Neonacistický Pravý sektor se vymyká kontrole


18. 8. 2014 / Emil Kalabus / zdroj
Konečně také náš mainstream přiznává pravdu!
Dnes vyšel na Novinkách.cz přelomový článek s názvem – Šéf Pravého sektoru hrozí ozbrojeným pochodem na Kyjev.

Skutečnosti, které byly doposud mainstreamem zamlčovány či zamlžovány nebo nazývány Ruskou propagandou se náhle stávají skutečností.
Na CFP jsme neonacistický Pravý sektor nazývali pravým jménem od počátku a to minimálně od března. Upozorňovali jsme na jeho neonacistickou ideologii a nevypočitatelnost, psali jsme o napojení Pravého sektoru na organizace ukrajinských nacionalistů (OUN) a na Banderovskou ideologii.



Co tedy konečně náš mainstream přiznává?

Ve zmiňovaném článku se píše doslova: „Na Ukrajině to vře i v řadách bývalých spojenců. Mezi šéfy ukrajinského ministerstva vnitra a velitelem Pravého sektoru Dmytrem Jarošem došlo k ostrému sporu. Vůdce nacionalistů je v neděli dokonce obvinil z „kontrarevoluce” a pohrozil ozbrojeným pochodem na Kyjev.

Ministr vnitra Arsen Avakov tvrdí, že Jaroš si hraje na Robina Hooda a žene své stoupence do záhuby. Napětí mezi ukrajinskými bezpečnostními složkami a Pravým sektorem, jehož aktivisté sehráli značnou roli při pádu proruského prezidenta Viktora Janukovyče, trvá už řadu měsíců.

Roznětkou se stala březnová smrt Jarošova bojového druha Oleksandra Muzyčka, který v ukrajinském městě Rivne zahynul po zásahu policejní střelou. Muzyčko byl stíhán kvůli vážným kriminálním činům, v sousedním Rusku měl pověst brutálního vraha.

Po vypuknutí proruského povstání na východě Ukrajiny vyslal Jaroš do boje proti vzbouřencům své ozbrojené oddíly, které jen volně podléhají velení ukrajinské armády. Proruští radikálové označují oddíly Pravého sektoru za “nacistické hordy, které se nezastaví před ničím”. Pro Moskvu je spojenectví Pravého sektoru s ukrajinskou vládou důkazem o krajně pravicové orientaci kyjevských politiků.

Ministru vnitra došla trpělivost

Avakovovi ale podle ukrajinských médií došla trpělivost. V sobotu vydal prohlášení, v němž Jaroše obvinil, že nahrává ruské propagandě a za cenu lidských životů si buduje vlastní pověst neohroženého bojovníka. „Už bylo dost hry na Robina Hooda a zneužívání důvěry vlastenců, z nichž se stává potrava pro děla,” uvedl ministr.

Bojové oddíly Pravého sektoru označil za nelegální bandy, které bojují bez pravidel a mimo zákon. „Pro koho Jaroš pracuje?” uzavírá své prohlášení Avakov. Vůdce Pravého sektoru dal na vědomí, že zápas s ministerstvem vnitra nevzdá. Prezidentu Petru Porošenkovi zaslal poselství, v němž ho vyzývá, aby na ministerstvu zavedl pořádek.

„Pokud nebudou naše požadavky splněny, během 48 hodin odvoláme naše jednotky z fronty a zahájíme pochod na Kyjev. Pochodové kolony Pravého sektoru se vydají na cestu v plné zbroji,” napsal Jaroš. Avakova označil za vůdce “vnitřní kontrarevoluce”.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/345187-sef-praveho-sektoru-hrozi-ozbrojenym-pochodem-na-kyjev.html

New York Times v nedávném článku připouští, že vojenská kampaň Kyjeva vedená proti vlastním občanům na východní Ukrajině je otevřeným zvěrstvem, prováděným, doslova, nacisty mávajícími vlajkami, kdy je neuváděným cílem vyprovokovat ruskou invazi.

NYT také výslovně připouští, že nacisté jsou v řadách „milice” bojující za režim NATO v Kyjevě a vedou tuto provokační kampaň:

Představitelé v Kyjevě říkají, že milice a armáda své akce koordinují, ale milice, které čítají asi 7,000 bojovníků, jsou rozzuřené a občas neovladatelné. Člověk známý jako Azov, který obsadil vesnici Marinka, mává neonacistickým symbolem připomínajícím svastiku jako svoji vlajkou.

Zatímco NYT se pokouší vylíčit co nejzastřeněji vazby, které má Azov na nacismus, Azovův prapor nejen, že mává „neonacistickým symbolem připomínajícím svastiku jako svoji vlajkou”. Tento symbol je ve skutečnosti Wolfsangel, používaný různými divizemi SS Adolfa Hitlera během druhé světové války a rovná se to salutování samotnému Hitlerovi na potvrzení své oddanosti jeho toxické ideologii a oslavě četných nechvalně známých nacistických zvěrstev.

BBC se zabývala povahou milicí jako „Azov”, které jsou bezpochyby příjemci pomoci od USA, Británie a dalších států NATO.

Už chápete, proti komu ti tzv. separatisté na východě Ukrajiny bojují ?
Brání se proti bandě ozbrojených neonacistů z Pravého sektoru! To na co jsme pravidelně poukazovali zde na CFP se stalo realitou dnes i na Novinkách.cz.

Na straně Kyjeva bojují v kárné operaci na východě Ukrajiny bataliony Azov a Donbas, příslušníci Pravého sektoru, příslušníci neonacistů. Proč jim říkají neonacisté, pochopíte, když si všimnete, jak vypadá jejich symbolika.
Celý článek na :
http://czech.ruvr.ru/2014_08_14/Symboly-SS-v-ukrajinskem-provedeni-3870/

Pochopí už konečně naši politici koho podporují? Pochopíme, že podpora neofašismu v jakékoli podobě se obrátí proti nám?