Washington vrší jednu lež na druhou – obviňuje Rusko z „invaze na Ukrajinu“

30. 8. 2014 / Paul Craig Roberts / zdroj
Poslední lží Washingtonu, tentokrát přicházející z NATO, je, že Rusko provedlo invazi na Ukrajinu s 1,000 vojáky a samohybným dělostřelectvem.

Jak víme, že je to lež? Proto, že jsme od NATO, americké velvyslankyně v OSN Samanthy Power, od náměstkyně ministra zahraničí Victorie Nuland, od Obamy a celého jeho režimu patologických lhářů, a od britské, německé a francouzské vlády, spolu s BBC a veškerými západními médii ohledně Ruska nic než lži neslyšeli?To je samozřejmě dobrým důvodem, proč si být jist, že poslední propaganda Západu je lží. Patologičtí lháři nezačnou znenadání říkat pravdu.

Ale existují ještě lepší důvody pro seznání, že Rusko neprovedlo Ukrajinu invazi s 1,000 vojáky.

Jedním důvodem je, že Putin silně investoval do diplomacie podpořené neprovokativním chováním. Neriskoval by svoji sázku na diplomacii tím, že by poslal jednotky, početně příliš malé na to, aby měly rozhodující vliv na výsledek.

Dalším důvodem je, že pokud se Putin rozhodne, že nemá jinou možnost, než poslat ruskou armádu na ochranu ruských obyvatel na východní a jižní Ukrajině, pošle dostatek jednotek, aby práci odvedly rychle, jak tomu bylo v Gruzii, když Američany a Izraelci vycvičená gruzínská armáda napadla Jižní Osetii a byla zničena během několika hodin ruskou reakcí. Pokud uslyšíte, že 100,000 ruských vojáků, pod leteckým krytím, vstoupilo na Ukrajinu, pak to bude uvěřitelnější tvrzení.

Třetím důvodem je, že Putinovy ozbrojené síly nepotřebují posílat jednotky na Ukrajinu, aby zastavily bombardování a dělostřelecké ostřelování ruské populace loutkovou vládou Washingtonu v Kyjevě. Ruské letectvo může snadno a rychle zničit ukrajinské letectvo a dělostřelectvo, a tím zastavit ukrajinský útok na odtrženecké provincie.

Teprve před dvěma týdny se vynořila vyrobená zpráva šířená britským Guardianem a BBC, že ruský konvoj obrněných vozidel vstoupil na Ukrajinu a byl zničen ukrajinskou armádou. A dva týdny před tím jsme zde měli podvodné satelitní obrázky údajně zveřejněné americkým ministerstvem zahraničí, které zkorumpovaný americký velvyslanec v Kyjevě šířil po celém světě na sociálních médiích, na kterých údajně ruské jednotky střílely na Ukrajinu. Za týden nebo dva přijde další lež, a další o týden či dva později, a tak dále.

Kumulativním účinkem vršení jedné lži na druhou pro většinu lidí je, že si vytvoří názor, že Rusové nechtějí nic dobrého. Jakmile bude tento názor etablován, západní vlády mohou podniknout proti Rusku závažnější kroky.

Údajný vstup 1,000 ruských vojáků na Ukrajinu byl brigádním generálem NATO Niko Takem prohlášen za „významnou eskalaci ruského vojenského zasahování na Ukrajině“. Přebornice ve lhaní Samantha Power řekla americké Radě bezpečnosti, že „Rusko musí přestat lhát“. Britský velvyslanec v OSN řekl, že Rusko je vinné „jasným porušením suverenity ukrajinského území“. Britský premiér Cameron varoval Rusko před „dalšími následky“. Německá kancléřka Merkel oznámila, že budou další sankce. Poradce německé Rady bezpečnosti prohlásil, že „válka s Ruskem je možností“. Polský ministr zahraničí Sikorski to označil za ruskou agresi a požadoval mezinárodní akci. Francouzský prezident Hollande prohlásil chování Ruska za „netolerovatelné“. Ukrajinská rada bezpečnosti vyhlásila povinné odvody.

Tento sebevražedný tah evropských vůdců na válku s Ruskem je založen zcela na průhledné lži, že 1,000 ruských vojáků vkročilo na Ukrajinu.

Samozřejmě, že západní média následovala vzápětí. BBC, CNN Die Welt patří k nejunáhlenějším a nejnezodpovědnějším.

Hora lží navršená západními vládami a médii zastřela pravdivý příběh. Americká vláda zorganizovala svržení zvolené vlády na Ukrajině a dosadila do Kyjeva americkou loutku. Loutková vláda Washingtonu začala přicházet s hrozbami a páchat násilné činy na ruské populaci na bývalých ruských územích, která sovětští vůdci připojili k Ukrajině. Rusové na východní a jižní Ukrajině se těmto hrozbám loutkové vlády Washingtonu v Kyjevě postavili.

Washington nepřetržitě obviňuje ruskou vládu z podpory lidí na územích, kteří hlasovali za odtržení od Ukrajiny. Nebyla by žádná válka, tvrdí Washington, nebýt ruské podpory. Ale samozřejmě by Washington mohl násilnosti snadno zastavit tím, že by nařídil loutkové vládě v Kyjevě zastavit bombardování a ostřelování bývalých ruských provincií. Pokud Rusko může říct „separatistům“, aby nebojovali, může říct Washington Kyjevu, aby nebojoval.

Jediným možným závěrem z těchto faktů je, že Washington je odhodlán zavléct Evropu do války s Ruskem, nebo aspoň do ozbrojeného střetu, aby rozrušil politické a ekonomické vztahy Evropy s Ruskem.

Evropští vůdci drží basu, protože evropské země, vyjma Francie Charlese de Gaulla, nemají nezávislou zahraniční politiku od konce druhé světové války. Následují Washington a jsou za to dobře placeni.

Neschopnost Evropy vytvořit nezávislé vedení odsuzuje diplomacii ruského prezidenta Putina k nezdaru. Pokud evropská hlavní města nemohou rozhodovat nezávisle na Washingtonu, nemá Putinova diplomacie prostor.

Povšimněte si, že ve stejný den, co se Putin setkal s ukrajinským vazalem Washingtonu, ve snaze situaci vyřešit, se přišlo s novou lží o ruské invazi, aby se zajistilo, že ze setkání, do kterého Putin investoval svůj čas a energii, nevzejde nic dobrého.

Jediným zájmem Washingtonu je nadvláda. Washington nemá žádný zájem na vyřešení situace, kterou sám Washington vytvořil, aby Rusku přivodil problémy a zmatek. Lze namítnout, že situaci by mohl vyřešit ekonomický kolaps Ukrajiny, ale jinak čím déle Putin čeká s řešením situace silou, tím obtížnější úkol to bude.