Svodka informančí kanceláře Armády Jiho-východu za noc na 12. září 2014

12. 9. 2014 Russkaja Vesna  
Svodka informační kanceláře armády Jih-východu za noc na 12. září 2014: vojska chunty pokračují v narušování příměří, jejich obvinění na adresu domobrany se nepotvrdila. Chunta chystá vraždy.
Během noci se situace výrazně nezměnila. Z ukrajinské strany bylo podáno 6 obvinění z porušení klidu zbraní. Ani jedno z těchto obvinění se nepotvrdilo.

Zároveň s tím porušování minských dohod ze strany represivních jednotek potvrzeno bylo .

Ze Slovenska na letiště Kyjev-Borispol dorazil letoun s materiálním a technickým vybavením pro ukrajinské mocenské struktury, které se podílejí na trestné činnosti.

Během dne v oblastech Ščerbinovki, Dzeržinska a Kurdjumovky je naplánována práce pozorovatelů OBSE.

Na doněckém úsek síly chunty pokračují přeskupování s cílem zaujmout výhodnější pozice a místa.

Během noci nepřítel dvakrát narušil příměří:

V 19,30 byl nepřátelskou tankovou četou napaden blokpost (kontrolní stanoviště) armádu Doněcké lidové republiky (DLR) v rajonu Gorlovky. Při reakci oddílů domobrany byl jeden nepřátelský tank zničen a ostatní ustoupily.

Ve 03,20 hod. byl minometným útokem ze strany kyjevských sil poškozen jeden obytný dům.

Oddíly Armády DLR při své rozvědné činnosti byl obsazen nepřítelem opuštěný bod Neveljskoje (v oblasti letiště).

Podle informací, které přinesl ukrajinský pohraničník, který přešel na stanu domobrany, vedení Státní pohraniční služby Ukrajiny zahájilo počínaje dnem 10. září 2014 řadu sabotážních a informačně-propagandistických činností na územích kontrolovaných domobranou, během kterých se plánuje několik akcí s odezvou, jejichž základem je fyzická likvidace nejaktivnějších podporovatelů Doněcké lidové republiky a členů rodin příslušníků domobrany.

Na luganském úseku, vojska chunty, aniž by podnikala aktivní nepřátelskou bojovou činnost, pokračují ve zvětšování uskupení vojsk severně od Luganska.

V 19,00 hod. byl diverzní skupinou vojsk chunty proveden minometný přepad na pozice oddílu Armády Jiho-východu východně od města Petrovskoje.

Na mariupolském úseku se situace podstatně nezměnila. Pokračují ženijní práce na zpevnění opěrných bodů v oblasti letiště, na východním a severním okraji města Mariupol.