem, na konci července, navrhl generál Philip Breedlov (předseda nadcházejícího summitu) prosté řešení: Vybudovat v Polsku vojenskou základnu NATO, plně vyzbrojenou a v případě potřeby schopnou poskytnout okamžitý zásah tisíců vojáků proti Rusku. Poláci se jistě nebudou bránit, naopak! Uvítají základnu s potleskem, jen aby mohli nadále vést svou nemocnou válku proti Rusku. Nejen Poláci, ale i země Pobaltí by rády základny NATO.

Je třeba neustále připomínat, že jde o další a další porušování slibu, který dali představitelé západu Gorbačovi během sjednocování západního a východního Německa v roce 1990. Rusku za souhlas se sjednocením přislíbili, že NATO se nebude rozšiřovat do zemí východní Evropy. A jak to vypadá dnes? Podívejme se, jak je to Rusko agresivní!

Válečný pochod pravdoláskařů

Ačkoliv média konstantně prokazují svou inkompetenci prezentovat objektivní informace, ona zmiňovaná goebbelsovská poučka o pravdě a lži platí stejně. Běžný si člověk si (minimálně podvědomě) řekne: Není přece možné, aby vzniklo tolik „zaručených zpráv“ o vpádu Ruska na Ukrajinu a žádná se nezakládala na pravdě! Něco na tom bude!

Pravdoláskaři se už ani nestačí předhánět v protiruských výrocích. Jejich současná hlavní bašta, Kalouskova a Schwarzenbergova TOP 09, tak vědomě vede naši zemi do stále vážnějšího nebezpečí. Příznačné je poslední válečnické prohlášení k situaci na Ukrajině po údajném dalším vpádu ruských jednotek: „Vyzýváme proto Vládu ČR, aby na nadcházejících summitech EU a NATO vyzvala členské státy k podpoře dalšího kola sankcí. Dále vládu vyzýváme k vypracování dokumentu, který bude řešit jak obranné, tak energetické možnosti České republiky v krizové situaci. Jsme připraveni podpořit jakákoli opatření NATO či EU, která budou v podobě sankcí nebo dalších omezení směřovat proti Ruské federaci, stejně tak jsme připraveni podpořit jakoukoli formu pomoci Ukrajině.“

Je zkrátka patrné, že soudruzi z TOP09 jsou připraveni na „jakoukoli formu pomoci“ při vyvolání konfliktu s Ruskem. Je to jejich „morální povinnost“. Agresivita jejich členů byla vidět i u poslance Ivana Gabaly v posledních Událostech a komentářích. ČT jako obvykle postavila kulisy paradigmatu: Napravo sedí „hodní“ muži Západu (Karel Schwarzenberg a Ivan Gabal), nalevo jeden „zlý“ komunista (Pavel Kováčik). Máme to číst: Pouze komunisté mohou obhajovat ruské postoje! Po skončení této „diskuse“, přišel i „kouzelník“ historik, aby nám jasně objasnil, že „ten“ Bandera, dějinný vzor valné části kyjevských pučistů, až takový fašista zase nebyl. To ta komunistická propaganda. Za všechno může Rusko. A jsme opět na začátku. Bludný kruh.