Bývalí američtí zpravodajci před summitem NATO varují Merkelovou. Také před generálním tajemníkem Rasmussenem

4. 9. 2014    Vaše věc
Satelitní snímky obviňující Rusko z invaze na Ukrajinu jsou nevěrohodné. Rasmussenovi prý píší projevy ve Washingtonu. Svůj neobvyklý krok odůvodňují zpravodajci nadcházejícím summitem NATO, který bude jednat o konfliktu na Ukrajině. Zprávu o dopisu Merkelové a jeho obsah přinesl portál Deutsche Wirtschafts Nachrichten.


Bývalí spolupracovníci amerických tajných služeb napsali německé spolkové kancléřce Merkelové otevřený dopis, ve kterém varují před válkou s Ruskem. Důkazy předkládané ze strany USA o ruské invazi na Ukrajinu jsou prý vysoce pochybné a připomínají falešné důkazy před útokem na Irák.

„Musíte vědět, že například tvrzení o větší ruské “invazi” na Ukrajinu se zřejmě nezakládá na spolehlivých informacích zpravodajských služeb,“ uvádí se v textu. Autoři připomínají, že záběry podobného typu byly použity jako záminka útoku na Irák. „Fotografie zveřejněné NATO 28. srpna, na kterých jsou zachyceny ruské síly na Ukrajině, připomínají ty, které byly zveřejněny v roce 2003 a zobrazovaly sklady s chemickými zbraněmi v Iráku, říkají příslušníci a spolupracovníci amerických tajných služeb, kteří již tehdy varovali nad neprůkazností důkzaů tehdejšího prezidenta USA George Bushe. Důsledkem takového postupu je dnešní katastrofální situace v Iráku.

V souvislosti s tehdejšími událostmi připomínají i roli současného generální tajemníka NATO Anderse Fogha Rasmussena. Autoři doufají, že Merkelové poradci jí věrohodnost tohoto politika připomenou. Jako předseda dánské vlády hned po zveřejnění „důkazů“ Collinem Powelem v OSN 5. února 2003 totiž prohlásil, že Irák má zbraně hromadného ničení. „My to víme,“ řekl Rasmussen. K dnešnímu působení generálního tajemníka NATO zpravodajci poznamenávají – „Zdá se nám, že projevy Rasmussena píší ve Washingtonu“