Jiří Baťa: Zavilá nenávist a zřejmě zaplacená lež pana Zieglera!


Jiří Baťa
16. 9. 2014 
O tom, že se k ukrajinským událostem vyjadřuje kdekdo, že dělají účty bez hostinského, že fantazírují, spekulují atd., to se konstatovalo už mnohokrát.
Ilustrační foto

Co je však horší, mezi těmito ambiciózními „superzpravodajci“ se prezentují vyložení lháři a provokatéři. Mezi nimi vyniká blogerská hvězda první velikosti, některými internetovými médii označován přívlastky jako známý, renomovaný blogér a publicista, Jan Ziegler. O kultivaci jeho příspěvků a článků nelze pochybovat, horší je to s obsahem a relevantností, protože psát zajímavě, poutavě ještě neznamená, že pravdivě. Jako důkaz nepravdivých, lživých a záměrně, ke škodě inkriminované strany popisovaných událostech (resp. informacích) se nabízí ke konfrontaci tyto skutečnosti.

Pan Ziegler rád předkládá fakta a argumenty, které nejsou jeho osobním zjištěním, ale z převzatého zdroje. Ty potom upravuje k obrazu svému, neboť sám, dovolím si tvrdit, s největší pravděpodobností nevytáhne „paty z domu“, nicméně informace předkládá, jakoby se jich sám zúčastnil.

Tak např. v článku v Prvních zprávách http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/na-vychode-ukrajiny-jsou-lide-vrazdeni-znasilnovani-a-muceni/, jsou citovány názory a fakta pana Zieglera o tom, jak jsou na východě Ukrajiny lidé vražděni, znásilňováni a mučeni. Pan Ziegler komentuje (!) zprávu Human Rights Watch s pokryteckou poznámkou, že k ruským i ukrajinským zdrojům může mít člověk nedůvěru, ale tohle je neutrální hodnocení instituce, která nemá důvod někomu fandit,” !

K událostem na Ukrajině se vyjádřil také Salil Shetty, generální tajemník orgánu Amnesty International : „Všechny strany tohoto konfliktu prokázaly neúctu k životům civilistů a bezostyšně porušují (porušovali) své mezinárodní závazky“! O pravdivosti těchto slov není nejmenší důvod pochybovat. Již horší to však je s kometářem pana Zieglera, který k těmto událostem dodává řádnou dávku syrovosti, brutality a nenávisti. Bohužel ji přikládá ne nesprávnou misku vah, jak dokazují níže uvedené fakta.


Pan Ziegler (je-li to jeho pravé jméno a není-li to náhodou vnitrem či jistou ambasádou placený trol, je jen malou rybkou v porovnání se lhářem, který je označován jako “Náčelník všech lhářů” čili česky bychom řekli “Všech lhářů futrál”

Podle slov pana Zieglera je evidentně dokázáno, že na kontě separatistů jsou vraždy, znásilnění loupeže, únosy a mučení, že „na území separatistů jsou běžné únosy lidí, rabování, vraždy, loupeže, znásilňování, násilné vnikání do domů a středověké zacházení s lidmi. Vždyť co jiného je připoutání ženy k jakémusi pranýři za to, že prý u ní doma našli ukrajinskou vlajku. Kolemjdoucí na ni plivali a mlátili ji. To je veřejné lynčování, které nepatří k civilizované společnosti,“ zdůraznil publicista Ziegler. A nyní pro porovnání z jiného soudku.

Britské listy zveřejnily článek „Ukrajina musí zastavit válečné zločiny, které páchají proukrajinské dobrovolnické sbory“ (http://blisty.cz/art/74651.html), ve kterém se nachází stanovisko výše zmiňované instituce Amnesty International, rovněž ústy jejího generálního tajemníka Salila Shetty. Už sám nadpis zmiňuje něco jiného, než o čem krvelačně informuje pan Ziegler. Pan Shetta na schůzce s premiérem Jaceňukem vyjádřil naléhavý požadavek „…že ukrajinská vláda musí zastavit válečné zločiny, které páchají dobrovolnické prapory, operující vedle regulérních ukrajinských armádních jednotek!“ Dále se v článku uvádí, že Amnesty International zveřejnila nový výzkum na základě práce v severoluhanském regionu o “Terorizování a páchání válečných zločinů Ajdarským dobrovolnickým praporem v severoluhanském regionu”.

V této rozsáhlé zprávě zdokumentovala rostoucí výskyt terorizování místního obyvatelstva, jehož se dopouští Ajdarský dobrovolnický prapor. Ajdar je jedním z více než třiceti takzvaných dobrovolnických praporů, které vznikly během ukrajinského konfliktu a jsou volně integrovány do ukrajinských bezpečnostních struktur.

Resumé: Zatímco pan Ziegler se ve svém komentáři záměrně lživě informuje o zločinech na východě Ukrajiny, páchanými proruskými separatisty, dokonce pokrytecky s odvoláním se na „věrohodnost“ informací od západních médií, zpráva Amnesty International mluví zcela jasně o druhé straně konfliktu, tedy o dobrovolnících, operujících vedle regulérních jednotek armády Ukrajiny.

Tyto evidentní rozpory dokazují, jak irelevantní, lživé, nepravdivé, pomlouvačné a záměrně škodící jsou Zieglerovy názory, postoje a z nich plynoucí komentáře a informace. Pan Ziegler vědomě uvádí nepravdy, lži a pomluvy o proruských, jindy ruských lidech, o Rusku, Putinovi a  jiných záležitostech, protože nemůže dopustit, aby některé tyto nekalosti šly také, nedej bože, na vrub jím fandícímu západu, protože tam jsou totiž všichni ti čestní, poctiví, slušní, skromní, válku a zbrojení odmítající, nikam se nederoucí andílci z NATO, EU, USA a Bilderbergu! Pokud jste si ještě nevšimli, visí nad nimi velká svatozář spasitelů světa (z NWO).

Je tedy na čtenářích, jak a čemu uvěří. Osobně nepochybuji, že Zieglerovy jedovaté sliny, zvratky a exkrementy, které vyprodukuje a poté otravuje čtenáře (jeho sympatizantům se omlouvám), nacházejí pozitivní odezvu a podporu. Mohu-li však soudit z diskuzních příspěvků k článkům pana Zieglera (jedno z kterého portálu), pak zdrcující většina čtenářů s jeho názory nesouhlasí a k jeho osobnosti se také zrovna slušně nevyjadřují. Konec konců, „Jak se do lesa volá, tak se z něj i ozývá“. A nakonec: „Lež má krátké nohy“, ale na druhé straně se také říká, že „Peníze nesmrdí!“ a tak je jasné, že pro pana Zieglera i „Účel světí prostředky“.