Rakouský časopis se omluvil Putinovi za Západ a tisíce lidí se připojují

17. 9. 2014 Euportál
Více než 30.000 lidí podepsalo otevřený dopis Vladimíru Putinovi a ruským občanům, informuje Rakouský Contra Magazin. Redakce časopisu připojila své podpisy k dopisu, vyjadřující omluvu Rusku za činy západních vlád a médií v ukrajinském konfliktu. V otevřeném dopisu se autoři omlouvají za chování západních vlád a  médií. Uvádějí, že “i přes nekonečný proud lží a provokací” Rusko dělá vše pro to, aby nedošlo k destruktivní válce ve světovém měřítku, kterou podle nich západní země, jak se zdá podporuji.
Redakce neví, kdo je autorem dopisu, ale jeho hodnota je nesporná: otevřeně říká západním politikům, že její občané jsou proti nepřátelskému postoji vůči Rusku, který jen zhoršuje ukrajinskou krizí.

Podle nich, otevřený dopis je důkladnou kritikou západních vlád vůči Rusku, kterého Západ nebere jako rovnoprávného člena mezinárodního světového společenství.

V otevřeném dopisu se autoři omlouvají za chování západních vlád a médií. Uvádějí, že “i přes nekonečný proud lží a provokací” Rusko dělá vše pro to, aby nedošlo k destruktivní válce ve světovém měřítku, kterou podle nich západní země, jak se zdá podporuji.

Píše se v něm, mimo jiné, o tom, že západ se snaží představit Rusko jako agresora a nepřítele, a evropští lídři demonstrují „úplný morální kolaps” jak se snaží “naivně přitakávat americké politice imperialistické agrese.”

Text dopisu vyjadřuje přesvědčení, že vláda Spojených států a západní země připravují “nemilosrdné spiknutí” a jsou připraveni bez výčitek svědomí, “obětovat životy miliónů nebo dokonce miliard lidí” s cílem posílit svou politickou moc. Prezident Putin nepodporuje “americké impérium” a snaží se o “oslabení jeho vlivu, a odmítá přímé zapojení do vojenského konfliktu.”

Podpisem otevřeného dopisu může každý vyjádřit svůj nesouhlas s chamtivostí, nenávistí a touhou po moci západních “lídru”, také zabíjení ” miliónů nevinných lidí ve jménu svobody a sebeobrany.” Kromě toho tato zpráva obsahuje naději na dosažení skutečného míru “, pro který bychom chtěli žít na zemi.”

Zde je originál článku: http://www.contra-magazin.com/2014/09/offener-brief-putin-russland/

A zde je originál dopisu s peticí ve více jazycích, kde je možné se připojit: http://dearputin.com/

I když není zcela jasné, kdo je přesně autorem textu dopisu, jeho hodnota je nepopiratelná, říká Contra Magazin. To je hlas na obranu míru, budoucnosti a spravedlivý politický proces. Rakouský vydavatel doufá, že tento otevřený dopis dá jasně najevo politikům v Berlíně i ve Vídni, že jejich občané nechtějí eskalaci konfliktu a jsou proti nepřátelské politice vůči Rusku a také sankcím, z ní vyplývající. Je to svého druhu akce protestu, jakási podoba voleb nebo referenda, v nichž si mohou volit ty, které nepodporují militantní vojensko-průmyslový scénář, píše Contra Magazin.
Zdroj: http://www.ukraina.ru/analytics/20140914/1010472544.html