Přehled čili svodka Nového Ruska ze dne 27. 9. 2014

27. 9. 2014  Russkaja Vesna
V 06,36 se fašisté snažili prolomit obranu na letišti Doněck. Domobrana zničila nezanedbatelný počet fašistů. Z obce Nikišino byly ukrajinské trestné oddíly vytlačeny. Ve městě Sčastije je i nadále napjatá situace. Střílí se. Domobrana v tomto okamžiku se pokouší o útok na Avdějevku. Armáda Nového RUska se přibližuje k obci Volnovacha.

26. září Doněcká lidová republika (DLR) pozastavila výměnu vězňů s Kyjevem. Obnovení výměny bude hlavním tématem další fáze jednání kontaktní skupiny v Minsku, řekl šéf vlády DLR.

Dnes proběhla akce “Pochod míru” proti válce v Donbasu. Antimajdanovci uspořádali shromáždění v Oděse. Shromáždění se konalo na Soborném náměstí, zúčastnilo se ho asi 150 lidí. Aktivisté drželi v rukou bílé prapory se znakem Oděsy a transparenty se slogany “2. května – národní tragédie”, “Ne válce”, “Slepá válka zabíjí naše bratry.”

V Charkově akci věnovanou mírovému urovnání konfliktu nepovolili, navíc to bylo zakázáno soudně, a poradce ministra Arsena Avakova Anton Geraščenko na facebooku hrozil zatčením případných účastníků. Nicméně, navzdory všemu, na mítink přišlo více než sto lidí, z nich 30 bylo zadrženo.

V Simferopol se také uskutečnilo zasedání Národního osvobozeneckého hnutí vyjadřující podporu lidí z Nového Ruska a politiky Vladimira Putina. Mítinku se účastnilo asi 150 lidí. Krymčané s těžkým srdcem vnímají události v Donbasu a věří, že ukrajinský fašismus bude poražen.

To byl text a teď to samé ve videu: