USA v boji za šíření demokracie

Ivan David
14. 9. 2014

Americký prezident Roosevelt obhajoval svoji podporu nikaragujského diktátora Somozy slavnou větou: „Je to z kurvy syn, ale je to náš z kurvy syn.“Velký politik, velký státník, osobnost světových dějin. Nemá cenu vyjmenovávat desítky diktátorů, jejichž hrůzostrašné režimy Spojené státy podporovaly. Některé „z kurvy synů“ nejdříve podporovaly, avšak později je zlikvidovaly, aby instalovaly jiné, ještě vstřícnější. 

Postupovali tak všichni prezidenti Spojených států minimálně od začátku minulého století.
A současně mluvili o lidských právech, a kladly sebe sama a Spojené státy za vzor cnosti.
Existuje mnoho států, kde nejsou diktátoři, ale ani velcí politici, velcí státníci, ale i v docela velkých zemích docela malí sluhové. Neslouží ovšem lidu zemí, v nichž byli zvoleni, aby si zasloužili jejich vděčnost a podporu, ale slouží místním oligarchům a velmocenským zájmům, aby se udrželi ve funkcích. Jenže pokud jsou v těchto zemích rudimenty demokracie a aspoň část obyvatel občas získá objektivní informace a získají dojem, že by se mohli mít lépe, jejich demokratičtí vládcové si nakonec své funkce neudrží. Je úplně jedno, jestli se hlásí k levici nebo pravici, zvlášť když to podle jejich činů nerozpoznáme.
Nyní vidíme ubohé sluhy, jak připravují sankce proti Rusku a ve prospěch amerických miliardářů, nepatrného zlomku amerických občanů. Jsou to sankce, které se obrátí proti lidu v evropských zemích nejen bezprostředně, ale zejména v dlouhodobé perspektivě, protože zbaví Evropu východních zdrojů a východních odbytišť. Mají pomoci USA zajistit odbyt v Evropě a tak prodloužit ne už hegemonii ale velmocenské postavení.
Jsou to sankce, které mají izolovat Rusko, ale izolují Evropu a učiní jí závislejší na USA. Sluhové si představují, že dokud budou sloužit, USA je ve funkcích podrží. Nepodrží, bude je chtít nahradit proamerickými diktátory. Nestabilita, kterou v Evropě svojí politikou demokraticky zvolení sluhové způsobují, je smete.
Budiž čest a sláva politikům, kteří tlakům z USA a jejích Evropských satelitů tolik nepodléhají a snaží se zabránit protisankcím.
Je pěkné, že Fico odmítl nechat ze sebe dělat úplného tajtrlíka a řekl, že na Ukrajině nejde o válku Ruska proti Ukrajině, ale o geopolitické soupeření USA a Ruska.
A všichni víme, že kyjevská nelegitimní vláda je najata pouze na špinavou práci.
Opírá se i o fašistické živly a masakruje obyvatelstvo země, kde byla dosazena k moci. Jsou to z kurvy synové, ale Obamovi z kurvy synové.
Pokud tyto ukrajinské vládce podporují čeští politici, kteří čekají hlasy od levicových voličů, nakonec jim nepomohou ani presstituti z České televize, Českého rozhlasu a z tisku všech oligarchů.
Nepředneseno na zasedání ÚVV ČSSD 13. září 2014, protože byla přítomna média a bod „diskuse“ nebyl na programu.