Projev velitele oddílu Vostok domobrany Krymu Samvela ke všem matkám a vojákům Ukrajiny (26. září 2014)

26. 9. 2014, zdroj: voicesevas, video 2:30, překlad 

Jsem velitel oddílu národní domobrany Samvel a obracím se k matkám vojáků ukrajinské armády aby všemožnými cestami odvolaly své “děti” z Donbasu, kde po nich chtějí zabíjet vlastní národ. Nacházíme nová místa masových hrobů… 


…civilního obyvatelstva Donbasu, jsou tam staří lidé, děti, ženy. K tomu navíc, na námi osvobozených územích nacházíme masové hroby vojáků ukrajinské armády, zastřelených do zad nebo do zátylku – předpokládám, že to udělaly oddíly “nacgvardii” a Pravého sektoru, předpokládám, že tyto “děti” prostě odmítly bojovat proti svému národu a členové Pravého sektoru nebo “nacgvardii” je zastřelili. Ukrajinská armáda stále ostřeluje, nehledíc na příměří, ostřeluje civilní města Donbasu. Chtěl bych, aby tomu věnovali pozornost nejen představitelé Ukrajiny, ale i světové společenství, že i přes příměří ostřelují a provokují domobranu, aby i ona odpověděla odvetným bojem. Věřte, máme dostatek sil i výzbroje, abychom zcela zničili ukrajinskou armádu. Ale toto my nechceme. My chceme zastavit tuto bratrovražednou válku, kterou si objednali z vnějšku. 

(pouze screen, nikoli video)

A teď se chci obrátit k těm, kteří sedí ve vlhkých zákopech, k prostým ukrajinským vojákům – vy víte, jak se armáda Novorosie chová k zajatcům: my vám garantujeme bezpečí, garantujeme těm, kteří nechtějí žít na Ukrajině, přepravu do RF. Těm, kteří se chtějí vrátit zpět domů na Ukrajinu, garantujeme návrat na Ukrajinu. Hlavně chceme zastavit tu bratrovražednou válku.
Překlad: Petr Ďoubalík
Záznam projevu Samvela je zde:
video cassad samvel