Humanitární agrese – nový Orwellovský výraz


14. 8. 2014 / Jan Trojan / zdroj 
Myslel jsem si, že Havlovo “humanitární bombardování” už nic nepřekoná, ale stalo se. Svět poznal nový Orwellovský výraz pro nežádoucí humanitární pomoc tzv “humanitární agresi”. Tímto výrazem byla ruská agrese na Ukrajině, jednou pro vždy, jasně pojmenována.

Místo ruských tanků, míří na Ukrajinu humanitární konvoj 

Kdo by si ještě před pár týdny pomyslel, že dlouho očekávaná invaze ruských vojsk na Ukrajinu se promění v humanitární konvoj? Očekávání mnohých, kteří jsou krmeni propagandou veřejnoprávní České televize, teď mají celkem zásadní problém: Co tím Rusové sledují?

Podobně úchylné a nesmyslné spekulace, nechť si řeší hlupáci v ČT, ale zpátky k věci … Autora neslavného výrazu o ruské “humanitární agresi” se už asi nepodaří dohledat, ale poprvé o tom začal psát ve svém článku Oleg Severgin, když se podivoval nad histerií Západu, kolem nabízené pomoci Ruska občanům Ukrajiny.

Konvoj ruského “humanitárního agresora” má namířeno do Starobelska

Humanitární kolony směřují do města Starobelsk v Luhanské oblasti, kde je přijmou zástupci mezinárodního výboru Červeného kříže.

Co k tomu říct? Kéž by na světě bylo více humanitárních agresorů než humanitárních bombardérů (debilů). Asi si budu těžko zvykat na podobný slovní výraz, ale nebýt kritiků téhle největší humanitární sbírky v Evropě, nebýt všech těch zlých lidí, plných nenávisti k všemu ruskému, nikdy bych nenašel lepší výraz pro tak silné lidské hnutí, snaze pomoct svým bližním.