Přední světoví finanční odborníci vidí možnost 3. světové války, kterou však mohou zastavit občané

8. 9. 2014 Freeglobe
Nouriel Roubini, Kyle Bass, Hugo Salinas, James Dines, Jim Rogers, David Stockman, Jim Ricards, Marc Faber, Paul Craig Roberts, Gerald Celente i další varovali před širším válečným konfliktem. Paul Craig Roberst, bývalý zástupce ministra financí pod prezidentem Reaganem, bývalý redaktor Wall Street Journalu, který byl vybrán jako jeden z 1000 nejvlivnějších politických myslitelů na světě, ekonom s doktorátem na Oxfordu, napsal článek o nárůstu nepřátelství mezi USA a Ruskem, který se jmenuje “Přichází válka”.
Ale války jsou skvělé pro bankéře a zbrojaře. A jak vidíme z článku, vlády také dychtí po válce.
A tak je to na nás – na lidech – abychom další velkou válku zastavili!

Ve svém článku píše: Ruská odezva na nezákonný výnos zkorumpovaného soudu v Holandsku, kterým udělil pokutu ruské vládě, která měla být vyplacena akcionářům Yukosu, zkorumpované entitě, která plenila Ruska a vyhýbala se daním. Když byl poradce Putina dotázán na reakci na tento nesmyslný rozsudek, odpověď byla. Do Evropy přichází válka. Opravdu si myslíte, že tento rozsudek má nějaký význam?

V lednu ve svém tweetu ekonom Nouriel Roubini ze shromáždění ekonomických elit v Davosu oznámil toto:

Mnoho řečníků srovnává rok 2014 k roku 1914, kdy zničeho nic vypukla I. světová válka. Je na obzoru černá labuť v podobě války mezi Činou a Japonskem?

Správce hedžového fondu Kyle Bass píše toto: Bilionů dolarů dluhu budou muset být restrukturalizovány a miliony těch, co mají úspory ztratí značnou část kupní síly těchto úspor v naprosto nevhodný okamžik jejich života. Svět tím neskončí, ale sociální vlákno zadlužených národů bude napínáno a v některých případech přetrženo. Když se podíváme zpět do ekonomické historie, příliš často je válka manifestací hospodářského rozkladu jako jeho logické vyústění. Bohužel vidíme válku jako nevyhnutelný důsledek současné světové hospodářské situace.

David Stockman, šéf kanceláře prezidenta Reagana varuje o rozporu mezi US a Ruskem, který může vést ke III. světové válce.

Marc Faber, investiční manažer říká, že americká vláda bude začínat nové války jako odezvu na ekonomickou krizi: Další věcí, co udělá vláda je to, že odvede pozornost lidí od hospodářské situace a začně někde válčit.

Když globalní ekonomika nezačne růst, obvykle se jde do války.

Bývalý šéf Fedu, Alan Greenspan stejně jako mnoho předních světových lídrů připustil, že válka v Iráku byla ve skutečností válkou o ropu a bývalý ministr financí Paul O Neill říká, že Bush plánoval Irák dlouho před 9/11. Války na blízkém východu a v serverní Africe jsou většinou kvůli ropě a plynu. A Ukrajina může být také o plynu.

Centrální banky a měnové války:

Brazilská prezidentka prohlásila v roce 2010, že jsme v situaci měnových válek,kdy se státy snaží devalvovat své měny, aby dosáhly konkureční výhody v exportu svého zboží. Když naposledy došlo k tomuto jevu devalvace měn, skončilo to druhou světovou válkou.

S tím souhlasí Jim Ricards:

měnové války vedou k obchodním válkám, které často končí jako horké války. To tvrdí i Jim Rogers.

Když víme, že Čína, Rusko, Indie, Brazílie a JAR vytvořili 100 miliardovou banku se sídlem v Číně, a že stále více obchodních transakcí je uskutečňováno v rublech a juanech místo dolaru, měnová válka je v plném proudu.

Hugo Salinas Price říká: To co se stalo Kadáfímu není normální a mnozí jsou přesvědčeni, že pravým důvodem pro jeho odsun a zabití byl plán všeafrické měny (zlatého dináru). Stejná věc se stala Husejnovi, protože US nechtějí žádnou konkurenční měnu kromě dolaru.

Dluh

Martin Armstrong tvrdí, že válečné plány proti Sýrii byly ve skutečnosti o dluhu utrácení.Lidé volají svým kongresmanům a nechtějí žádný válečný konflikt, ovšem politici lid zcela ignorují. To ale vypadá, že existuje skrytá a nevyslovená agenda dosáhnout cíle mimo diskuzi. Jim Rogers tvrdí, že pokračování v záchranných plánech v Evropě může vyvolat světovou válku. Přidejde více dluhu a situace se zhorší a nakonce dojde ke kolapsu. Potom všichni hledají obětního beránka. Politici to svádějí na zahraničního nepřítele a máme světovou válku.

Američané ale nechtějí žádnou válku.

Všechny výsledku veřejného mínění ukazují, že Američané již žádné další války nechtějí. Po bilionech utracených dolarů v Afghánistánu a Iráku jsou již vyčerpáni. Nejenže se po třinácti letech války nestal svět bezpečnějším, je také zřejmé, že válka škodí našemu hospodářství. Nekonečné války také ničí náš demokratický systém. Zakládající otcové Ameriky varovali před armádámi, které zničí demokracii a svobodu. Měli pravdu…

A také varovali před financováním válek dluhem. Ale podle nositele Nobelovy ceny Josepha Stiglitze narost dluh USA za války s Irákem o 5 bilionů dolarů. USA má největší armádu ve svých dějinách a každou protiválečnou snahu prohlašuje za terorismus.

Ale války jsou skvělé pro bankéře a zbrojaře. A jak vidíme z článku, vlády také dychtí po válce.

A tak je to na nás – na lidech – abychom další velkou válku zastavili!