Evropští experti jsou připraveni podílet se na vyšetřování zločinů na Ukrajině

25. 9. 2014   zdroj
Evropští experti jsou připraveni podílet se na vyšetřování humanitárních zločinů na Ukrajině a považují za nezbytné zřídit speciální skupinu pod záštitou mezinárodních organizací. “Stydím se za své evropské kolegy, když zavírají oči nad zločiny proti civilnímu obyvatelstvu na Ukrajině. Mohu vysvětlit jejich slepotu a hluchotu hlubokou krizí celé EU jako byrokratické struktury politicky závislé na americké pozici,” – řekl novinářům bývalý poslanec Evropského parlamentu za Itálii Fabrizio Berto.


Ujistil, že “osobně je připravený k účasti na mezinárodním vyšetřování na Ukrajině” a považuje to za “absolutně nezbytné.” “Ba co víc, všechny evropské struktury, které mohou pomoci v tomto šetření, musí, jednoduše jsou povinny pomoci,” je přesvědčen Berto.

Podle bývalého poslance Evropského parlamentu, předsedy Národní strany Velké Británie Nicka Griffina, “je politický establishment Evropy pod silným vlivem USA, proto nemohou, nejsou schopni adekvátně reagovat na taková zvěrstva svých ukrajinských spojenců.”

Je přesvědčen, že “dvojí standardy evropské byrokracie přivedly situaci do krajnosti. Je potřeba vytvářet nové instituty pro monitorování a dodržování lidských práv a vyšetřování podobných zločinů v Evropě”…

přeložila Vladimíra Grulichová