Vítáme kyjevskou chuntu potleskem vstoje? – Vox populi

16. 9. 2014, zdroj: internetová diskuse

Ukrajina je o další krok blíže k EU. Symbolickou ratifikaci schválili v kyjevské sněmovně (355 ze 450 poslanců) a ve štrasburském parlamentu (535 ze 697 europoslanců). Zdá se, že vůdci EU mají opravdu široké pochopení pro význam slova “demokracie”. Možná bychom se divili, co by dokázali “skousnout”, tolerovat, jen aby pod svá hrabivá křídla získali další území. Zdá se, že žádný způsob vládnutí nemůže být dost špatný, aby zabránil přijetí země do EU. Inu, jako byznys nezná špinavé peníze, tak EU nezná špinavé vlády (umazané od krve). A co na proces přidružení Ukrajiny k EU říká hlas lidu? Jak moc se radujeme? Zde jsou některé pozitivně přijímané reakce diskutujících na netu v úterý 16. 9. 2014:

Karel K., Roudnice n.L.
Tak další hladový krk. Je na čase se z toho eurospolku vyvléct. Kdybych byl mladší, uvažoval bych o emigraci – Evropu nečeká veselá budoucnost. 

Před pár dny přešla ukrajinská Hřivna na plovoucí kurz!

Petr G., Nový Bor         

Je to jako s peklem – co jednou shnilé EU schvátí, již nikdy nikdo nenavrátí.
Eva V., Rumburk
Nechci patřit k EU, která se otevírá státu, v němž vládnou pučisté dosazeni pomocí násilného převratu provedeného tlupami ozbrojených banditů, kteří se veřejně hlásí k fašismu. Nechci patřit k EU příznivě nakloněné režimu, který odmítá platit dluhy a který, když mu dodavatel proto už odmítá bez zaplacení poskytovat další dodávky, to řeší tím, že drze krade surovinu určenou pro jiné země. Nechci patřit k EU, která pokrytecky zavírá oči nad fakty, která kyjevský režim usvědčují ze zločinného sestřelení civilního letadla a z mnoha zločinů spáchaných proti vlastnímu civilnímu obyvatelstvu.
foto: Andrej Stenin (zavražděn kyjevskou chuntou)

Aleš S., Praha 
Jsem zvědav, jak se EU vypořádá s extrémním ukrajinským nacionalismem až neofašismem. Jsem zvědav, až jim EU začne brát národní hodnoty a protěžovat vše cizí a nepůvodní, jako to dělá všude jinde, jak si to majdančiky nechají líbit. V každém případě to bylo neuvažné rozhodnutí, které se vymstí.
Marie V., Ústí nad Orlicí
Ukrajina přistoupila k EU, smlouvu schválily oba parlamenty. No, a teď zbývá jen vstup do NATO. Doufám, že vše proběhlo v pořádku, že se lidé Ukrajiny vyjádřili o vstupu do EU v referendu, aby bylo vše d e m o k r a t i c k é.

foto: Andrej Stenin
Demokratické na Ukrajině je současnosti vše, tak jako byl demokratický Majdan, demokratické uchopení moci za pomoci samopalů, demokratické hlasování za nepřítomné či nesouhlasné poslance, demokratické cenzurování médií, demokratická dělostřelba, demokratické upalování v Oděse, demokratické zabíjení zajatců… Sláva demokracii! Vítejte do EU, budeme prima parta! 

František V., Chýnov
Tak už nenažranci dosáhli svého. Sice za cenu války a mnoha životů, se mohou Tesca, Makra, EON, VAK, O2, T-mobile, KB, ČSOB a další posunout zase o kus dál na nové trhy. Který podnik bude stát za něco, ten se koupí a nechá padnout, pryč s konkurencí. Až za pár let i tamní lid pochopí, že jsou jen laciná pracovní síla pro nenasitné kolo tzv. demokracie.

foto: Andrej Stenin
Kyjevská chunta zavádí evropské normy v předstihu

Ondřej D., Děčín
Lidi, pamatujte si to dobře a až budete volit naše zastupitele, dobře se podívejte, co říkají o Ukrajinském konfliktu. Asociační dohoda s vládou, která má na rukou krev tisíců civilistů?

Walter K., Chomutov
Hanba EU! a vsem nasim politikum!
Lukas N., Dolní Čermná
A nyní nastane i pro ně vymejvání mozků
Martin P., Praha 
Furt jsme se bali fasounu ze zapadu a oni prijdou z vychodu!

Žádný strach, reverzní dodávky plynu na Ukrajinu jsou zajištěny