Jablkožrouti proti Rusku: Tuhle válku vyhrajeme!!

Příspěvek “Merlin” diskutující na OM a na Janica
5. 8. 2014
Časopis Týden dnes uveřejnil :
,,Originální způsob jak se osobně zapojit do odporu proti Rusku a jeho krokům na Ukrajině, vymysleli Poláci. Rusko vyhlásilo embargo na evropské ovoce. Sníst víc poslkých jablek, které se neprodají do Ruska, teď v Polsku znamená vlastenecký čin. Přidat se může i Česko. Ruský zákaz dovozu polských jablek, považovaný nad Vislou za odvetu za polskou podporu prozápadní orientace Ukrajiny, odstartoval mezi Poláky akci “Jez jablka, naštveš Putina!”.S nápadem a heslem nejprve vyrukoval ekonomický časopis, vzápětí se přidala i další média. 


“Ruské embargo jen tak neskončí. Jezme tolik jablek, kolik se dá,” burcoval list Gazeta Wyborcza a nabádal ke “spotřebitelskému vlastenectví”, ku prospěchu výrobcům v nouzi, státu i samým Polákům. Naši novináři jsou jako vždy Vždy připraveni. Buďte také. těšte se spolu se mnou na tématické šoty naší kulturní a politické fronty a na ty jejich ksichty, až se budou před kamerami zakusovat s tupým radostným úsměvem do
jablek, aby šli v konzumaci polské úrody českému národu příkladem a pomohli nás vyburcovat k hospodářské pomoci spřáteleným a Čechy tolik oblíbeným Polákům. Kalousek je mazaný, ten si připije na zdraví Poláků calvadosem, na toho si nepřijdou. Jsem ale zvědavá, zda bude kníže a Štětina svádět náš
národ polským jablíčkem v přímém přenosu. Vondru bych být tvůrci vynechala, lidé kteří ho neznají, by se mohli mylně domnívat, že polská jablka jsou zatraceně kyselé zboží. Bém by si ho mohl pocukrovat kokainem – snadno to tentokrát zdůvodní tím, že jich pak sní víc a rychleji Cool v hlavních městech EU se aktuálně stalo jít s jablkem v jedné ruce a polskou vlajkou v druhé před nejbližší ruskou ambasádou a zakousnout se. Taky se u toho nechat nezbytně vyblejsknout a hodit to celé na facebook. Vzhledem k tomu, že do téhle akce se zjevně nepouští ta chytřejší část obyvatelstva, tak mám velkou obavu, aby se v té euforii někdo omylem nezadusil polskou vlajkou.
Polska nie zgienie, Poláci jsou evidentně ochotní ke každé oběti, třeba se z té neodebrané úrody na protest proti zlým ruským agresorům i koletivně pozvracet. A já už se nebojím. Tuhle válku vyhrajeme!