Boj proti ISIS má za cíl svržení Assada, přiznává Obamova velvyslankyně v OSN

Kurt Nimmo
24. 9. 2014   Zvedavec
Obamova velvyslankyně v OSN Samantha Power řekla v neděli Chucku Toddovi z NBC, že skutečným účelem boje proti ISIS je svržení al-Assada a syrské vlády. Power řekla, že „umírněná“ Svobodná syrská armáda (FSA) dostane „infuzi podpory“ ve svém boji proti jak ISIS, tak syrské vládě, která je, podle Power a Spojených států, „podporována Hizballahem, Iránem, Ruskem atd.“.
Hydra CIA: FSA, al-Nusra a ISIS

Z diskuse byl vynechán fakt, že ISIS, al-Nusra a FSA spojily síly.

„Spolupracujeme s Islámským státem a Frontou al-Nusra tím, že útočíme na jednotky syrské armády v… Qalamoun,“ řekl Bassel Idris, velitel s FSA spojené vzbouřenecké brigády, libanonskému deníku počátkem měsíce.

FSA přichází o jednotky ve prospěch al-Nusra a dalších fanatických islamistických skupin již po více než rok.

V červnu al-Nusra a ISIS spojily síly v Albu Kamal v Sýrii a v al-Qaim v Iráku.

„Bojovníci se cítí hrdě, že se přidali k al-Nusra, protože to znamená moc a vliv,“ řekl Abu Ahmed, velitel brigády FSA poblíž Aleppa, Guardian v květnu 2013.

V září 2013 se jedna z největších brigád FSA, 11. divize, přidala k al-Nusra.

„To znamená, že FSA náhle přišla o velký počet loajálních bojovníků… prakticky je al-Nusra požírána,“ informoval korespondent Al Jazeera v Antakya v Turecku 21. září 2013.

Reuters, citující zdroje v Sýrii, oznámila, že další členové FSA se přidali k ISIS.

Frakce FSA Ahl al-Athar, Ibin al-Qa’im a Aisha odpřísáhly věrnost ISIS v červenci, podle Zaman Alwasl, novin z Homs.

„Fronta al-Nusra a stát (ISIS) budou plně řídit brigády FSA, spojí je v rámci své extrémní džihádistické ideologie,“ uvedly noviny.
Podpora ISIS, aby se bojovalo s ISIS

Obama a Power se pokouší udržet naživu iluzi, že mezi al-Nusra, ISIS a FSA je nějaký rozdíl, zatímco ve skutečnosti jsou výtvorem amerických, britských a izraelských tajných služeb.

V neděli New York Times přinesly zprávu, že Iráčané – od lidí z ulice po představitele na nejvyšší úrovni vlády – věří, že za ISIS je CIA. Bojí se, že vyrobená hrozba ISIS bude použita k opětovnému nasazení jednotek v Iráku.

V srpnu se vůdce al-Nusra, Abu-Mohammad al-Jolani, setkal se dvěma důstojníky CIA a saudským náměstkem ministra obrany princem Salmanem bin Sultan v Ammánu, podle bývalého rakouského generála Matthiase Ghalema, který citoval plukovníka Ahmeda al-Naameh, šéfa vzbouřenecké Revoluční vojenské rady v severní Sýrii.

Al-Naameh řekl, že dva zástupci Roberta Stephena Forda, bývalého amerického velvyslance v Sýrii, se setkání zúčastnili také. Bylo rozhodnuto, že al-Nusra a FSA budou spolupracovat ve válce v zastoupení, aby se sesadil al-Assad a Sýrie se přeměnila na zkrachovalý stát, jako Irák a Sýrie.

Ford hrál klíčovou roli v organizování syrského „odboje“ a byl poskokem velvyslance v Iráku Johna Negroponte, který během svého působení organizoval eskadry smrti v Iráku, v rámci koordinované snahy zemi destabilizovat.

„Od otevření nové americké základny v poušti na jihovýchodě Jordánska v listopadu 2012… operativci CIA a jednotky amerických zvláštních operací tajně cvičili ozbrojence ve skupinách po 20 až 45 lidech, v rámci dvoutýdenních kurzů,“ uvedly Al-Alam.

V červnu Aaron Klein oznámil, že americká armáda cvičila teroristy ISIS v Jordánsku.

Předtím německé noviny Der Spiegel informovaly o tom, že Američané cvičili „syrské vzbouřence“, ačkoliv nebylo jasné, jestli tito Američané pracovali pro soukromé firmy, nebo jestli byli z americké armády.